Si të zgjidhni hotelet për insektet?

Ka shumë insekte që mund të jenë aleatët tanë më të mirë në kopsht, dhe gjithashtu në kopsht: fluturat, bletët, milingonat, grerëzat, mollëkuqet ... Të gjithë ata janë polenizues, domethënë, ata janë përgjegjës për transportimin e polenit nga një lule te tjetri Për këtë arsye, çfarë mënyrë më të mirë për ta bërë jetën më të lehtë për ta?

Një mënyrë për t'i bërë ata të ndihen rehat me ne është duke vendosur disa hotele për insektet e shpërndara përreth zonës. Meqenëse shumica e tyre janë bërë prej druri kafe, ato kombinohen shkëlqyeshëm pasi nuk dallohen veçanërisht por e duan atë, e cila është ajo që vlen. Dëshironi të dini se cilat lloje modelesh ekzistojnë?

Përzgjedhja e modeleve më të mira

Ne nuk do t'ju mashtrojmë: megjithëse modelet janë të ngjashme, të gjitha ato kanë diçka që ne e duam. Zgjedhja e nesh nuk ka qenë e lehtë, por shpresojmë që t'ju pëlqejnë më shumë ose më shumë sesa ne:

dyshe 22648e Hotel Insektesh

A po kërkoni diçka që është shumë e përballueshme dhe cilësore? Atëherë ne rekomandojmë këtë hotel insektesh, të bërë prej druri ahu, i cili është shumë rezistent. Bletët, grerëzat dhe mollëkuqet mund të qëndrojnë atje. Përveç kësaj, ajo ka një çati të këndshme që do të shërbejë për t'i mbrojtur ata nga shirat.

Dimensionet e këtij produkti janë: 15 x 8,5 x 25,5 centimetra, dhe peshon 859,99 gram.

Relaxdays Hôtel à Casa për Insektet

Ky është një hotel i bukur për insektet si bletët, fluturat dhe brumbujt që është bërë prej druri të djegur. Kulmi është i drejtë, me një dalje të vogël për të parandaluar që shiu të arrijë në strehimore dhe kështu të sigurohet që ata të mund të vazhdojnë me rutinat e tyre të përditshme pa ndërlikime.

Madhësia është 13,5 x 33 x 29 centimetra, dhe peshon 1,5 kg.

Hotel Navaris Insekt

Ky është një hotel fantastik me 5 yje për faunën insektive, i cili dëshiron të ketë një strehë në kopshtin tuaj, të tilla si mollëkuqet, milingonat ose bletët për shembull. Isshtë bërë prej druri, bambu dhe gjithashtu ka kone pishe, të gjitha këto janë produkte natyrore në mënyrë që kafshët të ndihen shumë rehat. Përveç kësaj, ajo ka një çati që i mbron ata nga shiu, dhe çdo pjesë ka një skarë për të mbajtur larg grabitqarët.

Përmasat e tij janë 24,5 x 28 x 7,5 centimetra, dhe peshon 1,48 kilogram.

Kafsha e egër | Hotel Bee

Nëse jeni të interesuar të keni vetëm bletë, ata me siguri do ta duan këtë shtëpi-hotel të vogël. Isshtë bërë nga druri i patrajtuar, shumë i qëndrueshëm dhe rezistent, i aftë për t'i bërë ballë kushteve mjedisore. Nuk ka elemente dekorative, pasi synon të mbrojë këto insekte që janë thelbësore për pllenim.

Dimensionet e këtij hoteli për bletët janë si më poshtë: 21,5 x 25,5 x 19 centimetra, dhe peshon 1,58 kg.

më i egër Herz | Insektenhotel

Isshtë një model i bukur i hotelit luksoz të insekteve që u reziston elementeve dhe do t'ju zgjasë me vite. Isshtë bërë prej druri të fortë dhe është i dehur me vida bronzi. Kulmi i saj me çati nuk është vetëm elegant, por edhe funksional duke mbrojtur secilën prej strehëzave nga shiu.

Dimensionet e këtij hoteli janë 28 x 10 x 42 centimetra, dhe ka një peshë prej 1,77 kg.

Rekomandimi ynë

Cilin do të zgjidhnim nëse do të duhej të blinim një hotel për insektet? Epo, ky është një vendim që mund të merret në një kohë të shkurtër, pasi siç kemi parë ka shumë modele që janë shumë të lira dhe me cilësi të shkëlqyera. Edhe kështu, nëse doni që t'ju tregojmë se cili është top 1-i ynë, pa dyshim do t'ju tregojmë se është ky:

rekuizitë

  • Isshtë bërë prej druri të qëndrueshëm dhe të fortë.
  • Strehimoret mbrohen me tel.
  • Isshtë ideale për mollëkuqet, grerëzat, fluturat, bletët.
  • Mund të varet ose mbahet në dysheme ose në ndonjë sipërfaqe.
  • Ka madhësi 20 x 7 x 20 centimetra dhe peshon vetëm 680 gram.
  • Vlera për para është shumë interesante.

Contras

Ne nuk gjetëm asnjë, megjithëse natyrisht nëse e merrni parasysh çmimin e tij dhe e krahasoni me atë të modeleve të tjera, mund të mendoni se është i lartë.

Çfarë është hoteli për insektet dhe cili është përdorimi i tij?

Hoteli i insekteve do të tërheqë jetë të dobishme të dobishme

Insektet janë kafshë shumë, shumë të rëndësishme në mënyrë që shumë prej specieve bimore që ne njohim mund të vazhdojnë të ekzistojnë. Por sot, për shkak të përdorimit masiv të pesticideve dhe plehrave, ato janë në rrezik serioz. Për këtë arsye, rekomandohet shumë që nëse keni një kopsht dhe / ose një pemishte, të merrni një hotel për insektet.

kjo nuk është asgjë më shumë se një strukturë e bërë nga druri, e cila mund të ketë madhësi dhe forma të ndryshme, si dhe disa strehimore ose panele që secili do të tërheqë një insekt të ndryshëm. Ka shumë që kanë një çati me çati, megjithëse ka edhe të tjerë, çatia e të cilëve është e sheshtë. Gjithashtu, disa mund të varen ose të kenë në një sipërfaqe.

Ka disa përparësi, ndër të cilat veçojmë:

  • Ata tërheqin insekte të dobishme: bletët, fluturat, bletët, fluturat, etj.
  • Këto insekte mund të jenë aleatët tuaj, pasi përveç se polenizojnë lulet, ato mund të kontrollojnë dëmtuesit (për shembull, mollëkuqja do të mbajë larg aphids).
  • Ato janë bërë nga produkte natyrore, posaçërisht nga druri, kështu që ato shkojnë mirë kudo.
  • Ka një peshë të ulët dhe zakonisht është i vogël, në mënyrë që të merret kudo.

Atëherë pse të mos e merrni një?

Ku të vendosni një hotel me insekte?

Hoteli i insekteve duhet të vendoset në një zonë të mbrojtur nga era

Pasi të keni hotelin tuaj për insektet, do të jetë koha të zgjidhni se ku do ta vendosni. Pra, që të jetë një vend ideal ju duhet ta dini këtë është e rëndësishme që ajo të mbrohet nga erërat e forta, dhe nëse është e mundur që është në një sipërfaqe. Dhe është se, nëse e lini në tokë, mund të prishet; por nëse e vendosni në majë të diçkaje si për shembull një cung peme ose të ngjashme, ai do të qëndrojë i paprekur për një kohë më të gjatë.

edhe këshillohet që të mos ekspozoheni në diell, të paktën jo gjatë gjithë ditës, përndryshe disa insekte mund të mos tërhiqen.

Udhëzues për blerjen e hotelit për insektet

Nëse ende keni dyshime se cilën të zgjidhni, atëherë ne do të zgjidhim dyshimet që mund të lindin:

Cilat janë insektet që dëshironi të tërheqni?

Kjo është gjëja e parë që duhet të vendosni. Ka hotele që janë vetëm për një lloj insekti, por ka edhe të tjerë që tërheqin 3-4 ose më shumë lloje. Këto të fundit kanë më shumë ndarje, një për secilin lloj të insekteve, në mënyrë që të jenë mirë.

Të vogla apo të mëdha?

Kjo do të varet shumë nga vendi ku dëshironi ta vendosni dhe nga hapësira që keni në dispozicion. Për shembull, modelet që kemi parë këtu janë perfekte për t'u vendosur në kopshte të vegjël, pasi ato nuk zënë shumë dhe mund të kalojnë pa u vënë re, gjë që është pikërisht ajo që insektet duan. Por ka edhe të tjera më të mëdha që rekomandohen më shumë për kopshte ose pemishte të bollshme.

Cmimi

Ndonjëherë një çmim i ulët është sinonim i cilësisë së dobët, por kjo nuk është domosdoshmërisht rasti me hotelet e insekteve. Për 10-15 euro mund të merrni atë që jetëgjatësia e tij e dobishme do të jetë e lartë. Kështu që çmimi nuk duhet të jetë problem.

Ku të blini një hotel për insektet?

Nëse dëshironi të blini një, mund ta bëni nga këtu:

Amazona

Amazona ka një katalog të gjerë dhe të larmishëm të hoteleve për insektet, me çmime që variojnë nga 9 në 200 euro. Ka kaq shumë, saqë mund të blini atë që ju pëlqen më shumë duke ditur që e keni kuptuar herën e parë, pasi keni mundësinë të vendosni për njërin ose tjetrin në varësi të vlerësimit të tij. Pastaj, thjesht duhet të mendoni se ku do ta vendosni ndërsa prisni ta merrni në shtëpi.

Leroy Merlin

Në Leroy Merlin ata nuk shesin shumë modele. Gjëja më e këshillueshme është shkoni në një dyqan fizik dhe pyet. Në çdo rast, nëse e gjeni, me siguri do të jetë cilësore, megjithëse çmimi mund t'ju befasojë.

Lidl

Ndonjëherë në Lidl ata gjithashtu shesin hotele për këto kafshë. Problemi është se për të ditur se kur do t'i shesin ato saktësisht duhet të keni kujdes për listat e tyre postare ose revistatAta nuk janë produkte që i kanë gjithmonë në dyqanet e tyre.

A e keni gjetur hotelin e insekteve që po kërkoni?