Herbarium virtual

Grumbujt e ruberit Centranthus

Valeriani i Kuq (Centranthus ruber)

Sot do të flasim për një bimë të njohur zakonisht si sanëz i kuq. Emri i tij shkencor është Centranthus ruber dhe gjithashtu ka emra të tjerë si bari ...
Lule Vallota

Vallota, një bimë e bukur kopshti

A ju pelqejne lulet e kuqe? Dhe pa shumë të mëdha? Të kesh diçka të tillë në kopsht është e mrekullueshme, pasi ngjyra e kuqe është një ...
zona pitano

Vella pseudocitus

Sot do të flasim për një bimë që është një endemizëm i Gadishullit Iberik dhe që ka një karakter stenokorik. Bëhet fjalë për Vellën ...
Verbascum sinuatum në habitat

Verbaskum

Verbascum është një bimë që prodhon një kërcell të gjatë lulesh në pranverë -verë, plot me lule të bukura dhe gazmore. Për shkak të lartësisë së saj, ...
Verbena bonariensis

Verbena e purpurt (Verbena bonariensis)

Sot do të flasim për një nga llojet e verbenave të njohura për të qenë një bimë shumë e gjallë dhe goditëse për lulëzimin e saj. Ajo është rreth…
lulemine

Verbena: karakteristikat dhe kujdesi

Midis gjinisë së Verbena ka një numër të madh të specieve, në total, rreth 250, dhe të gjitha i përkasin familjes Verbenaceae. Ata janë shumë ...
shkurre e egër, lulet e së cilës janë vjollcë

Vetch (Vicia sativa)

Vicia sativa është një bimë barishtore që, siç dihet, e ka origjinën në të gjithë zonën e Mesdheut dhe Afrikën dhe ...
bimë barishtore e quajtur Echium creticum

Shtues (Echium creticum)

Echium creticum është një bimë që merr emra të ndryshëm, por shpesh njihet si viborera, siç ndodh ...
Livadh echium vulgare

Shtues (Echium vulgare)

Sot po flasim për një bimë të njohur me emra të ndryshëm të zakonshëm dhe që i ngjan kokës së një nepërkë. Bëhet fjalë për viboreran.…
Lule Viburnum lucidum

viburnum lucidum

Viburnum lucidum është një bimë ideale për të krijuar mbrojtje nga ato që tërheqin shumë vëmendje gjatë gjithë vitit: në pranverë çmimi i tij ...
Bima Victoria amazonica

fitore amazon

Byshtë deri tani bima ujore më e madhe në botë. Në fakt, shpesh zogjtë dhe zogjtë që janë në rajonin e Amazonës, që ...
hardhia dhe karakteristikat e saj

vid

Ne të gjithë kemi ngrënë rrush dikur dhe kemi folur për bimën që e prodhon, hardhinë. Sidoqoftë, me siguri ju nuk e dini plotësisht ...
Përdorime të tjera të bimës së uthullit

Uthull (Oxalis pes-caprae)

Kush nuk e ka shijuar bimën e uthullit kur ishin të vegjël? Mbaj mend që kam zgjedhur lulet e saj dhe përtypja kërcellin çdo herë ...
Pamje e lules së Vinca difformis

Vinca difformis

Vinca difformis është një bimë ideale për oborre dhe tarraca, madje edhe për ta bërë kopshtin të ketë një cep shumë të veçantë. Përveç kësaj, është ...
Lule Vinca major

vinca major

E përsosur për dekorimin e kopshtit për shkak të ngjyrës së saj të larmishme në nuancat midis blu dhe vjollce, Vinca major është një nga bimët që…
kaçubë plot me lule rozë

Pink Vinca (Catharanthus roseus)

A e njihni bimën Catharantus roseus? Ju mund ta keni parë këtë bimë barishtore dhe ju ka befasuar me ngjyrën intensive të luleve të saj, por edhe ...

Violeta Pirene (Viola cornuta)

Viola cornuta është një bimë e bukur, veçanërisht gjatë vjeshtës kur lulet e saj lulëzojnë. Ajo është kushërira e parë e Viola x Wittrockiana, e cila…