Tanduran cakar kucing (Uncaria tomentosa)

gambar nutup eri kuku ing Uncaria tomentosa

Asli saka alas udan Amazon lan wilayah liyane ing Amerika Tengah lan Selatan, cakar kucing minangka ramuan sing bakal ditemokake ing wilayah alasMinangka tanduran sing bisa dideleng kanthi gampang, mung goleki wit anggur sing ana gondhelan kecanthol sing tuwuh ing ndhuwur, padha karo cakar kucing.

Tanduran iki bisa duwe dhuwur 30 meterNanging, eri duwe tujuan sing penting, amarga wit anggur ora bisa tundhuk ing wit-witan kasebut.

Asal

kembang tanduran sing diarani cakar kucing utawa Uncaria tomentosa

Suku Asháninka saka Peru duwe riwayat paling dawa nggunakake ramuan iki. Nyatane, saiki dheweke uga dadi sumber komersial ramuan paling gedhe ing Peru.

Ashaninka nggunakake cakar kucing kanggo ngobati radang asma lan saluran kemih, kanggo pulih saka babaran, minangka pembersih ginjel, kanggo ngobati lara jero, kanggo radang sendi, rematik lan nyeri balung, kanggo ngontrol radang sendi lan ulkus lambung, kanggo kanker lan kanggo ndhukung kesehatan sel .

Uga diarani «urip sing menehi urip kanggo Peru«. Nanging, ora kudu dibingungake karo Antennaria dioica L., yaiku tanduran perennial cilik, loro-lorone beda banget.

Ciri cakar kucing

Ana rong spesies tanduran cakar kucing sing wis digunakake obat, yaiku Uncaria tomentosa Lan Uncaria guianensis. Tilas iki umume digunakake ing AS, dene sing terakhir luwih populer ing Eropa.

Tanduran jinis iki bisa ditandur ing lemah organik ing lereng gunung alas lan ing endi udan mesthi ana ing antarane 250 nganti 900 meter (820 nganti 2,952 kaki) sadhuwure segara.

Nanging, ana ancaman serius kanggo tanduran iki, kayata panen lan karusakan saka alas udan.

Asile ing Uncaria tomentosa saya populer amarga tuwuh ing dhuwur ngisor kali, nggampangake para klumpuk liar golek, nglumpukake lan ngeterake.

Akar lan kulit kayu yaiku bahan sing digunakake kanggo nyiyapake cakar kucing, amarga ngemot campuran bahan kimia, kayata alkaloid lan glikosida.

Nggunakake

Uncaria tomentosa entwining ing wit lan duri bentuk cakar

Cakar kucing bisa nganggo ekstrak cair, bubuk, lan bentuk tablet. Sampeyan uga bisa digunakake kanggo nggawe teh lan panggunaan obat saka tanduran cakar kucing wis suwe kenal

Cakar kucing ora ditemokake anyar, amarga wis ana cathetan sing digunakake ing jaman kuna. Wong Amérika Kidul nggunakake kanggo ngenthengake kahanan kayata panandhang asma, radang sendi, tukak lambung, lan radhang.

Peradaban Inca kuno uga nggunakake tanduran iki kanggo infeksi virus lan kanggo ngrangsang sistem kekebalan awak.

Ing taun 1970-an, para ilmuwan nindakake panelitian kanggo sinau luwih lengkap babagan potensi penyembuhan, yaiku tujuane kanggo nyinaoni potensial tanduran iki kanggo ngatasi gejala kanker lan penyakit liyane.

Panaliten taun 1989 uga nemokake oyot ngemot alkaloid oksidasi sing bisa nambah sistem kekebalan awak.

Manfaat kesehatan

Potensi tanduran cakar kucing kanggo nambah kesehatan utamane saka alkaloid oxindole sing ditemokake ing oyot lan kulit kayu. Alkaloid kasebut diarani nambah sistem kekebalan awak, nyebabake macem-macem khasiat obat lan tamba saka ramuan iki.

Isopterpodine utawa Isomer A minangka alkaloid paling aktif ing cakar kucing lan diarani mbantu nyegah macem-macem masalah virus. Penelitian uga nemokake ekstrak sing digawe saka tanduran iki bisa mbantu nglindhungi awak manungsa saka bakteri, virus, lan jamur, kayata:

Ningkatake fungsi kekebalan sing apik

Cakar kucing nambah jumlah sel getih putih ing awak, sing stimulasi tumindak antioksidan. Iki uga bisa mbantu mungkasi panyebaran penyakit lan mbantu ngilangake infeksi bakteri lan patogen liyane.

Nyepetake penyembuhan luka

Asam quinovic glukosida bisa mbantu ngilangi pembengkakan, ningkatake penyembuhan luka lan nyegah supaya ora kena infeksi.

Mbantu nyedhiyakake dhukungan usus

Herb iki mbantu ngatasi disfungsi gastrointestinal. Miturut data organik, wong sing ngalami usus bocor, sindrom usus sing gampang pegel, lan gangguan sistem pencernaan liyane kayata ulkus lan infeksi bisa uga ngerteni yen cakar kucing luwih migunani, bisa mbantu ngresiki saluran pencernaan lan njamin flora usus sing apik.

Nyedhiyakake relief saka penyakit sing gegandhengan karo inflamasi

Iki nyuda sintesis TNF-alpha lan mula bisa mbantu nyuda gejala sing ana gandhengane karo nyeri punggung, arthritis (kalebu arthritis rheumatoid lan osteoarthritis) lan penyakit inflamasi liyane.

Iki bisa mbantu nyuda gejala infeksi virus, lan bisa uga migunani tumrap penyakit saraf, lara adhem lan AIDS.

Cakar kucing nambah perbaikan DNA

semak saka tanduran cakar kucing utawa Uncaria tomentosa kanthi kembang kuning

Eksperimen laboratorium nyedhiyakake bukti yen efek cakar kucing nganti tekan level seluler lan bisa mbantu njaga integritas DNA, cithak biru gen saka sel awak.

DNA iku banget rentan karusakan radikal bebas, sing bisa nyumbang kanggo nyebabake kanker lan penyakit mematikan liyane.

Kanggo nemtokake manawa ekstrak cakar kucing bisa nglindhungi DNA sing alus saka stres oksidatif, para ilmuwan nganakake panelitian babagan sel kulit manungsa sing duwe budaya. Dheweke nemokake yen ekstrak banyu saka sel kulit cakar kucing sing dilindhungi saka pati sing disebabake dening radiasi ultraviolet, dening nambah kemampuan sel kanggo ndandani kerusakan DNA disebabake cahya ultraviolet.

Tomatosa lan kanker uncaria

Sanajan kemoterapi duwe peran penting ing perawatan kanker, kekurangan utamane yaiku bisa ngrusak DNA ing sel sing sehat.

Relawan diwasa sing sadurunge ngalami kemoterapi kanthi suplemen ekstrak cakar sing larut banyu sajrone wolung minggu, nuduhake karusakan DNA sing kurang lan luwih ndandani iki.

Peserta uga nuduhake peningkatan proliferasi sel getih putih, iki minangka temuan penting, amarga kemoterapi umume nyegah jumlah sel getih putih lan mulane, nambah kerentanan infeksi.

Kanthi cara iki tanduran cakar kucing bisa menehi dhukungan DNA lan sel getih putih sing penting kanggo pasien kanker sing ngalami kemoterapi.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan tanduran obat iki, sampeyan bisa mbukak situs web Pusat Kanker Sloan-Kettering Memorial ing Amerika Serikat: https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/graviola.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.