Ekipi editorial

Jardinería On është një faqe në internet që i përket AB Internet, në të cilën çdo ditë që nga viti 2012 ju informojmë për të gjitha këshillat dhe truket që duhet të dini për t'u kujdesur për bimët, kopshtet dhe / ose pemishtet tuaja. Ne jemi të përkushtuar për t'ju sjellë më afër kësaj bote madhështore në mënyrë që të mund të njihni speciet e ndryshme që ekzistojnë, si dhe kujdesin që iu nevojitet, në mënyrë që të mund t'i shijoni ato që nga dita e parë kur i merrni.

Ekipi redaktues i Jardinería On Ai përbëhet nga një ekip entuziastësh të botës së bimëve, të cilët do t'ju këshillojnë sa herë që ju nevojitet sa herë që keni pyetje në lidhje me kujdesin dhe/ose mirëmbajtjen e bimëve tuaja. Nëse jeni të interesuar të punoni me ne, gjithçka që duhet të bëni është plotësoni formularin e mëposhtëm dhe ne do të kontaktojmë me ju.

Koordinatori

  botuesit

  • Monica Sanchez

   Studiuese e bimëve dhe botës së tyre, aktualisht jam koordinatore e këtij blogu të dashur, në të cilin bashkëpunoj që nga viti 2013. Jam teknike kopshtarie dhe që fëmijë më ka pëlqyer të jem i rrethuar nga bimët, një pasion që Unë e kam trashëguar nga nëna ime. Njohja me ta, zbulimi i sekreteve të tyre, kujdesi për to kur është e nevojshme... e gjithë kjo ushqen një eksperiencë që nuk ka reshtur së qeni magjepsëse. Për më tepër, më pëlqen të ndaj njohuritë dhe këshillat e mia me lexuesit e blogut, në mënyrë që ata të shijojnë bimët po aq sa unë. Qëllimi im është të përhap bukurinë dhe rëndësinë e bimëve dhe të inkurajoj respektin dhe mbrojtjen e natyrës. Shpresoj që puna ime t'ju frymëzojë dhe t'ju ndihmojë të krijoni kopshtin, ballkonin ose tarracën tuaj të gjelbër.

  • Encarni Arcoya

   Pasionin për bimët më rrënjos nëna ime, e cila ishte e magjepsur nga të pasurit e një kopshti dhe bimët e lulëzuara që do t'i ndriçonin ditën. Për këtë arsye, pak nga pak fillova të hulumtoj botanikën, kujdesin e bimëve dhe të mësoj për të tjera që më tërhoqën vëmendjen. Kështu, pasionin tim e ktheva në pjesë të punës sime dhe prandaj më pëlqen të shkruaj dhe të ndihmoj me njohuritë e mia të tjerët, të cilët, si unë, i duan lulet dhe bimët. Jetoj i rrethuar prej tyre, ose kështu përpiqem, sepse kam dy qen që magjepsen duke i nxjerrë nga tenxheret dhe duke i ngrënë. Secila prej këtyre bimëve kërkon kujdes të veçantë dhe, në këmbim, ato më japin gëzim të madh. Për këtë arsye, përpiqem të siguroj që në artikujt e mi të gjeni informacionin që ju nevojitet në një mënyrë të thjeshtë, argëtuese dhe, mbi të gjitha, duke ju ndihmuar të përvetësoni sa më mirë ato njohuri.

  • mayka jimenez

   Unë jam vërtet i apasionuar pas shkrimit dhe bimëve. Për më shumë se një dekadë, i jam përkushtuar botës së mrekullueshme të shkrimit dhe e kam kaluar pjesën më të madhe të asaj kohe e rrethuar nga shokët e mi më besnikë: bimët e mia! Ata kanë qenë dhe janë pjesë e pandashme e jetës sime dhe e hapësirës sime të punës. Edhe pse më duhet të pranoj se, në fillim, marrëdhënia jonë nuk ishte perfekte. Më kujtohet se u përballa me disa sfida, të tilla si përcaktimi i frekuencës së përsosur të ujitjes për çdo specie, ose lufta kundër dëmtuesve dhe insekteve. Por, me kalimin e kohës, bimët e mia dhe unë kemi mësuar të kuptojmë njëri-tjetrin dhe të rritemi së bashku. Unë kam grumbulluar njohuri të gjera për bimët e brendshme dhe të jashtme, nga speciet më të zakonshme deri te ato më ekzotike. Dhe tani jam gati të ndaj përvojën time me ju përmes artikujve të mi. A do të bashkoheni me mua në këtë aventurë botanike?

  • Theresa Bernal

   Unë jam gazetar me profesion dhe me profesion. Që i vogël jam magjepsur nga bota e letrave dhe fuqia e komunikimit. Ndaj dhe bëra çmos për të marrë diplomën në gazetari, një ëndërr që e arrita me shumë punë dhe përkushtim. Që atëherë, kam marrë pjesë në projekte të shumta dixhitale të llojeve të ndryshme, duke mbuluar të gjitha llojet e temave, nga politika te sporti, përfshirë kulturën, shëndetin dhe kohën e lirë. Jam përshtatur me nevojat dhe preferencat e çdo publiku, duke kërkuar gjithmonë të ofroj përmbajtje cilësore, rigoroze dhe tërheqëse. Kam mësuar shumë nga çdo përvojë dhe vazhdoj ta bëj çdo ditë, sepse besoj se nuk ndalon së rrituri si profesionist dhe si person. Përveç letrave, pasioni tjetër im i madh është natyra. I dua bimët dhe çdo qenie të gjallë që sjell energji dhe dridhje të mira rreth meje. Unë besoj se bimët janë një burim jete, bukurie dhe harmonie dhe se kujdesi për to është një mënyrë për t'u kujdesur për veten dhe planetin. Për këtë arsye, kohën e lirë ia kushtoj kopshtarisë, një aktivitet që më relakson, më argëton dhe më pasuron. Më pëlqen të shikoj bimët e mia të rriten dhe të lulëzojnë, dhe të mësoj për karakteristikat, kujdesin dhe përfitimet e tyre. Kopshtaria është, për mua, një terapi e shkëlqyer stresi dhe një mënyrë për të shprehur kreativitetin dhe dashurinë time për natyrën.

  • Virxhinia Bruno

   Shkrimtar i përmbajtjes për 9 vjet, më pëlqen të shkruaj për një larmi temash dhe të hulumtoj. Unë e dua natyrën, pemët, bimët dhe lulet.Që e vogël më pëlqen të kaloj kohë në natyrë dhe tani e marr si filozofi të jetës. I apasionuar pas bimëve dhe kopshtarisë, më pëlqen të shkruaj dhe ndaj njohuritë e mia që kam marrë duke studiuar kopshtarinë dhe peizazhin, përveç përfitimeve që bimët ofrojnë për shëndetin fizik dhe mendor. Bashkëpunoni në projekt Jardineriaon, më ofron mundësinë e madhe për të transmetuar gjithçka që di për këto tema emocionuese. Unë jam një redaktor dhe shkrimtar i përmbajtjes në internet dhe një kontribues aktiv në disa faqe interneti që lidhen me bimët dhe ekologjinë. Pasioni im për mjedisin më ka çuar në këtë faqe informative për t'u përpjekur të rris ndërgjegjësimin dhe të mësoj më shumë për botën përreth nesh.

  Ish-redaktorët

  • Portillo gjermane

   Unë kam qenë i apasionuar pas bimëve që e vogël. Unë jam i magjepsur nga shumëllojshmëria dhe bukuria e natyrës, dhe nga mënyra se si bimët përshtaten me kushte dhe mjedise të ndryshme. Prandaj vendosa të studioj Shkenca Mjedisore, për të mësuar më shumë rreth botës së botanikës dhe llojeve të ndryshme të bimëve që na rrethojnë. Jam diplomuar me nderime dhe që atëherë kam punuar si shkrimtare e bimëve për media dhe platforma të ndryshme. Më pëlqen gjithçka që lidhet me bujqësinë, dekorimin e kopshtit dhe kujdesin për bimët zbukuruese. Unë jam gjithashtu i interesuar për ekologjinë, qëndrueshmërinë dhe ndryshimet klimatike, dhe se si ato ndikojnë tek bimët dhe tek ne.

  • lourdes sarmiento

   Që e vogël jam magjepsur nga bota e kopshtarisë dhe gjithçka që ka të bëjë me natyrën, bimët dhe lulet. Në përgjithësi, gjithçka që ka të bëjë me "gjelbër". Më pëlqente të kaloja orë të tëra duke vëzhguar forma, ngjyra dhe aromat e ndryshme të specieve bimore dhe duke mësuar emrat dhe karakteristikat e tyre. Më pëlqente gjithashtu të kujdesesha për kopshtin dhe kopshtin tim, ku rritja perime, fruta, barishte aromatike dhe lule të të gjitha llojeve. Me kalimin e kohës vendosa ta kthej pasionin tim në profesion dhe iu përkushtova gazetarisë e specializuar në kopshtari, botanikë dhe çështje mjedisore. Më pëlqen të shkruaj artikuj, raporte, udhëzues dhe këshilla se si të krijoj dhe të mbaj një kopsht të shëndetshëm, të bukur dhe të qëndrueshëm. Më pëlqen gjithashtu të ndaj përvojat, truket dhe kuriozitetet e mia rreth botës magjepsëse të bimëve dhe luleve.

  • Kasale klaudi

   Që e vogël kam pasur një lidhje të veçantë me botën bimore. Familja ime ishte e përkushtuar ndaj rritjes dhe shitjes së bimëve, dhe unë kalova orë të tëra duke i ndihmuar ato dhe duke vëzhguar speciet e ndryshme. U magjepsa nga shumëllojshmëria, bukuria dhe dobia e bimëve, dhe shpejt fillova të lexoj dhe të studioj rreth tyre. Mësova emrat e tyre shkencorë, karakteristikat e tyre, kujdesin e tyre, vetitë dhe përfitimet e tyre. Me kalimin e kohës, kuptova se jo vetëm që më pëlqente të mësoja për bimët, por edhe të ndaja atë që dija me njerëzit e tjerë. Më pëlqente të shkruaja artikuj, udhëzues, këshilla dhe kuriozitete për botën e bimëve dhe të shihja se si lexuesit e mi u interesuan dhe u befasuan. Kështu u bëra një shkrimtar bimësh, një profesion që më mbush me kënaqësi dhe gëzim.

  • Thalia Wohrmann

   Pasioni për natyrën lindi që i vogël, kur mrekullohesha me dokumentarët për kafshët, bimët dhe ekosistemet që shihja në televizion. Gjithmonë më ka pëlqyer të mësoj për diversitetin e jetës në planetin tonë dhe proceset që e rregullojnë atë. Për këtë arsye vendosa të studioj biologji dhe të specializohem në botanikë, shkencën që merret me bimët. Tani punoj si redaktor në një revistë shkencore popullore, ku shkruaj artikuj për të rejat dhe kërkimet më të fundit në fushën e botanikës. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe entuziazmin tim për bimët me lexuesit, si dhe të mësoj nga ekspertë dhe hobistë të tjerë. Bimët janë pasioni im dhe mënyra ime e jetesës. Mendoj se janë qenie të mrekullueshme, që na ofrojnë bukuri, shëndet, ushqim dhe oksigjen. Prandaj, dua të vazhdoj të mësoj, kultivoj dhe shkruaj për to. Shpresoj që edhe ju të shijoni bimët po aq sa unë.

  • viviana saldarriaga

   Unë jam kolumbian, por aktualisht jetoj në Argjentinë, një vend që më ka pritur krahëhapur dhe që më ka lejuar të zbuloj një larmi të madhe bimësh dhe peizazhesh. E konsideroj veten një person natyral kurioz dhe gjithmonë kam dëshirë të mësoj pak më shumë për bimët dhe kopshtarinë çdo ditë. Unë jam i magjepsur nga zbulimi i vetive, përdorimeve, kujdesit dhe kurioziteteve të çdo specie bimore, si dhe mënyrat për t'i integruar ato në projektimin dhe dekorimin e hapësirave. Kështu që shpresoj t'ju pëlqejnë artikujt e mi, në të cilët ndaj me ju njohuritë, përvojat dhe këshillat e mia për botën e mrekullueshme të bimëve.

  • Ana Valdes

   Që kur fillova kopshtin tim me vazo, kopshtaria ka hyrë në jetën time deri në atë pikë sa është bërë hobi im i preferuar. Unë jam i magjepsur duke parë se si rriten bimët, si përshtaten me klimën, si lulëzojnë dhe japin fruta. Më pëlqen të kujdesem për to, t'i krasit, t'i ujit dhe t'i plehëroj. Çdo ditë mësoj diçka të re për ta dhe për veten time. Më parë, profesionalisht, kisha studiuar tema të ndryshme bujqësore për të shkruar rreth tyre. Isha i interesuar për historinë, ekonominë, ekologjinë dhe teknologjinë e lidhur me këtë fushë. Unë madje shkrova një libër: Njëqind vjet teknikë bujqësore, e fokusuar në evolucionin e Bujqësisë në Komunitetin Valencias. Në të, kam shqyrtuar momentet kryesore, sfidat dhe arritjet e fermerëve Valencianë nga shekulli i 20-të e deri më sot. Tani, unë kombinoj pasionin tim për kopshtarinë me punën time si shkrimtar bimësh. Unë shkruaj artikuj, komente, këshilla dhe kuriozitete për të gjitha llojet e specieve bimore. Më pëlqen të ndaj përvojën dhe njohuritë e mia me entuziastë të tjerë të kopshtarisë dhe gjithashtu të mësoj prej tyre.

  • Silvia Teixeira

   Unë jam një grua spanjolle që e do natyrën dhe lulet janë përkushtimi im. Që e vogël jam magjepsur nga ngjyrat, aroma dhe format e luleve. Më pëlqente t'i mblidhja nga fusha, të bëja buqeta dhe t'ua jepja të dashurve të mi. Arredimi i shtëpisë tuaj me to është një përvojë që ju bën të pëlqeni më shumë të jeni në shtëpi. Për më tepër, më pëlqen të njoh bimë, të kujdesem për to dhe të mësoj prej tyre. Kam studiuar botanikë dhe kam udhëtuar në vende të ndryshme për të parë varietetet më ekzotike dhe më të bukura. Tani jam redaktor i një reviste bimore, ku ndaj njohuritë dhe këshillat e mia me dashamirët e tjerë të natyrës. Ëndrra ime është të kem kopshtin tim ku mund të rrit lulet e mia të preferuara dhe të shijoj bukurinë e tyre.

  • Erick Devel

   Fillova në këtë botë të kopshtarisë që kur bleva bimën time të parë, një begonia të bukur, më shumë se dhjetë vjet më parë. Që nga ai moment, hyra gjithnjë e më thellë në këtë botë magjepsëse, plot ngjyra, aroma dhe forma. Mësova të kujdesem për bimët e mia, të njoh nevojat e tyre, t'i krasit, t'i transplantoj, t'i riprodhoj... U pajtova në revista, blogje dhe kanale në YouTube për kopshtarinë dhe u bashkua me grupe dhe forume hobistesh. Kopshtaria në jetën time është kthyer gradualisht nga një hobi në një mënyrë për të siguruar jetesën prej saj.