Modelet më të mira të gardheve të kopshtit

Aktualisht oferta e gardheve të kopshtit është shumë e gjerë. Ekzistojnë lloje të ndryshme me karakteristika dhe çmime të ndryshme. Ndërsa disa njerëz po kërkojnë gardhe praktike ose gardhe me çmimin më të mirë, të tjerët preferojnë të përqendrohen në estetikë. Kështu që të mund të merrni një ide për llojet dhe çmimet e ndryshme që ekzistojnë në rrethojat e kopshtit, ne do të flasim për to në këtë artikull.

Nëse jeni duke kërkuar rrethoja të kopshtit për ta mbrojtur apo edhe dekoruar atë, më poshtë do të përmendim disa shembuj me karakteristikat dhe çmimet e tyre. Asnjëherë nuk dhemb të shkulësh opsione të ndryshme.

? Top 1 - Gardhi më i mirë i kopshtit?

Gardhi më i shquar i kopshtit është ky hekur nga marka Amagabeli. Për shkak të vlerës së tij shumë të mirë për para, ne e rekomandojmë atë për çdo kopsht. Paketa përfshin një total prej 35 panelesh, madhësia e të cilave është 43cm x 46cm secila, duke arritur një gjatësi totale prej 15 metrash. Për shkak të madhësisë së tij të vogël, ajo është një gardh thjesht dekorativ që ndihmon në ndarjen e bimëve ose të korrave të ndryshme.

rekuizitë

Përveç çmimit të tij të përballueshëm, kjo gardh i kopshtit është e bukur si për të rrethuar të gjithë parcelën ashtu edhe për të ndarë të korrat ose bimët brenda saj. Cfare ka me shume, është e lehtë të rregullohet në tokë falë dy aksioneve që gjenden në secilën prej paneleve. Një pikë tjetër në favor të kësaj gardhit të kopshtit është se ajo është bërë prej çeliku të galvanizuar, duke e bërë atë rezistent ndaj motit.

Contras

E vetmja gjë e dobët në këtë gardh kopsht është madhësia e tij. Veryshtë shumë e bukur, po, por nëse duam diçka më të lartë që mbron tokën tonë më shumë ose që parandalon largimin e kafshëve shtëpiake, nuk është e duhura.

Gardhet më të mira të kopshtit

Nëse top 1 ynë në gardhet e kopshtit nuk ju bind, hidhni një vështrim në listën e mëposhtme. Ne kemi zgjedhur gjithsej gjashtë gardhe që ne i konsiderojmë si më të mirat në treg.

Gardhe për kopshtin Shtëpia e Punës

Së pari do ta përmendim këtë gardh të kopshtit nga Shtëpia e Punës. Isshtë ideal për jetën private si në kopsht ashtu edhe në ballkon. Pëlhura e këtij produkti është e qëndrueshme dhe rezistente ndaj motit dhe rrezeve ultraviolet. Përveç kësaj, është e bukur dhe madje mund të ndërthuret me nuanca dhe ngjyra të ndryshme. Brenda kësaj pakete janë përfshirë mbërthyesit për të qenë në gjendje ta instaloni në mënyrë korrekte pa pasur nevojë për mjete. Sa i përket gjatësisë së kësaj gardhe, ajo mund të shkurtohet lehtësisht me gërshërë. Përmasat janë 255cm x 19cm.

Gardhe dekorative për ditët e relaksimit të kopshtit

Le të vazhdojmë me këtë gardh të këndshëm metalik nga Relaxdays. Me formën e tij drejtkëndëshe dhe një madhësi prej 135 cm x 6 cm, është ideale për caktimin e terrenit. Përveç kësaj, shërben për të ndarë bimë ose kultura të ndryshme, ashtu si gardhi i mëparshëm. Pasi të vendoset në lëndinë, lartësia e saj korrespondon me rreth 30 centimetra. Alsoshtë gjithashtu i fortë dhe i lehtë për t’u instaluar falë tre aksioneve të tij që gjenden në secilin panel. Duke qenë se është bërë prej plastike të fortë, është i papërshkueshëm nga uji duke e bërë atë të përkryer i përshtatshëm për përdorim në natyrë.

Gardh i anulueshëm i zgjatur Trellis

Eshtë e panevojshme të thuhet, kjo gardh Veryshtë shumë e bukur falë gjetheve artificiale që e zbukurojnë atë. Kur e blejmë atë, ne mund të zgjedhim madhësinë e gjetheve dhe llojin, siç janë gjethet e rrushit, shalqini ose gjethet e patates së ëmbël. Kjo gardh i zgjatur është bërë nga LDPE dhe druri. Sa i përket gjetheve, ato janë të fiksuara me fllanxha që pengojnë ndjeshëm rënien e tyre. Për të instaluar këtë gardh kopshti keni aksione druri për t'i futur në tokë. Në vend të kësaj, fiksimi i gardheve prej druri mund të kryhet me tel.

Gardeneas i Bukur Bamboo Reed Reed

Dihet mirë që bambu është i fortë dhe i bukur, ideal për zbukurimin e ambienteve të jashtme dhe të brendshme. Kjo gardh natyral nga Gardeneas është bërë nga kallamë të ndryshëm të pastruar bambu bashkimi i të cilave është kryer duke përdorur tela të plastifikuar. Isshtë e dobishme si për hijen ashtu edhe për jetën private. Trashësia e kallamishteve është midis tre dhe shtatë milimetrave dhe secila rrotull e plotë mat 2 x 5 metra.

Gardh Edge Amagabeli Green Garden

Një tjetër gardh i shquar i kopshtit është ky gardh dekorativ nga Amagabeli. Isshtë bërë prej çeliku të galvanizuar dhe ka një shtresë PVC, duke qenë kështu e fortë dhe e qëndrueshme pa humbur fleksibilitetin. Ka një rezistencë të fortë ndaj rrezeve të diellit dhe oksidimit. Me formën e saj të harkuar është një gardh shumë i bukur dhe dekorativ në natyrë. Rrotullat e këtij produkti janë 0,4 metra të larta dhe 25 metra të gjata. Diametri i telit vertikal është 2,95 milimetra dhe 2,35 milimetra për atë horizontale. Sa i përket rrjetës, madhësia mesatare është 15 x 10 centimetra. Ka një instalim dhe përshtatje të lehtë me nevojat e blerësit. Lidhur me zbatimin e këtij gardhi, është mirë të kufizohet dhe të përcaktohen kufijtë e zonave të ndryshme të kopshtit.

Rrjetë teli gjashtëkëndor Amagabeli

Më në fund, kjo rrjetë teli gjashtëkëndor nga Amagabeli mbetet për t'u theksuar. Ky rrjet fleksibël ka rrjete që matin 0,75 x 0,25 milimetra secili. Ato janë të personalizueshme dhe mund të përpunohen individualisht. Trashësia e kabllit është e barabartë me 0,8 milimetra dhe së bashku me shtresën e gjelbër PVC është një produkt mjaft i fortë. Përveç kësaj, aplikimi i kësaj rrjete është shumë i gjithanshëm. Mund të përdoret si gardh i kopshtit, për gardhe kafshësh apo edhe të përmbajë produkte të tilla si dru zjarri.

Udhëzues për blerjen e gardhit të kopshtit

Ka mundësi dhe mundësi të ndryshme për blerjen dhe instalimin e një gardhit të kopshtit. Ekzistojnë disa gjëra që duhet të marrim parasysh si materiali, madhësia dhe çmimi. Cfare ka me shume, është e rëndësishme që të përshtatet me nevojat dhe shijet tona. Tjetra do të flasim për blerjen e një gardhit të kopshtit dhe aspektet që duhen marrë parasysh.

material

Kur vendosim të vendosim një gardh në kopsht, duhet të marrim parasysh se cili material dëshirojmë të jetë. Druri është përdorur që nga kohërat antike për të kufizuar tokën tonë. Ky opsion fshatar mund të jetë shumë i bukur dhe shkrihet në mënyrë të përsosur me mjedisin për shkak të natyrshmërisë së tij. Sidoqoftë, duhet të kemi parasysh që druri përkeqësohet me kalimin e kohës për shkak të ekspozimeve të ndryshme në mot. Prandaj, është një material i bukur dhe natyral, por kërkon shumë kujdes. Në fakt, edhe pse druri ka një trajtim Autoclave 3, është më mirë të përdorni një mbrojtës druri të paktën një herë në vit për të rritur qëndrueshmërinë e tij.

Nga ana tjetër, gardhet metalike që ekzistojnë sot janë gjithashtu një mundësi e mirë për t'u vendosur në tokën tonë. Ato vijnë në ngjyra, forma dhe madhësi të ndryshme. Cfare ka me shume, ata i rezistojnë shumë mirë kushteve të ndryshme të motit, duke lehtësuar kështu mirëmbajtjen e tij në krahasim me drurin. Për shkak të kësaj, është gjithnjë e më e zakonshme të gjesh gardhe metalike të kopshtit.

Dizajni dhe madhësia

Aspekte të tjera që duhet të marrim parasysh kur duam të blejmë një gardh kopshti janë modeli dhe madhësia. Padyshim, ne duhet të zgjedhim një model që të na kënaqë fizikisht dhe që mund ta përballojmë. Ka gardhe më modeste dhe klasike, të tjera me zbukurime dhe madje disa të përziera me bimë të vërteta ose artificiale. Bestshtë më mirë të vizualizojmë mirë pamjen e kopshtit tonë dhe shtëpisë për të qenë në gjendje të zgjedhim një gardh të përshtatshëm.

Lidhur me madhësinë, ne duhet të marrim parasysh nevojat tona. Nëse kemi fëmijë që mund të luajnë me topin në kopsht, këshillohet që të kemi një gardh të lartë në mënyrë që topi të mos përfundojë të rrokulliset në rrugë, duke shmangur aksidentet e mundshme të trafikut. Gjithashtu nëse kemi kafshë shtëpiake është më mirë të zgjedhim një caktim të një lartësie të caktuar në mënyrë që ata të mos shpëtojnë. Nga ana tjetër, nëse nuk i kemi këto shqetësime, ne mund të zgjedhim gardhe të ulëta të kopshtit, nëse ajo që duam është të tregojmë kopshtin tonë. Në nivelin e sigurisë, padyshim që është më e këshillueshme të vendosni gardhe të larta.

instalim

Në varësi të gardhit, ne duhet të ndjekim disa hapa ose të tjerë dhe instalimi mund të jetë pak a shumë i komplikuar. Ajo që duhet të bëjmë gjithmonë, edhe para blerjes, është mat hapësirën dhe llogarit sasinë e gardhit që na nevojitet. Në varësi të gardhit që kemi zgjedhur, mund të na duhet të vendosim disa këmbë spirancë. Veryshtë shumë e rëndësishme të matni mirë distancat midis gardhit dhe gardhit, pasi këmbët e spirancës janë të dehur në tokë, kështu që nuk do të jetë e mundur t'i lëvizni pasi të jetë kryer ky veprim. Ne gjithashtu duhet të pozicionojmë dhe masim siç duhet postimet.

Kur tashmë kemi këmbët e ankorimit dhe shtyllat të bashkuara fort në tokë, duhet të rregullojmë gardhin në shtyllë. Ne do ta arrijmë këtë me anë të kllapave metalike. Së pari ata janë të dehur në shtyllë dhe më vonë në luginë për të rregulluar atë. Bestshtë më mirë të vendosni një shesh në pjesën e poshtme dhe një tjetër në pjesën e sipërme të shtyllës për të forcuar më tej gardhin.

Nuk duhet të harrojmë se duhet të jemi në gjendje të hyjmë në kopsht, kështu që një derë do të jetë thelbësore për atë. Instalimi i portës funksionon saktësisht njësoj si ai i një gardhi, me një ndryshim të vogël: Në vend që të përdorim një shesh për ta rregulluar, ne do të përdorim një menteshe në mënyrë që të mund të bëjë lojën hapëse dhe mbyllëse.

Sidoqoftë, shumë ndërmarrje që shesin gardhe kopshtesh gjithashtu ofrojnë shërbime montimi dhe instalimi. Në varësi të llojit të gardhit dhe materialit, montimi mund të ndryshojë, kështu që kurrë nuk dëmton konsultimin me një profesionist.

Privatësia ose siguria

Nëse duam t'i parandalojmë ata që të shikojnë brenda kopshtit apo edhe të vjedhin, ne duhet të zgjedhim gardhe të larta, të forta dhe të errëta. Një gardh i thjeshtë, për shembull, nuk do të jetë në gjendje të na fshehë nga shikimet kurioze të fqinjëve dhe as nuk do të parandalojë që dikush të ngjitet mbi të. Sa i përket sigurisë, është më e këshillueshme të përdorni mure të rrafshëta prej guri në mënyrë që ato të mos mund të ngjiten. Ne gjithashtu duhet të riorganizojmë mundësinë e instalimit të një alarmi dhe / ose aparati fotografik për t'u ndjerë më të sigurt.

çmim

Çështja më e rëndësishme në shumicën e rasteve është çmimi. Gjithashtu, Kjo ndryshon shumë në varësi të llojit të gardhit, materialit nga i cili është bërë dhe madhësisë. Gjithashtu, sa më shumë gardh të na duhet, aq më i lartë është çmimi, natyrisht. Gardhet më të vogla që përdoren shpesh për të ndarë zona të ndryshme mund të kushtojnë rreth 20 €, ndërsa rrethimi i një kopshti të tërë me një gardh minimalisht të lartë mund të kushtojë deri në 400 € ose më shumë. Përveç kësaj, ne duhet të marrim parasysh çmimin e instalimit, përveç nëse e bëjmë vetë. Sidoqoftë, çmimet nuk duhet të na alarmojnë. Ekzistojnë gardhe të të gjitha llojeve dhe diapazoneve të çmimeve, është vetëm çështje e shikimit të opsioneve që kemi.

Ku të vendosni gardhet e kopshtit?

Gardhet e kopshtit mund të bëhen prej druri ose metali

Padyshim, funksioni kryesor i një gardhit është të caktojë një fushë ose një zonë. Kështu, më e zakonshmja është të gjesh gardhet e kopshtit që rrethojnë tokën. Sidoqoftë, ka përdorime të tjera që mund të jepen, të tilla si ndarja e zonave të ndryshme brenda kopshtit tonë. Për shembull, nuk është e pazakontë të shohësh pishina të rrethuara nga një gardh ose gardh.

Ideashtë një ide shumë e mençur kur ka fëmijë të vegjël ose kafshë shtëpiake në shtëpi, kështu që shmangim aksidentet kur nuk ka mbikëqyrje. Në një nivel estetik, një gardh mund të ndihmojë në dallimin e asaj që është kopshti nga pemishte, për shembull. Për njerëzit shumë të organizuar kjo ide është zakonisht shumë tërheqëse. Gjithashtu në kopshtarinë estetike, gardhet përdoren për të kufizuar zonat me bimë specifike dhe / ose dekoruar skajet.

Ku për të blerë

Aktualisht ka shumë mundësi kur bëni ndonjë lloj blerjeje, si në internet ashtu edhe fizikisht. Do të shohim më poshtë disa shembuj të vendeve ku mund të blejmë gardhe kopshtesh.

Amazona

Platforma e madhe e blerjeve në internet, Amazon ofron një gamë të gjerë të gardheve të kopshtit dhe aksesorëve që lidhen me to. Nëse tashmë dini pak për këtë temë, kjo mund të jetë një mundësi e mirë për të gjetur një gardh që i përshtatet nevojave tuaja. Çmimet janë shumë të volitshme dhe shumë produkte të ofruara nga kjo platformë kanë të gjitha avantazhet e Amazon Prime.

Bricomart

Një tjetër mundësi që kemi nëse duam të ndërtojmë një gardh kopshti është të shkojmë në Bricomart. Kjo depo e madhe ofron shumë materiale për ndërtim dhe rinovim, kështu që Isshtë shumë i përshtatshëm kur duam të jemi ata që ndërtojnë gardhin sipas dëshirës sonë. Përveç kësaj, ajo ka profesionistë të cilët mund të na këshillojnë për të kryer këtë detyrë.

Ikea

Ikea është e famshme për zgjedhjen e madhe të orendive shtëpiake. Përveç kësaj, ajo ofron një katalog të gjerë mobiljesh, aksesorësh dhe më shumë produkte në natyrë. Edhe pse oferta e saj në gardhet e kopshtit është disi e zvogëluar, ne mund të gjejmë shumë ide dhe frymëzime në dyqanet tuaja.

Leroy Merlin

Në vend të kësaj, Leroy Merlin ka në gardhe gardhe të ndryshme kopshtesh me çmime shumë të arsyeshme. Uebfaqja e kësaj kompanie na tregon fletën teknike, çmimin dhe mendimet e secilit produkt. Përveç kësaj, ne kemi mundësinë e marrjes së gardhit në dyqan ose dërgimin e saj në shtëpinë tonë brenda tre ditësh pune. Një avantazh tjetër që na ofron Leroy Merlin janë shërbimet dhe këshillat e tij të shumta. Ne mund të kërkojmë instalimin e gardhit ose edhe ta bëjmë atë për të matur.

Shpresoj që ky artikull t'ju ketë ndihmuar të zgjidhni opsionin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja.