Si të zgjidhni një kuti ujitëse?

Shumë njerëz ëndërrojnë për një kopsht të bukur ku mund të pushojnë dhe të shijojnë gjelbërimin e bimëve. Të tjerët, nga ana tjetër, dëshirojnë të kenë një kopsht ku mund të kultivojnë perimet e tyre. Sidoqoftë, të kesh kopshte të bukura dhe pemishte të ruajtura mirë gjithashtu përfshin shumë punë, të tilla si lotim. Për të shmangur këtë detyrë, ne mund të zgjedhim të blejmë një kuti ujitëse tregohet për lidhjen e ujit si në kopsht ashtu edhe në pemishte

Por çfarë është një kuti ujitëse? Ato janë kuti me vrima që përdoren zakonisht në sistemet nëntokësore të ujitjes. Funksioni i tyre kryesor është mbrojtja e elementeve që përbëjnë këto sisteme, siç janë valvulat, filtrat, valvulat e mbylljes, etj. Në këtë artikull ne do të nxjerrim në pah kutitë më të mira të ujitjes dhe do të diskutojmë aspektet që duhen marrë parasysh përpara se të blini një dhe ku t'i blini ato.

? Top 1. Kutia më e mirë e ujitjes?

Kryesori ynë në pusetat e ujitjes është ky model nga Rain Bird. Vlerësimet e blerësit, pavarësisht se janë të pakta, janë shumë të mira dhe çmimi i këtij produkti është shumë i volitshëm. Ajo ka një bazë të strukturës së valëzuar që jep një rezistencë më të madhe dhe kështu mbrojtje më të mirë për valvulën. Falë skedave për hyrjet në tub, instalimi është mjaft i thjeshtë dhe i shpejtë. Kjo kuti ujitëse ka një gjatësi prej 59 centimetra, një gjerësi prej 49 centimetra dhe një lartësi prej 39,7 centimetra.

rekuizitë

Përparësia më e jashtëzakonshme e kësaj kutie ujitje është ajo vlera shumë e mirë për para. Shtë një produkt shumë i fortë dhe rezistent me një çmim shumë të mirë.

Contras

Me sa duket nuk ka disavantazhe. Blerësit kanë qenë të kënaqur me produktin. E vetmja gjë e dobët që mund të gjenim është se ky produkt nuk ofron përfitime për anëtarët e Amazon Prime.

Kuti më të mira për ujitje

Ka shumë më tepër modele përveç modelit tonë të lartë. Tjetra do të flasim për gjashtë kutitë më të mira të ujitjes në treg.

Kuti rrethore Gardena

Ne e fillojmë listën me këtë model rrethor nga prodhuesi Gardena. Isshtë ideale për një sistem të vogël ujitje, është i përshtatshëm vetëm për një valvul 24 V. Ngarkesa maksimale që mund të mbajë kjo kuti ujitje është 400 kg. Dimensionet e këtij produkti janë si më poshtë: 17.78 x 12.7 x 5.08 centimetra. Pesha e saj është 480 gram.

Pusi i ujitjes Rc Junter Standard

Ne vazhdojmë me këtë model drejtkëndor nga Rc Junter. Kjo kuti ujitëse ka një lartësi prej 22 centimetra. Pjesa e sipërme e saj është 40 x 25 centimetra dhe baza 49 x 35 centimetra. Cfare ka me shume, ka një çelës të mbyllur të integruar. Madeshtë bërë nga polietileni dhe ka rezistencë të madhe. Kapaciteti i kësaj kutie ujitëse siguron tre valvola solenoide.

Rc Junter ARQ Pusi i ujitjes

Ne nxjerrim në pah një model tjetër Rc Junter, këtë herë një model të rrumbullakët. Ky është gjithashtu prej polietileni dhe dimensionet e tij janë 20,5 x 20,5 x 13 centimetra. Kutia e ujitjes ARQ gjithashtu përfshin një valvul manual. 

S&M 260 Pusetë e rrumbullakët me rubinet dhe bërryl rrotullues për ujitje nëntokësore

Ne vazhdojmë me këtë model S&M 260. Shtë një kuti ujitje e rrumbullakët që Ka një bërryl rrotullues 360 shkallë. Isshtë menduar për sistemet nëntokësore të ujitjes. Dimensionet e këtij produkti janë si më poshtë: 17,8 x 17,8 x 13,2 centimetra.

Gardena 1254-20 Pusetë

Një tjetër model për të nxjerrë në pah këtë nga Gardena. Kjo kuti ujitjeje është krijuar për valvola 9 ose 14 V. Kapaku i këtij produkti ka një bravë sigurie për fëmijë. Përveç kësaj, montimi është shumë i lehtë falë lidhjes së filetuar teleskopike. Isshtë një produkt ideal për ujitje të kopshtit.

Gardena 1257-20 1257-20-Pusetë

Së fundmi, për të nxjerrë në pah këtë model tjetër Gardena. Isshtë një kuti ujitje me cilësi të lartë e bërë nga materiale shumë rezistente. Sidoqoftë, tipari më i rëndësishëm i këtij produkti është se ofron mundësinë e vendosjes së gjithsej tre valvulave solenoide 9 ose 24 V. Dimensionet e kësaj kutie ujitje janë 36.7 x 28 x 21 centimetra dhe pesha e saj është e barabartë me 2.06 kilogramë.

Udhëzues për blerjen e një kutie ujitëse

Para se të blini një kuti për ujitje, ka një sërë pyetjesh që duhet t'i bëjmë vetes: Cila do të ishte madhësia ideale për pemishten apo kopshtin tonë? Çfarë llojesh të kutive të kopshtit ekzistojnë? Sa mund të kemi mundësi të shpenzojmë? Ne do të komentojmë për të gjitha këto aspekte më poshtë.

Madhësi

Ekzistojnë madhësi të ndryshme të kutive të ujitjes. Normalisht madhësia zgjidhet sipas numrit të valvulave solenoide që ne kemi vendosur në të njëjtën shumëfishtë. Masat e kutive të ujitjes zakonisht ndryshojnë në varësi të prodhuesit, por zakonisht ato janë përshtatur për të qenë në gjendje të futin midis një dhe gjashtë valvulave solenoide. Sidoqoftë, ka edhe modele shumë më të mëdha në treg për instalime specifike.

lloj

Ka gjithsej tre lloje të ndryshme të kutive të ujitjes. Së pari janë ato të rrumbullakëta, të cilat zakonisht janë mjaft të vogla dhe përdoren për të regjistruar një krosh, tap ose për të vendosur një valvul solenoid. Pastaj kemi ato drejtkëndëshe, të cilat janë me madhësi standarde dhe të dizajnuara për të vendosur midis tre dhe katër valvulave solenoide. Modelet Jumbo të atyre drejtkëndëshe janë disi më të mëdha, pasi ato mund të akomodojnë midis pesë dhe gjashtë valvola solenoide. Më në fund ka kutitë e ujitjes anti-vjedhje. Zakonisht janë të tipit drejtkëndëshe ose jumbo. Ata ndryshojnë prej tyre duke pasur një kapak dhe një kornizë betoni. Ato zakonisht instalohen në vende publike.

çmim

Çmimet ndryshojnë shumë në varësi të madhësisë së kutisë së ujitjes. Ndërsa një lloj i vogël i rrumbullakët mund të kushtojë më pak se dhjetë euro, të mëdhenjtë e tipit Jumbo mund të kalojnë pesëdhjetë euro. Gjëja më e rëndësishme kur shikoni çmimin është të siguroheni se çfarë lloji dhe madhësie të kutisë së ujitjes kemi nevojë për pemishten ose kopshtin tonë.

Si të bëni një pus për ujitje?

Kutia e ujitjes përdoret kryesisht për të vendosur valvulat solenoide

zakonisht, kutitë e ujitjes tashmë vijnë me vrima të bëra. Numri varet nga hyrjet dhe daljet e tubave që lidhin valvulat. Sidoqoftë, me një teh sharre, për shembull, ne mund të shpojmë veten në vendin që na përshtatet më shumë. Edhe nëse kemi materialet e duhura, mund të bëjmë një kuti ujitëse. Në thelb është një kuti me vrima për valvulat. Për të marrë atë që na nevojitet, ne mund të vizitojmë dyqane si Bricomart ose Leroy Merlin. Një këshillë e vogël që mund të jetë e dobishme: Ka grila të veçanta për kutitë standarde të ujitjes drejtkëndëshe që përdoren për të pastruar tokën. Këto kanë grepa të lëvizshme, funksioni i të cilave është të mbajnë valvulat solenoide.

Ku për të blerë

Pasi të jemi të qartë për atë që po kërkojmë, është koha të zgjedhim se ku të kërkojmë. Sot ka shumë dyqane fizike dhe platforma në internet që na ofrojnë produkte të ndryshme. Ndërsa blerjet në internet mund të jenë shumë të përshtatshme dhe praktike, shikimi i puseve të ujitjes që na interesojnë personalisht mund të jetë më informues dhe i shpejtë. Më poshtë do të diskutojmë disa nga opsionet që kemi.

Amazona

Në faqen e internetit të Amazon mund të gjejmë të gjitha llojet e kutive të ujitjes, me të gjitha diapazonin e çmimeve dhe pajisje të ndryshme si për ujitje ashtu edhe për kopshtin apo pemishten në përgjithësi. Ky opsion blerje është shumë i rehatshëm, Epo, ne mund të porosisim gjithçka që duam pa pasur nevojë të lëvizim nga shtëpia. Gjithashtu, dërgesat zakonisht janë mjaft të shpejta. Nëse jemi pjesë e Amazon Prime, ne gjithashtu mund të shijojmë çmime speciale dhe kohë edhe më të shkurtër të dorëzimit. Në rast se kemi pyetje ose shqetësime në lidhje me produktin, ne mund të kontaktojmë shitësin me mesazhe private.

Bricomart

Një tjetër mundësi që kemi kur blejmë një kuti ujitje është Bricomart. Në këtë institucion mund të gjejmë kuti ujitëse të të gjitha llojeve: Të rrumbullakëta, drejtkëndëshe dhe Jumbo. Përveç kësaj, ata gjithashtu ofrojnë pajisje të ndryshme për ujitje, pemishte dhe kopsht. Në rast se dëshirojmë të prodhojmë vetë një kuti ujitëse, Në Bricomart mund të gjejmë materialet e nevojshme për këtë. Na ofron gjithashtu mundësinë për të kërkuar drejtpërdrejt profesionistë nga sektori në terren.

Leroy Merlin

Leroy Merlin gjithashtu ka një gamë të gjerë të kutive të ujitjes dhe aksesorëve, duke përfshirë rrjetet që përmendëm më parë. Kjo depo e madhe është një vend tjetër ku mund të blejmë vetë materialet e nevojshme për të ndërtuar një kuti ujitëse. Përveç të gjitha produkteve që ofron, Ne gjithashtu mund të këshillohemi nga profesionistë të fushës.

Shpresoj që ky artikull t'ju ketë ndihmuar të zgjidhni një kuti ujitëse. Tani ju vetëm duhet të shijoni në maksimum kopshtin ose pemishten tuaj.