Kesalahan sing paling umum ditindakake nalika ngrawat tanduran ing pot

Tanduran pot perlu perawatan khusus

Nandur tetuwuhan ing pot iku bisa kanggo kita kabeh, amarga ora prelu duwe kebon kanggo seneng kebon; Malah ora wajib duwe teras utawa teras, kadhangkala ora ana loteng. Lan ana mayuta-yuta spesies, akeh sing diadaptasi kanggo manggon ing jero ruangan.

Dadi aku mikir Penting banget yen sampeyan ngerti apa kesalahan sing paling umum ditindakake nalika ngrawat tanduran pot, amarga kanthi cara iki sampeyan bisa nyingkiri, utawa paling ora njupuk langkah sing cocog kanggo mbenerake yen kedadeyan kasebut.

Milih pot sing ora cocog

Pot kudu cocog

Tanduran sing bakal ditandur ing pot kudu bisa tuwuh kanthi apik. Nanging kadhangkala kita salah milih kontaner sing ora duwe bolongan ing pangkalane, utawa ukurane ora pas. Lan iku, kita ora bakal nolak, pot tanpa bolongan apik banget nanging nuduhke bebaya kanggo wong-wong mau, wiwit banyu tetep stagnant nang, kontak karo werna.

Uga, yen ukuran pot cilik banget, iku mung bakal ngawula paling setahun; lan yen amba banget, amarga bakal duwe akeh tanah ana risiko dhuwur sing crops kita bakal nandhang sangsara marga saka keluwihan asor.

Kanggo ngindhari kesalahan iki, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  • Kita bakal nandur tanduran ing pot sing duwe bolongan got. tansah. Kita mung bakal nggawe pangecualian yen tanduran kasebut minangka akuatik, kayata sing digunakake ing akuarium.
  • Pot anyar kudu rata-rata diametere 5 sentimeter lan luwih dhuwur tinimbang sing 'lawas'. Nanging ya: elinga yen ukuran iki minangka indikatif: yen tanduran kasebut tuwuh kanthi cepet lan / utawa ngasilake akeh nyedhot, bisa uga luwih gedhe.
  • Yen tanduran karnivora, kudu ditandur ing pot plastikIki minangka bahan sing butuh pirang-pirang abad kanggo ngrusak lan mulane ora ngeculake nutrisi kanthi gampang.
  • Ing kasus anggrek epifit, kayata Phalaenopsis, kita bakal nandur ing pot plastik transparan, amarga oyod butuh cahya kanggo nindakake fotosintesis.

Selehake tanduran ing papan sing peteng banget utawa kanthi cahya sing akeh

Kasunyatane yaiku ing ngisor iki: kabeh tetanduran mbutuhake cahya, amarga kabeh perlu kanggo fotosintesis. Tanpa sinar srengenge, dheweke ora bakal bisa ngasilake panganan. Mulane, nalika njupuk siji ngarep, utawa menyang Patio, kita kudu cetha ing ngendi iku bakal tuwuh paling apik, yen ing iyub-iyub, semi-iyub-iyub, utawa karo langsung srengenge.

Umumé, sing disimpen minangka "tanduran njero ruangan" kanggo iyub-iyub, nanging ora ateges kudu dilebokake ing kamar utawa ing area taman sing peteng., yen ora luwih bakal diselehake ing wilayah sing akeh cahya nanging ora langsung tekan srengenge.

Tanduran ruangan, yaiku, sing disimpen ing teras, teras, balkon lan / utawa kebon, bisa uga mbutuhake cahya sing luwih utawa kurang gumantung saka spesies kasebut. Contone:

  • Tanduran teduh: clivias, pakis, hostas, maple Jepang, aspidistras, pita, begonias, camellia.
  • Tanduran srengenge: akeh wit kurma (kurma, Livistona, Bismarckia, Roystonea, lan sapiturute), akèh-akèhé wit (Brachychiton, Tipuana, Akasia, jeruk, lsp.), kembang kayata anyelir utawa geranium.

Banyu akeh utawa sethithik

Tanduran pot kudu disiram saka wektu kanggo wektu

Tanduran pot gumantung banget marang sapa sing ngrawat. Malah sing paling tahan, yen disimpen tanpa mbanyoni, ora bakal suwe nganti garing lan mati. Nanging antarane sethitik lan akeh, sampeyan kudu nyoba kanggo golek imbanganNgelingi manawa luwih gampang mbalekake tanduran sing ngelak tinimbang liyane sing, sebaliknya, wis nampa banyu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake.

Ing wiwitan, nalika sampeyan durung duwe pengalaman, iku trep kanggo nggunakake meter asor digital. Iku ora sampurna, nanging bisa mbantu kita ngerti apa kita kudu nyirami tanduran. Kajaba iku, iku gampang kanggo nggunakake, amarga sampeyan mung kudu introduce menyang lemah lan ndeleng apa marang kita.

Cara liya kanggo ngerti yaiku njupuk pot sanalika disiram, lan maneh sawise sawetara dina.. Nalika lemah garing bobote kurang saka nalika udan, mula bedane bobot iki bisa dadi pandhuan.

Nanging, apa gejala kekurangan lan mbanyoni berlebihan? Ing ngisor iki:

  • Kakurangan irigasi: godhong kuning anyar, gagang rontok, katon sedhih, lemah garing malah kompak.
  • Irigasi sing berlebihan: godhong ngisor kuning, lemah banget lembab, bisa uga ana verdina lan / utawa jamur.

Ing kasus sing sepisanan, kita bisa rehydrate tanduran kanthi nyelehake pot ing cekungan banyu kanggo sawetara menit, lan saka ing kono nambah frekuensi irigasi.

Ing kaloro, kita bakal mungkasi mbanyoni, kita bakal mbusak tanduran saka wadhah lan kita bakal mbungkus roti ROOT karo kertas absorbent kanggo sewengi; Sawise wektu kasebut, kita bakal nandur maneh ing kono, lan bakal diobati kanthi fungisida sistemik. Lan, mesthi, kita bakal mbanyoni kurang asring.

Ora nggunakake substrat sing bener

Ing nursery lan toko kebon, fisik lan online, kita nemokake macem-macem substrat kanggo tanduran pot, sing apik banget, amarga iki ngidini kita milih sing paling cocok kanggo kita. Lan iku yen kita sijine, contone, substrat tartamtu kanggo tetanduran ngandhut asam (kaya camellia, azalea, utawa heather) rosemary, bakal duwe masalah nutrisi amarga kekurangan kalsium. Lan yen kita nyelehake substrat kanthi pH sing luwih dhuwur tinimbang 6 ing maple Jepang, sing pengin lemah asam, bakal duwe klorosis wesi minangka akibat saka kekurangan wesi.

Mulane, sing penting kaya mbanyoni kanthi apik, milih lemah sing nyukupi kebutuhan nutrisi tanduran. Dadi ora perlu ragu-ragu kanggo tuku substrat sing paling cocog kanggo kita, kayata:

  • Bonsai: didol Kene.
  • Kaktus lan succulents: tuku Kene.
  • Taman kutha: didol Kene.
  • Anggrek: njaluk Kene.
  • Tanduran asam (azaleas, hydrangea, camellia, lsp): aja tetep tanpa dheweke.
  • Tetanduran ijo (tanduran sing apik kanggo godhonge, kayata pakis, pita utawa aspidistra): njaluk iku Kene.
  • Wiji winih: tuku Kene.
  • Universal: gumantung saka pH sing diduweni, bisa digunakake kanggo akèh-akèhé tetanduran, utawa mung sawetara. Elingi: yen pH 6 utawa luwih murah, bakal apik karo asam, nanging yen 7 utawa luwih, sampeyan mung bisa nggunakake kanggo tetanduran sing ngidinke pH netral utawa alkalin. Supaya ora ana masalah, disaranake substrat iki.

Lali fertilize tanduran pot

Echeverias minangka succulents dudu kaktus

Gambar - Wikimedia / Mauronarf

Kesalahan sing asring ditindakake yaiku ora mbuahi tanduran sing disimpen ing pot. Sampeyan kudu mikir yen tanah sing diduweni wis mbuang saka menit 1 sing oyod kasebut kena kontak lan nampa banyu, dadi Ora nggumunake yen ora dibuahi, mula mandheg tuwuh lan ngembang.

Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, Dheweke kudu dibayar nganggo pupuk utawa pupuk khusus nalika musim semi lan musim panas. Nanging ya, indikasi sing bakal ditemokake ing kemasan produk kudu dituruti, yen ora, kita bisa nambah luwih akeh tinimbang sing dibutuhake lan ngobong tanduran kasebut.

Nanging nganggo apa? Nah, kaya substrate, sakmenika saged pikantuk pupuk khusus kangge saben jinis tetuwuhan, kayata bonsai (didol Kene), kaktus lan succulents (didol Kene), wit kurma (for sale Kene), jeruk (for sale Kene), utawa universal (for sale Kene), saliyane pupuk alami kayata guano, kompos, mulsa, kompos rumput laut (didol Kene) utawa s humus cacing tanah.

Aja transplantasi

Saka wektu kanggo wektu perlu kanggo nandur ing pot sing luwih gedhe, amarga yen disimpen ing taun sing padha, bakal mandheg tuwuh; Lan ora mung iku, nanging uga bisa mati amarga kurang papan. Amarga, Yen kita ndeleng manawa oyod metu saka bolongan got, utawa yen wis luwih saka rong taun, kita kudu mikir babagan nandur ing wadhah. luwih gedhe.

Dadi, iku uga biasane apike kanggo transplantasi tetanduran mentas dituku, wiwit iki meh tansah uga bosok sawise Duwe ngginakaken sasi, Mungkin taun ing pot padha. Yen sampeyan ragu-ragu, sampeyan mung kudu nutul pot, banjur, kanthi tangan siji, narik tanduran kasebut munggah, dene sing liyane nyekel wadhah kasebut. Ing acara sing sampeyan ndeleng sing werni ROOT metu kabèh, tanpa Mudhun loro, banjur perlu owah-owahan.

Artikel sing gegandhengan:
Tanduran transplantasi

Ya Elinga yen transplantasi biasane ditindakake ing musim semi. Sampeyan uga bisa ditindakake ing musim gugur, nanging mung yen ora ana frosts ing wilayah sampeyan utawa banget banget (nganti -2ºC). Sampeyan ora kudu ditransplantasikan ing musim dingin, utawa ing wulan musim semi nalika suhu mudhun ing ngisor 0 derajat, amarga tanduran bakal nandhang lara, lan yen sensitif, mula ora bisa urip.

Muga-muga saiki tanduran pot sampeyan luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)