Pellgjet më të mira të parafabrikuara për kopshtin tuaj

Për disa vjet ka qenë shumë në modë që të keni pellgje të parafabrikuara në kopsht. Ata bëjnë të bukur, rrisin ndjenjën e natyrës dhe ato sjellin paqe dhe qetësi në mjedis. Përveç kësaj, ata favorizojnë ekosistemin e vogël që kopshti mund të jetë për disa kafshë dhe bimë. Për këtë arsye, ka gjithnjë e më shumë modele dhe pajisje në treg, disa me dizajne natyrore, të tjera me dizajne moderne dhe madje edhe disa pellgje të larta për t'i vendosur në tarracë ose ballkon.

Për të pasur më shumë informacion në lidhje me pellgjet e parafabrikuara, ju rekomandoj të lexoni këtë artikull. Ne do të flasim për ato më të mirat në treg, si t'i blini dhe ku t'i vendosni ato.. Ktheni kopshtin tuaj në një parajsë të vogël me një pellg.

? Top 1 - Pellgu më i mirë i parafabrikuar?

Ndër rezervuarët e parafabrikuar ne nxjerrim në pah këtë model Oase 50758. Kapaciteti i tij arrin 80 litra dhe masa 380 x 780 milimetra. Për shkak të madhësisë së saj të vogël, madje është i përshtatshëm për tarraca. Isshtë bërë nga HDPE, duke e bërë atë shumë të fortë dhe rezistent. Njerëzit që e kanë blerë këtë produkt kanë qenë shumë të kënaqur.

rekuizitë

Pothuajse vetëm gjetëm avantazhe për këtë pellg të parafabrikuar. Bëhet fjalë për një dizajn i guximshëm dhe i fortë që instalohet lehtë. Gjithashtu, çmimi është i shkëlqyeshëm për një pellg të kësaj madhësie.

Contras

Disavantazhet e vetme që mund të paraqesë kjo pellg i parafabrikuar janë të njëjtat me të gjitha të tjerat: Mirëmbajtja. Kur instaloni një pellg, duhet të kemi parasysh se uji duhet të rikarkullohet vazhdimisht, pavarësisht se sa i vogël mund të jetë. Përveç kësaj, duhet të instalohet një sistem filtrimi në mënyrë që uji të mbetet i pastër.

Pellgjet më të mira të parafabrikuara

Përveç topit tonë, ka edhe pellgje të tjera të parafabrikuara në treg. Mund t’i gjejmë në madhësi, model dhe çmime të ndryshme. Tjetra do të ekspozojmë pellgjet më të mira të parafabrikuara, është vetëm çështje e zgjedhjes së asaj që na pëlqen më shumë.

Heissner - Pellg i parafabrikuar

Ne e filluam listën me një pellg plastik të para-bërë dhe me një dizajn bazë. Ka dimensione 58 x 58 x 30 centimetra dhe kapacitet 70 litra. Për shkak të madhësisë së tij është ideale si për pellgjet ose burimet e kopshtit ose për tarracën.

Heissner - Pellg dhe kopsht uji

Ne vazhdojmë me një pellg të parafabrikuar, dimensionet e së cilës janë 89 x 70 x 11 centimetra. Dizajni i tij i bukur i shkëmbit kafe do t'i japë një prekje shumë të veçantë kopshtit. Instalimi i këtij produkti është i thjeshtë dhe ka një vidë për të qenë në gjendje të montoni një gete në secilën predhë. Përveç kësaj, kjo pellg i parafabrikuar është rezistent ndaj motit dhe thyerjes.

Heisner 015196-00

Tani ne prezantojmë modelin Heissner 015190-00. Kjo pellg i parafabrikuar shquhet sepse është e gjatë, nuk ka gërmim për të qenë në gjendje ta vendosë atë. Kështu, është një element i bukur dekorativ si për kopshtin, ashtu edhe për ballkon apo tarracë. Isshtë bërë nga poliratan dhe dimensionet e tij janë 66 x 46 x 70 centimetra. Përveç kësaj, një pompë 600 litra dhe pajisje janë përfshirë në çmim.

Finca Casarejo - Pellg kopshti

Një model tjetër për tu theksuar në këtë listë të pellgjeve të parafabrikuara është ky nga Finca Casarejo. Isshtë bërë nga rrëshirë dhe tekstil me fije qelqi, gjë që e bën atë shumë rezistente. Përveç kësaj, kjo pellg i parafabrikuar është rezistent ndaj acar dhe rrezeve ultravjollcë. Në rast të prishjes, mund të riparohet. Gjatësia e saj është 1,70 metra, ndërsa gjerësia e saj është ekuivalente me një metër dhe thellësia e saj arrin 0,25 metra. Me këto dimensione është i aftë të mbajë deri në 200 litra ujë. Për ta zbrazur është aq e thjeshtë sa të përdorësh një pompë nxjerrëse ose të heqësh kapakun. Sidoqoftë, duhet të kihet parasysh se kapaku dhe instalimi nuk përfshihen në çmim.

Wasserkaskaden - Pellg dekorativ i kopshtit

Ne gjithashtu duam të përmendim këtë pellg të bukur të parafabrikuar në Wasserkaskaden. Dizajni i tij që imiton gurin natyror do të jetë i bukur në çdo kopsht. Isshtë bërë prej plastike të përforcuar me tekstil me fije qelqi, kështu që është shumë rezistent dhe i qëndron mirë kushteve të ndryshme të motit. Me përmasa 112 x 70 x 31 centimetra, kjo pellg i parafabrikuar ka një kapacitet deri në 100 litra. Në një nivel estetik është, pa dyshim, një nga pellgjet më të shquara të parafabrikuara.

Finca Casarejo - Pellg i parafabrikuar për kopsht

Më në fund do të flasim pak për një pellg tjetër të parafabrikuar në Finca Casarejos. Ky model është më i madh se ai i mëparshmi, pra edhe disi më i shtrenjtë. 2,70.shtë e gjatë 0,25 metra, e thellë 1,10 metra dhe e gjerë XNUMX metra. Prandaj, kapaciteti i tij është gjithsej 350 litra ujë. Sa i përket materialit, ashtu si modeli tjetër Finca Casarejos, ky është bërë prej rrëshire dhe tekstil me fije qelqi. Falë kësaj, kjo pellg i parafabrikuar është rezistent ndaj rrezatimit ultraviolet dhe acar. Për ta zbrazur, mund të përdorni një pompë nxjerrëse ose të hiqni kapakun. Sidoqoftë, duhet të kihet parasysh se kapaku nuk përfshihet në çmim.

Udhëzues për Blerjen e Pellgut Prefab

Pasi të kemi vendosur që duam të dekorojmë kopshtin tonë me një pellg, ka disa aspekte që duhet t’i marrim parasysh. Për të zgjedhur një pellg të mirë të parafabrikuar që i përshtatet nevojave tona, këshillohet që të jeni të qartë në lidhje me opsionet që kemi në lidhje me materialet, modelin, madhësinë dhe çmimin. Për t'ju ndihmuar në zgjedhjen tuaj, ne do t'i diskutojmë këto pika më poshtë.

material

Pjesa dërrmuese e pellgjeve të parafabrikuara zakonisht janë prej polietileni. Isshtë një plastikë e thjeshtë për tu prodhuar dhe kostoja e së cilës është shumë e ulët, duke përmirësuar kështu çmimin përfundimtar të pellgjeve të parafabrikuara. Cfare ka me shume, Isshtë shumë rezistent ndaj kalimit të kohës dhe agjentëve të motit.

Dizajn

Në përgjithësi, pellgjet e bëra paraprakisht kanë forma të lakuara me hapa në skajet. Kështu, atyre u jepen nivele të ndryshme në të cilat mund të mbillen bimë të ndryshme. Sidoqoftë, aktualisht mund të gjejmë pellgje të parafabrikuara drejtkëndëshe, me dhe pa hapa. Këto janë të shkëlqyera nëse duam një prekje më moderne në kopshtin ose tarracën tonë.

Kapaciteti ose madhësia

Siç pritej, madhësia dhe kapaciteti i pellgut varet nga ajo që duam dhe hapësira që kemi. Sot ekziston një larmi e madhe e ofertave në treg. Mund të gjejmë pellgje të parafabrikuara aq të vogla sa mund t’i vendosim edhe në një tarracë ose ballkon. Nga ana tjetër, ka pellgje të parafabrikuara më të mëdha se vaskat. Natyrisht, sa më i madh pellgu, aq më shumë do të kushtojë dhe aq më të larta janë shpenzimet në lidhje me mirëmbajtjen e saj.

çmim

Çmimi do të varet kryesisht nga madhësia e pellgut të parafabrikuar dhe modeli i saj. Mund të gjejmë disa të vogla për rreth 30 €, ndërsa ato të mëdha mund të kalojnë 400 €. Ne gjithashtu duhet të përfshijmë shpenzime shtesë për aksesorët që mund të na duhen, të tilla si pompat e ujit ose filtrat. Përveç kësaj, nëse duam që pellgu të instalohet, ata do të na ngarkojnë për punën. Sidoqoftë, instalimi i pellgjeve të parafabrikuara është mjaft i thjeshtë, kështu që ne mund ta bëjmë vetë pa ndonjë problem dhe të kursejmë pak në këtë drejtim.

Ku të vendosni pellgjet e parafabrikuara?

Ka pellgje të parafabrikuara me dizajne të lakuara ose drejtkëndëshe

Nëse ëndrra jonë është që të kemi një pellg me një ekosistem të tërë që punon në të, ne mund ta arrijmë atë sot edhe me pak hapësirë. Në rast se kemi një kopsht, do të ishte vendi më ideal dhe natyral për të instaluar një pellg të parafabrikuar. Sidoqoftë, ka modele të vogla dhe madje të gjata që nuk kërkojnë ndonjë gërmim, kështu që ato janë krejtësisht të përshtatshme për t’i pasur në tarraca apo edhe në ballkone.

Ku për të blerë

Tani do të shohim mundësi të ndryshme të vendeve ku mund të blejmë pellgje të parafabrikuara. Aktualisht ato mund të blihen si në internet ashtu edhe në dyqanet fizike. Sa i përket modeleve, ka shumë të ndryshme, prandaj këshillohet që të hedhim një vështrim në depo të ndryshme dhe kështu të gjejmë pellgun ideal për ne.

Amazona

Platforma e madhe në internet e Amazon ofron një larmi të gjerë të pellgjeve dhe aksesorëve të parafabrikuar. Ky është një opsion i mirë nëse duam të shohim modele të ndryshme në një vend dhe t'i sjellim ato në shtëpi. Për më tepër, nëse jemi të regjistruar në Amazon prime mund të përfitojmë nga avantazhet e tij në shumë prej produkteve.

Leroy Merlin

E famshmja Leroy Merlin ka për shitje modele të ndryshme të pellgjeve të parafabrikuara, të vogla dhe të mëdha. Ajo gjithashtu ofron pajisje të nevojshme dhe dekorative që ne mund t'i shtojmë në blerje. Një nga avantazhet e këtij institucioni është se ju mund të këshilloheni nga një profesionist.

Dora e dytë

Mund të kërkojmë edhe pellgje të parafabrikuara të dorës së dytë. Aktualisht ka shumë faqe në internet dhe aplikacione ku njerëzit mund të vendosin produkte të përdorura për shitje. Edhe pse kjo ide mund të jetë tërheqëse për shkak të çmimit të saj më të ulët, ne duhet të sigurojmë që pellgu të jetë në gjendje të mirë, pa asnjë thyerje, pasi çdo rrjedhje do të na lërë me një pellg bosh. Përkundër dy rasteve të mëparshme, ne nuk kemi ndonjë garanci.

Si përfundim mund të themi se ka pellgje të parafabrikuara për të gjitha llojet e hapësirave dhe shijeve. Nëse kemi vetëm një tarracë ose ballkon, ka mundësi që të mund të kemi pellgun tonë. Në rastin e të pasurit të një toke, ne mund të zgjedhim modele të parafabrikuara me dizajne natyrore ose moderne, sipas shijes tonë. Shpresoj që ky artikull t'ju ketë ndihmuar të gjeni pellgun ideal për ju. Gjithmonë mund të na tregoni në komente se si ka shkuar blerja e pellgut tuaj të ri të parafabrikuar.