9 tanduran kembang lan non-kembang

Ana akeh tetanduran kembang lan non-kembang sing cocog kanggo dekorasi omah.

Dunia botani nawakake macem-macem jinis tanduran kanggo macem-macem jinis. Saka wit gigantic nganti jamu cilik, liwat tanduran kembang lan non-kembang. Saka rong jinis kasebut, sabenere ana akeh spesies sing misuwur banget kanggo dekorasi ruangan lan njaba ruangan. Kombinasi sing apik ing antarane mung tanduran ijo lan liyane kanthi kembang kanthi warna sing beda bisa ngindhi lingkungan kita.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan beda sing ana ing antarane tetanduran ngembang lan non-kembang, saliyane menehi 9 conto kaloro jinis kasebut. Yen sampeyan kepengin sinau babagan topik kasebut lan pengin ndandani omah, luwih becik sampeyan terus maca.

Apa bedane tanduran kembang lan tanduran non-kembang?

Tanduran kembang lan non-kembang beda-beda ing cara ngasilake

Kajaba bedane cetha manawa tanduran kembang duwe kembang lan tanduran non-kembang ora, ana aspek liyane sing bisa dibedakake. Bedane utama antarane tanduran kembang lan tanduran non-kembang yaiku cara ngasilake. Nalika sing biyen nindakake seksual, nyebar wiji liwat angin lan serangga, sing terakhir nindakake kanthi seksual.

Nanging apa reproduksi aseksual? Minangka salah sawijining bagean sing melu bagean saka tanduran. Biasane, tanduran iki bisa tuwuh yen mung nandur sepotong batang, cabang utawa oyot. Saka potongan kasebut, organisme sing anyar wiwit tuwuh, nanging kaya wong tuwa.

Tanduran apa sing duwe kembang setaun?

Umume umume nandur, tuwuh lan ngrawat tanduran sajrone setaun ngenteni tekane musim semi kanggo ndeleng carane mekar. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana tanduran sing duwe kembang ing taun iki? Ya kaya ngono. Iki amarga sawetara spesies tanduran tahan tahan suhune, sing ngidini mekar ing musim liyane ing taun kayata musim gugur lan uga musim salju. Amarga bakal nyedhiyakake 9 conto tetanduran ngembang lan non-kembang, ayo ndelok endi sing duwe kembang sajrone setaun.

Bungah

Rasa seneng sampeyan duwe kembang kanthi warna sing beda-beda

Ing antarane tetanduran kembang, alegria misuwur banget. Werna-warni banget lan nggawe padhang ing omah wae, mula jenenge gampang digunakake. Dheweke mbutuhake akeh cahya lan ora ndhukung udhara kanthi apik, mula kudu ditliti kanthi tliti ing endi papane supaya ora ngrusak. Minangka kanggo mbanyoni, mesthine kudu moderat, nanging supaya lemah ora garing. Kita bisa nemokake alegria kanthi macem-macem warna kayata warna abang, putih utawa jambon kanthi warna sing beda.

Penta

Penta mekar sajrone taun

Tanduran kembang setaun liyane yaiku penta. Tanduran semak sing ana kembang cilik sing bisa dadi putih, jambon, ungu utawa abang. Iki diklompokaké ing klompok alus lan apik, saéngga tanduran iki minangka unsur hiasan sing sampurna kanggo kebon. Penta bisa nganti dhuwur 60 sentimeter. Babagan perawatan, ora mbutuhake akeh. Biasane cukup kanggo nyiram kaping telu seminggu lan menehi saluran sing apik.

Geranium

Geranium misuwur banget

Tanpa mangu, Geranium minangka salah sawijining tanduran kembang sing paling populer kanggo dekorasi balkon lan teras. Iki ora nggumunake, amarga nyedhiyakake kembang sing apik lan warna ing saben taun lan gampang dijaga, amarga tahan banget. Sajrone wulan sing paling panas sampeyan kudu ngombe meh saben dina lan nambahake kompos kaping sepisan ing wulan kanggo nyedhiyakake mineral, vitamin lan nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh geranium.

Verbena

Ing antarane tanduran kembang yaiku tembung kriya

Sanajan verbena umume mekar wiwit pungkasan musim semi nganti pungkasan musim panas, bisa tuwuh mekar ing saindhenging taun yen kahanan sing pas dijaga. Tanduran sing cantik lan warna iki terus-terusan butuh srengenge lan mbanyoni sedheng saben dina, ora masalah manawa ana ing lemah utawa ing pot.

Purslane

Purslane duwe sipat obat

Purslane minangka tanduran succulent sing ora mung digunakake kanggo dekorasi omah kanthi kembang kuning sing apik, nanging uga uga nawakake macem-macem sifat obat. Iki tahan banget lan mekar sepanjang taun angger suhu kepenak. Sampeyan kudu nampa sunar langsung lan irigasi dianjurake kaping pindho saben minggu.

Violet Afrika

Violet Afrika butuh akeh cahya

Violet Afrika uga nawakake kembang sajrone taun. Tanduran omah iki butuh akeh cahya supaya bisa tuwuh lan ngrembaka. Ing mangsa panas, disaranake ngombe sayuran iki kaping telu seminggu, nalika ing mangsa adhem bakal cukup kanggo banyu saben rong minggu sepisan. Kajaba iku, luwih becik disaranake pupuk saben 15 dina supaya mekar luwih apik.

Lavender

Lavender minangka tetanduran sing ping pingan nganggo stok

Lavender ora bisa ilang saka dhaptar tanduran sing mekar sepanjang taun. Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur amarga aroma lan panggunaan ing macem-macem produk kosmetik, kebersihan lan rumah tangga. Kajaba wangi, lavender uga ditandai karo kembang-kembang violet sing apik. Babagan perawatan, tanduran iki butuh rong siraman mingguan lan pruning saben wulan kanggo perawatan sing apik.

Calvelina

Carnation minangka tanduran kembang sajrone taun

Calvelina minangka tanduran liya sing duwe kembang ing taun iki, ing pot utawa ing kebon. Sayuran sing larang regane iki nyampur warna-warna, sing menehi sentuhan sing nyenengake lan nyenengake ing omah kita. Kanggo ngrawat kanthi apik, kudu surya paling sethithik nem jam saben dina. Sampeyan uga penting ngombe banyu sedina sepisan.

begonia

Begonia minangka tanduran kanthi kembang gedhe

Kita ngrampungake dhaptar iki kanthi begonia, tanduran sing apik kanthi kembang gedhe kanthi warna sing beda-beda. Supaya bisa kembang kanthi apik ing saindhenging taun, kita kudu nyelehake ing area sing padhang lan banyu kanthi cukup. Uga kompos kudu moderat saben rong minggu. Yen ora, kita bisa ngrusak tanduran.

Apa tanduran sing ora duwe kembang?

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, prabédan utama ing antarane tetanduran ngembang lan non-kembang yaiku kepiye cara ngasilake. Sing ora duwe kembang nuli aseksual. Amarga ora duwe organ reproduksi, dheweke ora bisa ngasilake woh utawa wiji. Fitur khusus jinis sayuran iki yaiku duwe warna ijo sing cukup kuat. Kajaba iku, ing pakis, tanduran tanpa kembang duwe gagang sing kuat lan godhong gedhe sing seneng nyerep nutrisi. Ing tanduran tanpa kembang, kita bisa mbedakake sawetara klompok:

Bryophytes utawa lumut

Kaping pisanan kita duwe bryophytes, uga dikenal minangka lumut. Amarga ora duwe jaringan konduktif, jinis-jinis tanduran tanpa kembang Dheweke langsung mangan partikel sing kasebar ing lemah lan ing banyu. Amarga kurang saka prau konduktif, saben sel sing nggawe tanduran iki kudu kontak karo banyu lan cahya kanthi individu supaya bisa fotosintesis. Amarga alasan iki umum banget kanggo nggandhengake lumut karo papan sing lembab kanthi sithik cahya. Jumlah spesies bryophyte akeh banget lan bentuk koloni ing watu, ing dharatan lan ing banyu.

Artikel sing gegandhengan:
Apa lumut lan kepiye cara digunakake kanggo dekorasi?

Pteridofit utawa pakis

Pakis banget minangka tanduran tanpa kembang

Tanduran liyane tanpa kembang yaiku pteridophytes utawa pakis. Beda karo lumut, pakis duwe pembuluh konduktif sing nyebarake wong bijak. Kajaba iku, ukurane luwih gedhe tinimbang bryophytes. Reproduksi pteridofit ditindakake liwat spora lan umume manggon ing lingkungan sing lembab. Thanks kanggo macem-macem lan resistensi, pakis minangka salah sawijining spesies sing paling populer kanggo nghias ruangan lan ruangan ruangan.

Anthocerotophyta utawa anthoceros

Anthocerotophyta, uga diarani anthoceras, Iki tanduran non-vaskular tanpa kembang sing asale saka daerah tropis, sanajan saiki dheweke bisa ditemokake ing endi wae ing jagad iki. Dheweke duwe awak bentuk sing rata, uga diarani thalamus. Struktur tanduk dawa lan bentuke silinder. Habitate biasane ana ing lingkungan banyu, lembab lan teduh.

Equisetos utawa buntut jaran

Equisettes, sing diarani horsetails, uga tanduran sing ora ngembang. Iki duwe rhizome lan dawane bisa nganti sak meter. Dheweke duwe batang herbal, artikulasi lan cabang. Babagan reproduksi, dheweke duwe struktur sing diarani strobilus sing kasusun saka timbangan sing njaga spora. Sawise wis diwasa, dheweke banjur mbukak. Kuda luwih seneng lemah sing subur lan akeh nutrisi. Amarga iku, umum banget yen ditemokake ing pinggir selokan lan ing wilayah sing saya akeh.

Artikel sing gegandhengan:
Horsetail, tanduran sing luar biasa kanggo kebon basah

Hepatik

Bebarengan karo tanduk lan lumut, tanduran ati minangka bagean saka tanduran non-pembuluh sing ora ngembang. Dheweke ditondoi kanthi ukuran medium lan duwe warna sing bisa mbantu fotosintesis. Umume tuwuh ing macem-macem papan, kayata watu, jurang, batang, lan cabang wit.

9 tuladha tanduran tanpa kembang

Sabanjure kita bakal ndeleng dhaptar sangang tanduran non-kembang sing paling umum lan gampang ditemokake ing nursery lan florists:

  • Abies pinapo
  • Adiantum capillus-veneris
  • Araucaria heterophylla
  • Blechnum gibbum
  • Cycas revoluta
  • Dicksonia antarctica
  • Sylvaticum Equisetum
  • Pinus halepensis
  • Sequoia sempervirens

Saiki sampeyan ngerti sawetara conto tetanduran kanthi kembang lan tanpa kembang lan apa bedane utamane, isih kudu ditandur lan dirawat kanthi bener supaya kebon utawa omah kita luwih asri lan nyenengake. Tanduran, manawa ana kembang utawa ora, mesthi katon apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.