Herbarium virtual

kaçubë e quajtur Hypecoum procumbens

Zadorija (Hypecoum procumbens)

Hypecoum procumbens është një bimë vjetore e familjes papaveraceae, e njohur edhe si zadorija, kjo është një bar endemik i Egjeut Lindor dhe Turqisë ...
Zaharena

Zahareña (Sideritis ang justifolia)

Sot do të flasim për një specie tjetër të bimës me veti të mëdha medicinale. Bëhet fjalë për zahareña. Emri i tij shkencor është Sideritis angustifolia dhe ...
Zamiocucla ka vetëm një specie që njihet me emrin Zamioculca zamiifolia

Zamioculcas zamiifolia

Zamioculca ka vetëm një specie që njihet me emrin Zamioculca zamiifolia dhe është një bimë tropikale që vjen nga Afrika.…
sapote e bardhë në një degë që piqet

Sapote e bardhe (Casimiroa edulis)

Sapota e bardhë është një frut tropikal tipik për Amerikën Qendrore, Meksikën dhe Amerikën Veriore Veriore, i cili mund të gjendet në ...
fruta sapote të zeza brenda një tas prej druri

Sapote e zezë (Diospyros nigra)

A e njihni sapotën e zezë? A do të na besonit nëse ju thonim se ka shije shumë të ngjashme me çokollatën dhe është e shëndetshme në të njëjtën kohë? Lindja…
Manaferrat

Blackberry (Rubus ulmifolius)

Sot do të flasim për një specie bimore që ju me siguri e njihni. Bëhet fjalë për manaferrën. Emri i tij shkencor është Rubus ulmifolius dhe ...
Zelkova është një pemë e madhe

Zelkova

Pemët e gjinisë Zelkova janë ndër më interesantet, si për kopshtet ashtu edhe për tenxheret. Shkalla e rritjes së tyre është mjaft e shpejtë, dhe ata mbërrijnë ...
pemët e quajtura Zelkova serrata në vjeshtë

Zelkovë japoneze (Zelkova serrata)

Pema e serratit Zelkova tregon shumë karakteristika të favorshme kur mbillet, sepse rritja e saj është shumë e mirë dhe nuk është shumë e prirur ...
Zinnia shumëngjyrëshe

Zinnia

Sot do të flasim për një nga lulet më me ngjyra dhe më të bukura që mund të keni në kopshtin tuaj. Bëhet fjalë për zinnia. Mund…
Zoysia japonica është një lëndinë e mirë

Zoysia (Zoysia japonica)

Kush nuk do të donte të kishte një lëndinë në kopshtin e tyre? Ndoshta jo në të gjithë terrenin, por në një zonë ku duam të pushojmë, lexoni ...
degë peme plot gjethe jeshile

Sumac (Rhus chinensis)

Sumac ose Rhus chinensis është një pemë shumë e popullarizuar në kontinentin aziatik për shkak të përdorimeve mjekësore. Njohuri për mjekësinë alternative ...

Sumaku (Rhus coriaria)

Njeriu ka arritur të përdorë shumë përdorime të një shumëllojshmërie të madhe bimësh. Disa janë shumë të dukshme, por ka të tjera që mund të na befasojnë. ...
Sumac është një bimë arboreale

Sumac (Rhus)

Bimët e njohura si sumac ose sumac janë pemë dhe shkurre me rritje të shpejtë që zhvillojnë gjethe të përbëra nga thupra me ngjyra ...