Spesies maple

Ana macem-macem macem-macem maples, wit sing tuwuh ing saindenging jagad

Ana udakara 160 jinis maples ing jagad iki, sanajan mung sawetara sing dipasarake. Wit lan semak iki nduweni ciri khas, saengga gampang dibedakake karo wong liya. Contone, kita bisa ngomong babagan godhonge: webbed, minimal 3 lan maksimal 7 lobus, sing biasane ganti warna ing musim gugur, musim semi, utawa ing kalorone musim; lan liyane nduweni pengaruh, amarga ora preduli sepira gedhene cabang, dheweke bakal duwe kaendahan sing alus nanging elegan.

Sawetara, kajaba digunakake kanggo kaendahan kebon ing saindenging jagad, uga ditanam amarga sebab liya, kanggo getah utawa kanggo mbantu fauna duwe papan perlindungan sing bisa nglindhungi hawa panas. maples minangka tetanduran sing menehi warna.

Acer buergerianum

Yaiku sing dingerteni maple trident, lan asli saka China, Jepang, lan Taiwan. Diarani trisula amarga godhonge kasusun saka telung lobus. Bisa ngukur dhuwure udakara 10 meter, kanthi batang asring asring pirang-pirang kulitane coklat. Tanduran iki apik banget, dadi abang ing musim gugur sadurunge godhonge entek.

Acer campestre

El maple umum, sing ora kalah ayu amarga umume, asli saka Eropa, Algeria, Asia Kecil lan Persia. Wutah cepet nganti tekan 15 meter, kanthi diameter makutha 6m. Godhonge sederhana, ngelawan, kaca web lan ijo ing loro-lorone nalika musim semi lan musim panas, lan kuning ing musim gugur.

Acer ginnala

Jeneng umum utawa populer yaiku: maple Rusia, maple Amur, lan maple Manchurian, nanging jeneng ilmiah sing paling ditrima yaiku Acer tataricum subsp ginnala; sanajan isih ditampa Acer ginnala. Asale saka Asia Timur Laut, sing bakal ditemokake ing Mongolia, Korea, Siberia, lan Jepang. Iki minangka salah sawijining jinis maples sing paling cilik, wiwit arang banget yen ing ndhuwur 3-5 meter; nanging, kudu dingerteni manawa bisa ngukur nganti 10 meter. Godhonge lobed, kanthi 3-5 lobus ijo, nanging ing musim gugur dadi abang.

Acer freemanii

El Acer x freemanii yaiku hibrida ing antarane Acer rubrum y Acer saccharinum sing dhuwuré antara 6 lan 16 meter, gumantung karo kultivar, amarga umpamane 'Armstrong' bisa ukuran luwih saka 15 meter. Sanajan mangkono, kita ngomong babagan wit kanthi bantalan lurus, lan kanthi mahkota sing dibentuk dening godhong sing dadi abang nalika suhu wiwit mudhun.

Acer japonicum

Dikenal minangka Maple mewah Jepang utawa maple »purnama», Wit kasebut minangka wit sing tuwuh ing Jepang lan Korea Selatan, tekan ndhuwur antara 5 lan 15 meter. Godhonge ana ing kurma, kanthi 7-9-13 lobus kanthi wates serrated. Ora bakal bingung karo Acer palmatum (maple Jepang umum), amarga angel banget godhonge duwe luwih saka 7 lobus. Mesthine, kaya dheweke, bintang kasebut dadi salah sawijining tontonan alam sing paling apik ing musim gugur, amarga godhong-godhongan godhonge dadi abang utawa oranye.

Acer monspessulanum

Dikenal minangka Maple Montpellier, yaiku wit sing tuwuh ing wilayah Mediterania. Tekan dhuwur 10-15 utawa arang 20 meter. Batange lurus, kanthi kulit abu-abu peteng. Beda karo spesies liya, godhonge paling cilik, udakara 3-6 sentimeter, lan diwangun saka telung lobus sing dadi abang nalika musim gugur.

Acer negundo

Maple Amerika, utawa Maple Leaf Ash Uga tuwuh kanthi cepet, dhuwuré nganti 15 meter lan dhiameter 8m. Nduwe godhong senyawa 3 nganti 5 leaflet oblong kanthi ujung serrated, ijo padhang ing sisih ndhuwur lan kurang ing sisih ngisor. Ing musim gugur, dheweke nganggo klambi werni kuning.

Acer opalus

El oron kaya sing diarani, minangka maple sing bakal ditemokake ing Eropa, kalebu Spanyol lan Italia. Tekan dhuwur maksimal 20 meter, sanajan ana subspesies, ing Acer opalus subsp garnatense, asli saka Kapuloan Balearic (khusus Sierra de Tramuntana de Mallorca), ing sisih wétan Semenanjung Iberia lan Afrika Lor, sing angel banget ngluwihi 5 meter. Ing musim gugur, kita bisa ngrasakake godhong-godhongan abang.

Acer palmatum

Maple Jepang khas, yaiku Acer palmatumTingkat pertumbuhane luwih alon, ora bisa dadi kultivar, sing bisa dakkandhani, sanajan urip ing iklim Mediterania sing anget, tuwuh 15-20cm / taun. Biasane tekan 5-7 meter, lan duwe godhong webbed kanthi macem-macem warna: ijo, beda-beda. Ing musim gugur, dheweke dadi abang utawa oranye.

Varietas sing paling umum yaiku:

  • Acer palmatum 'Atropurpureum': Dikenal minangka maple palem ungu utawa maple kerdil, kalebu macem-macem godhong kemerahan ing musim semi, ijo ing musim panas lan kemerahan utawa luwih anggur ing musim gugur. Dhuwuré nganti 5-6 meter.
  • Acer palmatum 'Bloodgood': Jarene macem-macem Atropurpureum sing luwih apik. Aku duwe loro, aku bisa negesake. Bloodgood duwe godhong abang sing luwih peteng, lan luwih dawa.
  • Acer palmatum 'Deshojo': Deshojo gampang galau karo Atropurpureum, nanging nduwe 5 lobus lan dhuwure maksimal 3 meter. Deleng file.
  • Acer palmatum 'Katsura': yaiku macem-macem godhong cilik, biasane 5-7 lobus, sing ganti warna ing taun: ing musim semi, kuning oranye kanthi ujung semu abang; ing mangsa panas, ijo lan ing musim gugur jeruk sing padhang. Tuwuhe udakara 2 meter.
  • Acer palmatum 'Osakazuki': yaiku jinis maple Jepang sing dhuwuré 5 meter, lan godhongé cilik, kanthi 7 lobus abrit nalika semi lan mligi ing musim gugur, lan ijo ing mangsa panas. Deleng file.

Acer pseudoplatanus

El Gedhang palsu yaiku wit sing ngemot. Dhuwure 30 meter lan diameter 8-10 meter nggawe tanduran sing apik banget kanggo dadi spesimen sing terisolasi. ing kebon gedhe. Tingkat pertumbuhane cepet, lan duwe godhong kanthi 5 lobus ijo, sing dadi kuning ing musim gugur.

Acer saccharum

Maple gula minangka wit gedhe banget, bisa gedhe nganti tuwuh 25 meter lan dhiameter 10m. Godhonge sederhana, palmatifid, kanthi lobus sing tajem lan bergerigi 5-7, wernane ijo, kajaba ing musim gugur, sing bakal dadi abang kaya sing dideleng ing gambar ing ndhuwur.

Acer saccharinum

Jeneng umum yaiku: maple gula, maple perak, maple Kanada, utawa maple putih Amerika. Iki asale saka Amerika Serikat wétan lan Kanada sisih kidul wétan, lan tuwuh antara 20 nganti 30 meter, sanajan bisa tekan 40 meter ing habitat asmane. Godhonge duwe 5 lobus kanthi pucuk sing jero ing sisih ngisor, lan sisih ngisor perak. Beam kasebut ijo, nanging ing musim gugur godhongé bisa luwih kuning utawa abrit gumantung karo kahanan ing papan kasebut.

Acer rubrum

El Maple abang mirip banget karo Acer saccharum, nanging tahan suhu dhuwur luwih apik. Tuwuh ing dhuwur 30 meter, kanthi diameter nganti 17m. Godhonge sederhana, klapa, ing warna ijo, kajaba ing musim gugur, sing dadi abang-abang katon spektakuler.

Apa sing disenengi sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.