Kositësja më e mirë e hipur

A keni një lëndinë shumë të madhe? Apo një problem në shpinë dhe / ose këmbë? Apo thjesht po kërkoni rehati kur bëhet fjalë për t'u kujdesur për tapetin tuaj të çmuar të gjelbër? Nëse i keni përgjigjur po ndonjë prej këtyre pyetjeve, atëherë keni nevojë për një automjet të krijuar për këtë qëllim. A traktor lëndinë.

Por kur filloni të hetoni, shihni se ka shumë lloje dhe çmime të ndryshme, si e dini se cila është më e mira? Ne do t'ju ndihmojmë Shikoni modelet më të mira.

Rekomandimi ynë për kositësin më të mirë të hipur

Zgjedhja e një makinë kositëse nuk është e lehtë. Jo vetëm që ekzistojnë disa lloje, por gjithashtu duhet të merrni parasysh çmimin. Për këtë arsye, ne këshillojmë të kërkoni produkte nga markat e njohura, siç është ai i zgjedhjes sonë:

avantazh

 • Isshtë bërë për të punuar në mënyrë efikase në kopshte me madhësi të mesme deri në 5000 metra katrorë, edhe pse është gjithashtu i shkëlqyeshëm për lëndinat e vogla.
 • Gjerësia e prerjes së saj është 77cm, dhe lartësia e saj është e rregullueshme nga 38 në 102 mm, duke ju lejuar të punoni zona të mëdha në një kohë të shkurtër.
 • Motori ka një fuqi prej 6,3kW, i cili siguron performancë të mirë.
 • Ka një rezervuar kolektor 200 litra bar, aq sa nuk duhet të jeni shumë të vetëdijshëm për të dhe mund të punoni lehtësisht, pasi ai gjithashtu ka një tregues të plotë të kolektorit.
 • Shpejtësia dhe drejtimi kontrollohen nga pedalet e këmbës, kështu që ju të keni kontroll më të madh mbi kositësin e kalërimit.
 • Ka një lidhje për një gete uji.

meta

 • Kapaciteti i pluhurit mund të rezultojë i kufizuar kur nuk e kositni lëndinën tuaj për një kohë të gjatë.
 • Çmimi mund të jetë i lartë nëse keni një lëndinë të vogël, duke marrë parasysh që ka modele më të lira për atë lloj kopshti.

Cila është kositësi më i mirë i hipur?

Kositës lëndinë MTD ...
 • Ideale për 4.000 m2 sipërfaqe - gjerësia e prerjes: 96 cm
 • Motori: mtd, starter elektronik, 382 cc; fuqia: 8.0 kw./- min-1
 • Transmetimi: Transmatic 6 shpejtësi.
Kositëse bari F&FSH...
 • Një makinë për qëllime të shumëfishta: Produkti është i pajisur me një rrotë të barërave të këqija, një rrotë grisëse dhe një kositës lëndine, të cilat mund t'i zgjidhni sipas nevojave tuaja, dhe një shumëllojshmëri kokash pune mund të kombinohen lirshëm për të zgjidhur lehtësisht problemet tuaja të ndryshme.
 • Motori i shkëlqyer: fuqi e fortë, performancë e qëndrueshme, shkallë e ulët e dështimit, konsum ekonomik i karburantit, temperaturë e lartë e vazhdueshme pa fikje.
 • Rrotulla të trasha: të bëra nga materiale të cilësisë së lartë, me teksturë rezistente dhe jetëgjatësi të gjatë shërbimi
Traktor lëndinë MTD....
 • Ideale për 3.500 m2 zona
 • Motori: mtd, e-starter, 382 cc; fuqia: 8.0 kw./2.800 min-1
 • Gjerësia e prerjes: 92 cm
MTD Minirider 60 SDE -...
 • 60 SDE 60 cm shkarkim anësor i prerë në kositëse. Mundësuar nga një motor elektrik startues MTD 196cc.
 • Vetëm shkarkim anësor, i paaftë për të mbledhur barishte. I përshtatshëm për lëndina dhe zona të vrazhda me bar.
 • Dorëzohet plotësisht i montuar dhe i gatshëm për përdorim, duke përfshirë inspektimin para dërgesës. Pas shitjes pjese kembimi dhe kembimi.
Sandrigarden 7149010-...
 • Motorri 4 stroke ohv 196 cc
 • Prerje 61 cm
 • Kullimi i pasmë i koshit 150 litra

Kalorës Trattorino Tagliaerba AMA ARR62L

Nëse lëndina juaj zë një sipërfaqe shumë të madhe, rreth 2500 metra katrorë, por nuk doni të shpenzoni shumë para për një traktor, Rider Trattorino Tagliaerba është një mundësi e mirë për ju. Ai punon me një motor me një fuqi prej 196cc, dhe ka një teh 62cm, me një lartësi të rregullueshme nga 30 në 90 mm.

Qesja për mbledhjen e barit mund të mbajë deri në 130 litra bar të prerë. Dhe pesha e tij totale është 125 kg.

Kadet Cub LR1NR76

Me këtë traktor lëndine do të kënaqeni duke u kujdesur për tapetin tuaj të gjelbër si kurrë më parë. Isshtë projektuar për të punuar në zona prej 2500 metra katrorë, dhe e bën atë në një mënyrë që do të jetë shumë e rehatshme për ju pasi ka një gjerësi prerjeje prej 76 cm dhe një lartësi të rregullueshme nga 38 në 95 mm.

Rezervuari ka një kapacitet prej 200 litra, dhe pesha e tij totale është 145 kg.

Stiga Estate 2084

Kositësi i ngasjes duhet të jetë komod dhe të punojë si duhet. Dhe kjo është vetëm ajo që ka ky model i markës Stiga. Me një gjerësi prerjeje prej 84 dhe një lartësi të rregullueshme nga 25 deri në 80 mm, është e sigurt që të jetë një fllad për të pasur barin që ëndërroni.

Çanta e saj ka një kapacitet prej 200 litrash, dhe peshon 172 kg.

MTD Smart Minirider 60

Traktorët lëndinë MTD Smart Minirider janë për ata që duan një mjet pak a shumë kompakt, por që performon në mënyrën më të mirë në kopshtet e mesme të vogla. Gjerësia e prerjes është 60cm, dhe lartësia e saj është e rregullueshme nga 38 në 95cm.

Ka një rezervuar mbledhës bari 150 litra dhe peshon 152 kg.

Traktor XC140 - 98H Texas A / S

Traktori XC140 ka një dizajn mjaft elegant dhe kompakt, i përsosur për sipërfaqe pune prej rreth 2500 metra katrorë. Me një gjerësi prerjeje prej 98cm dhe një lartësi të rregullueshme nga 30 në 90 mm, do ta keni lëndinë tuaj gati brenda pak kohe.

Sikur të mos mjaftonte, ajo ka një qese kapaciteti i së cilës është 200 litra. Dhe peshon gjithsej 165 kg.

Husqvarna TS138

Husqvarna TS 138 është një kositës i fuqishëm dhe efikas kur duhet të punoni në zona shumë të mëdha, me rreth 3000 metra katrorë. Ajo ka një gjerësi prerëse prej 97cm, dhe një lartësi të rregullueshme midis 38 deri në 102 mm.

Rezervuari i tij mund të mbajë deri në 200 litra bar të prerë, dhe pesha e tij është 175 kg.

Udhëzues për blerjen e traktorëve të lëndinave

Udhëzues për blerjen dhe krahasimin e traktorëve të lëndinave

Ne kemi parë disa modele shumë interesante dhe ju kemi thënë se cili është rekomandimi ynë, por nëse ende dyshoni, këtu janë disa këshilla për ta bërë më të lehtë për ju që të zgjidhni një traktor lëndinë:

Madhësia e kopshtit

Nëse keni një lëndinë të vogël, preferohet të kërkoni një traktor që punon mirë në sipërfaqe të reduktuara, pasi përndryshe do të shpenzonit para në një traktor që do të ketë karakteristika që nuk do të jenë aq të dobishme sa duhej. Nga rruga, është gjithashtu një mënyrë për të kursyer pak.

Gjerësia dhe lartësia e prerjes

Kositëset e lëndinës bëhen për t'u kryer në kopshte me një sipërfaqe minimale prej 1000 metrash katrorë, kështu që gjerësia e prerjes është zakonisht e madhe, rreth 60-80cm kështu që ju nuk duhet të shpenzoni shumë kohë për të ruajtur tapetin tuaj të gjelbër. Lidhur me lartësinë, ajo duhet të jetë e rregullueshme në disa nivele, pasi në këtë mënyrë ju mund të keni barin vetëm në lartësinë që dëshironi.

Kapaciteti i rezervuarit të kolektorit të barit

Sa më i madh kopshti juaj, aq më shumë kapacitet duhet të ketë çanta për mbledhjen e barit. Për shembull, nëse keni një sipërfaqe prej 2000 metrash katrorë, duhet të jetë në gjendje të përmbajë të paktën 200 litra bar të prerë. Nëse jo, do të mbushet shpejt dhe do të duhet ta zbrazni shpesh.

Fuqia e motorit

Shtë e qartë se sa më e lartë fuqia e motorit, aq më e lartë është performanca e tij. Por ... duhet të keni parasysh se do të konsumojë më shumë karburant dhe ka të ngjarë të bëjë më shumë zhurmë sesa një më pak i fuqishëm nëse nuk ka një silenciator. Pra, nëse keni një kopsht të vogël për shembull dhe do ta përdorni shpesh, ne ju rekomandojmë një traktor me një fuqi mjaft të ulët, rreth 4-5kW pasi nuk ju duhen më shumë pasi mbahet gjithmonë i ulët.

buxhet

Buxheti në dispozicion është ndoshta gjëja më e rëndësishme për t'u marrë parasysh. Pavarësisht nëse është i kufizuar apo jo, kërkoni, krahasoni modelet dhe çmimet dhe mos hezitoni të pyesni shitësin për ndonjë pyetje që mund të lindë. Nëse keni gjithashtu mundësinë të lexoni mendimet e blerësve të tjerë, aq më mirë, pasi në këtë mënyrë me siguri nuk do të lindin probleme me blerjen.

Cila është mirëmbajtja e kositësit të hipur?

Mirëmbajtja e traktorëve më të mirë të lëndinës

Mbajtja e një kositësi në gjendje të përsosur kërkon pak kohë, pasi ka disa gjëra për t'u kushtuar vëmendje:

Pastrim i përgjithshëm

Duhet pastruar pas çdo përdorimi me një ventilator gjethesh për shembull, në këtë mënyrë mund të hiqni të gjitha gjethet, barin e mbetur, etj. se ai mund të kishte qëndruar.

Në asnjë rast nuk duhet të përdoret një çorape uji me presion, pasi do të dëmtonte motorin nëse nuk është i mbrojtur dhe sistemin e transmetimit.

Sistemi i pranisë së operatorit

Ashtë një sistem që bën që motori dhe tufa të funksionojnë vetëm kur uleni. Isshtë shumë i dobishëm, pasi që ky motor ndizet vetëm kur jeni në automjet.

Nëse nuk funksionon në mënyrën e duhur, duhet ta merrni për rishikim.

bateri

Bateria duhet të ndryshohet rregullisht pasi mbaron. Kjo zakonisht bëhet duke hequr një vidë të vendosur në njërën prej gomave të përparme, duke tërhequr mëngën mbrojtëse për ta ekspozuar dhe më pas duke përdorur një çelës për të hequr kabllon nga bateria më e madhe.

Si dhe kur ta bëni këtë do të shpjegohet më hollësisht në manualin tuaj të traktorit.

Ndërrimi i vajit

Vaji duhet të ndërrohet çdo X orë përdorimi (Ky numër do të tregohet në manual, mos u shqetësoni ...). Kjo është bërë sepse nëse është e ndyrë, motori nuk punon mirë. Për ta bërë këtë, ajo që është bërë është të hapni gojën e daljes së vajit - zakonisht është në njërën anë - dhe menjëherë vendosni një enë pak më poshtë për ta mbledhur atë. Prisni që gjithçka të dalë, dhe pastaj vendosni përsëri kapakun.

Në fund, mbushni përsëri rezervuarin.

Blades

Blades ju duhet t'i mprehni ato herë pas here, dhe madje t'i ndryshoni ato nëse ato janë shumë të konsumuara. Vendosni doreza të përshtatshme që ju mbrojnë mirë dhe përdorni një skedar ose timon bluarje, ose çojini ato në një vend të specializuar në mënyrë që ata të kujdesen për mprehjen e tyre.

Frenim

Ndoshta është një nga pjesët më të domosdoshme dhe së cilës duhet t'i kushtohet më shumë rëndësi. Frena është shumë e rëndësishme që të funksionojë mirë. Prandaj, sillni kositësin e ngasjes në një sipërfaqe të sheshtë dhe të thatë, shtypni frenën deri poshtë dhe më pas vendosni frenin e parkimit me ingranazhin mekanik dhe tërheqës në neutral.

Nëse kur e bëni këtë shihni rrotat e pasme të kthyera, duhet ta merrni për tu kontrolluar.

Niveli i traktorit

Veryshtë shumë e rëndësishme që të katër rrotat janë drejtuar dhe fryrë siç duhet. Funksionimi i duhur i automjetit dhe, mbi të gjitha, siguria juaj varet nga ajo.

Ruajtje

Kur të keni mbaruar së punuari, duhet ta ruani në një vend të mbrojtur nga dielli i drejtpërdrejtë dhe të thatë. Bëni atë kur motori ftohet, duke shmangur kështu problemet.

Ku të blini traktorët më të mirë të lëndinës?

Ku mund të blini makinë prerëse

Nëse dëshironi të blini një traktor lëndinë mund ta bëni në ndonjë nga këto vende:

Amazona

Në Amazon mund të gjejmë, fjalë për fjalë, gjithçka ... ose pothuajse. Katalogu i tij i traktorëve në lëndinë është shumë i gjerë, aq sa gjejmë modele nga 1000 në më shumë se 10 euro. Blerja këtu ka disa përparësi, siç është mundësia e leximit të mendimeve të blerësve të tjerë para se të paguani për produktin, ose që pas kryerjes së pagesës duhet të prisni vetëm disa ditë për ta marrë atë në shtëpi.

Leroy Merlin

Në Leroy Merlin ata shesin një larmi modelesh me çmime mjaft të mira (rreth 1500 euro). Blerësit nuk mund të lënë reagime, por pasi që ata shesin marka të njohura, të tilla si McCulloch ose MTD, ju siguroni që të merrni një produkt me cilësi të lartë.

Wallapop

Wallapop është një faqe (dhe një aplikacion për pajisje të lëvizshme) që përdoret për të shitur dhe blerë kryesisht produkte të dorës së dytë. Këshillohet të hidhni një vështrim kur dëshironi të blini një traktor lëndinë, pasi ato janë cilësore me një çmim shumë të ulët. Sigurisht, mos hezitoni t'i bëni blerësit ndonjë pyetje që keni, dhe madje kërkoni më shumë foto nëse mendoni se është e nevojshme.

Shpresoj se keni mundur të gjeni kositësin e hipur që po kërkoni.

Mos harroni se, nëse nuk jeni të bindur, mund të keni nevojë për një lloj tjetër makinë prerëse, siç janë ato që ju rekomandojmë më poshtë:

Në rast se e dini pa ditur se cilat prej këtyre opsioneve janë më të mirat, mos harroni se ne kemi një të tillë krahasimi i makinave më të mira.

? Për çfarë shërben një kositës hipur?

Dallimi i një traktor lëndinë në lidhje me të tjerët është komoditeti i kositjes. Për fusha të mëdha, dhe pa dhënë probleme mbrapa.

? Cilat janë markat më të mira të traktorëve për lëndinë?

Ju do të keni MTD, Husqvarna, Mcculloch, ndër shumë të tjerë. Ne ju rekomandojmë që të shihni se ku çdonjëri çalon dhe dallohet.

? Cili është çmimi i një kositëse kalëruese?

Ndërmjet 1.000-2.500 €. Çmimet e tyre janë më të shtrenjta se llojet e tjera të makinës për shkak të numrit të madh të pajisjeve që ju ofrojnë për të prerë lëndinën tuaj.

? Çfarë është mirëmbajtja e një kositëse kalëruese?

Duhet ta pastroni sa herë që e përdorni, si dhe të kontrolloni baterinë, vajin, nivelimin dhe fletët e tij, në mënyrë që të jenë gjithmonë efektive.