Udhëzues për blerjen e një sulfatori elektrik

Kur bëhet fjalë për t'u kujdesur për kopshtin, pemishten apo të korrat tona, ka shumë aspekte që duhet t'i marrim parasysh. Bimët kanë nevojë për mbrojtje ndaj disa patogjenëve si kërpudhat ose bakteret. Për këtë arsye, është thelbësore që në mesin e mjeteve tona të kemi një spërkatës elektrik. Me të ne mund të luftojmë dhe parandalojmë dëmtuesit.

Në mënyrë që të sqarojmë dyshimet tuaja dhe t'ju ndihmojmë të zgjidhni një spërkatës elektrik, ne kemi shkruar këtë artikull. Në të do të flasim për ato më të mirat në treg. Përveç kësaj, ne përfshijmë një udhëzues blerjeje dhe disa udhëzime të vogla se si të përdorin spërkatësit elektrikë. Kështu që tani e dini: vazhdoni të lexoni!

? Top 1 - Sulfateri më i mirë elektrik?

Ndër sulfatet elektrike me vlerësim më të lartë është ky model nga PULMIC. Ka një pompë me performancë të lartë që përmirëson komoditetin dhe cilësinë e aplikimit. Ajo gjithashtu ka një prizë kullimi, mbajtëse heshtash dhe filtër. Ky model përfshin tre grykë të ndryshëm, një zgjatim për zgjatjen e hekurave dhe një epruvetë për dozimin e makinës. Bateria e litiumit është 18 volt dhe mund të zgjasë deri në shtatë orë. Përveç kësaj, ajo ka një rregullim elektronik të presionit të pompës, duke ofruar gjithsej tre lloje presionesh dhe tre shpejtësi aplikimi.

rekuizitë

Ekzistojnë disa përparësi të ofruara nga ky sulfatues elektrik PULMIK. Për të filluar, trajtimi i tij është shumë i rehatshëm falë madhësisë homogjene të pikave dhe presionit të vazhdueshëm. Qëndrueshmëria e këtij modeli është shumë praktike, pasi bateria ka një diapazon deri në shtatë orë. Një aspekt tjetër pozitiv për tu mbajtur në mend është se Ne mund të zgjedhim midis tre shpejtësive të aplikimit: Presioni i ulët tregohet për herbicide, pulsimi i ndërmjetëm rekomandohet për insekticide dhe herbicide sipas grykës dhe nevojave, dhe spërkatja me presion të lartë është e përshtatshme për trajtime me insekticide dhe kultura, mbajtja e të cilave është mesatarisht e lartë.

Contras

Sa i përket disavantazheve të këtij produkti, mund të flasim për dy. E para është se mund të jetë pak e shtrenjtë në krahasim me sulfatuesit e tjerë elektrikë. Gjithashtu, disa blerës janë ankuar se Somethingshtë diçka e madhe dhe pasi të jetë e plotë, peshon shumë.

Përzgjedhja e makinave elektrike sulfatuese

Nëse nuk jemi të bindur nga top 1-a e makinave elektrike sulfatuese, ne mund të zgjedhim nga një gamë e gjerë në treg. Ekzistojnë shumë modele të ndryshme me çmime, kapacitete dhe aspekte të ndryshme. Tjetra do të flasim për gjashtë sulfatorët më të mirë elektrikë.

Bricoferr BFOL0860

Ne e filluam listën me këtë spërkatës të rimbushur nga Bricoferr. Ka një autonomi të madhe dhe një kapacitet prej 16 litrash. Bateria e saj 12 volt është e aftë të mbajë deri në dhjetë orë punë. Spërkatja është e vazhdueshme falë presionit të vazhdueshëm. Madhësia e pompës së diafragmës është kompakte.

Pyll spërkatës elektrik 5

Spërkatësja elektrike Forest 5 nga prodhuesi Keeper është krijuar posaçërisht për kopshte. Ka një kapacitet prej pesë litra dhe një autonomi prej afërsisht 120 minuta. Isshtë një produkt ideal për kopshte, tarraca dhe ambiente që kanë nevojë për aplikim të herbicideve, fungicideve ose insekticideve. Presioni i këtij sulfati elektrik është dy shufra. Përveç kësaj, ai përfshin një bateri litiumi pesë volt dhe një kabllo mikro USB, e cila përdoret për ta rimbushur atë. Ka një tregues të dritës për nivelin e ngarkimit. Duhet gjithashtu të theksohet se ajo ka një dorezë ergonomike që lehtëson shumë përdorimin e sulfatit elektrik dhe transportin e tij.

Spërkatës elektrik portabël InLoveArts

Gjithashtu prodhuesi InLoveArts ka një sulfatues elektrik shumë të mirë. Ajo shquhet për të qenë një produkt i fuqishëm dhe me cilësi të lartë. Gryka është bërë nga materiali i papërshkueshëm nga uji, i papërshkueshëm nga uji dhe anti-korrozioni. Për shkak se hyrja e ajrit është shumë e madhe, mund të arrijë deri në dhjetë metra kur spërkatni. Përveç kësaj, ajo ofron aftësinë për të rregulluar diapazonin dhe këndin. Sa i përket shpejtësisë, ajo është rreth 150 deri 260 mililitra në minutë. Një aspekt tjetër për t'u theksuar është doreza ergonomike dhe kablli i energjisë pesë metra i gjatë, duke lehtësuar lëvizjen dhe aksesin në impiante. Meqenëse makineria peshon vetëm 3,2 kg, është shumë e lehtë për t’u përdorur. Isshtë gjithashtu e lehtë të mbushni këtë sulfater elektrik, pasi ai ka një hapje në pjesën e sipërme. Thjesht duhet të hiqni kapakun, mbushni atë dhe pastaj mbyllni kapakun.

Spërkatës elektrik Pulmic Fenix ​​35

Modeli Fenix ​​35 i Pulmic është veçanërisht i përshtatshëm për kultura të ulta, peizazhit dhe hapësirave të gjelbra për shkak të dizajnit të tij. Kështu, përdorimi i tij është ekskluzivisht për herbicide. Ka një kapacitet pesë litërsh dhe përfshin hundë të këmbyeshëm. Ka një bateri litiumi që ka një autonomi pune prej dhjetë orësh.

Spërkatës elektrik Matabi 830452 Evolution 15 LTC

Një tjetër sulfatues i dukshëm elektrik është ky model Evolution 15 nga Matabi. Punon me një bateri 18 volt dhe ka gjithsej dy pozicione pune: fungicid dhe insekticid. Falë rripave të rregullueshëm dhe të mbushur, ky spërkatës është mjaft i rehatshëm për tu mbajtur. Ky spërkatës elektrik përfshin një grup hundësh dhe një gete të përforcuar. Përveç kësaj, kangjella është bërë prej tekstil me fije qelqi dhe hunda është konike dhe e rregullueshme.

Spërkatës elektrik portativ PULMIC Pegasus 35

Më në fund, spërkatës elektrik portativ Pegasus 35 nga prodhuesi spanjoll PULMIC mbetet për t'u theksuar. Kjo ka një bateri litiumi 18 volt që zgjat ndërmjet katër dhe shtatë orë. Isshtë i aftë të spërkasë më shumë se 200 litra në një distancë prej nëntë metra për çdo ngarkesë të baterisë. Përveç kësaj, ai ka një sistem të ri për të rregulluar presionin nga një në katër shufra. Spërkatësi elektrik Pegasus 35 përfshin baterinë, karikuesin, një çorape të përforcuar me një gjatësi prej gjashtë metrash, një kordon prej çeliku inox prej gjithsej 50 centimetra, një cilindër të graduar, tre grykë të ndryshëm, një kupë matëse dhe një zgjatim për zgjatjen të heshtës. Përveç kësaj, ai ka tre shpejtësi të ndryshme të aplikimit që mund të përdoren për të përmbushur nevoja të caktuara. Duhet të theksohet gjithashtu se transporti i këtij sulfacer elektrik është shumë i thjeshtë, pasi ai ka dy rrota.

Udhëzues për blerjen e një sulfatori elektrik

Ekzistojnë gjithsej tre faktorë jashtëzakonisht të rëndësishëm që duhet të marrim parasysh përpara se të blini një spërkatës elektrik: Kapacitetin, cilësinë dhe çmimin e tij. Ne do t'i komentojmë ato më poshtë.

kapacitet

Shtë e rëndësishme të shikoni kapacitetin e spërkatës elektrik. Duhet të jetë në gjendje të mbulojë zonën e kopshtit ose pemishtes tonë në mënyrë që përdorimi i tij të jetë më i rehatshëm për ne. Normalisht, në fletën e produktit ato tregojnë kapacitetin dhe nganjëherë edhe zonën që mund të mbulojë.

Cilësia dhe çmimi

Sa i përket çmimit, kjo ka të bëjë si me cilësinë e produktit ashtu edhe me kapacitetin e tij. Sa më i madh të jetë ky i fundit dhe sa më të mira të jenë materialet e përdorura për prodhimin e sulfatit, aq më i shtrenjtë do të jetë. Sidoqoftë, nuk është gjithmonë e nevojshme të keni makinerinë më të madhe dhe më të fuqishme në treg. Ne duhet të përqendrohemi në madhësinë e kopshtit ose pemishtes tonë dhe të kërkojmë një spërkatës elektrik të përshtatshëm për të.

Si të përdorni një sulfatues elektrik?

Spërkatësja elektrike që ne blejmë duhet të plotësojë nevojat tona

Sulfatorët elektrikë janë mjaft të thjeshtë për t’u përdorur. Ata zakonisht vijnë me një manual përdorimi që shpjegon opsionet e ndryshme që kemi për të aplikuar produktin. Shtë e rëndësishme që makineria të karikohet përpara se ta përdorni dhe ne duhet të prezantojmë lëngun që duam të sulfatojmë. Cfare ka me shume, ne duhet të marrim parasysh disa masa sigurie, meqenëse kemi të bëjmë me produkte toksike. Për këtë arsye, rekomandohet përdorimi i dorezave për të shmangur kontaktin me lëngun, si dhe një maskë që mbron sytë, gojën dhe hundën.

Ku për të blerë

Sot kemi shumë mundësi kur blejmë ndonjë produkt, qofshin mjete, veshje apo edhe ushqime. Ne mund të zgjedhim nga opsione të ndryshme në internet ose të shkojmë direkt në një dyqan fizik që ofron atë që ne po kërkojmë. Në rast se dëshirojmë të blejmë një sulfatator elektrik, gjërat nuk ndryshojnë aspak. Ne do të diskutojmë më poshtë disa vende ku mund të blejmë spërkatës.

Amazona

Blerjet në internet po bëhen gjithnjë e më të shpeshta. Për këtë arsye, platforma e shkëlqyeshme në internet Amazon është një mundësi e mirë për të gjetur të gjitha llojet e produkteve, të tilla si një sulmues elektrik. Në këtë mënyrë ne mund të zgjedhim nga një shumëllojshmëri e gjerë e produkteve dhe aksesorëve pa u larguar nga shtëpia. Për më tepër, nëse jemi pjesë e Amazon Prime ne mund të shijojmë shumë përparësi në nivelin e çmimit dhe dorëzimit.

Leroy Merlin

Ne gjithashtu mund të vizitojmë Leroy Merlin ku mund të këshillohemi nga profesionistë. Aty ata kanë një gamë të gjerë të sulfateve dhe spërkatësve Të të gjitha madhësive. 

Dora e dytë

Një mundësi tjetër është blerja e sulfatit elektrik të dorës së dytë. Edhe pse mund të jetë më i lirë, ne gjithashtu rrezikojmë që të mos funksionojë mirë. Duhet të kemi parasysh që në këto raste makineria nuk ka asnjë garanci dhe shumë rrallë pranojnë kthime. Disa platforma në internet që ekzistojnë për shitjen dhe blerjen e dorës së dytë do të ishin, për shembull, Wallapop dhe milanuncios.

Me gjithë këtë informacion, ne tashmë mund të zgjedhim një sulfatator elektrik që i përshtatet nevojave tona. Shpresoj që ky artikull t'ju ketë ndihmuar të zgjidhni ose t'ju ketë dhënë një ide të përafërt se çfarë të kërkoni. Ka shumë mundësi!