Apa jinis pupuk organik sing ana?

Kanggo tanduran sing sehat, butuh pupuk

Pancen angel banget golek wong sing ora seneng ndeleng kebon sing sehat, nanging kanthi cara kaya ngono, pamilik kudu ngupayakake supaya bisa nyukupi kebutuhan tanduran sing mbentuk. Lan kedadeyan sing padha yen tuwuh ing pot. Mula, salah sawijining perkara sing paling penting yaiku mbayar, nanging ora nganggo produk apa wae, yen ora nganggo pupuk organik.

Lan pangecualian (karnivora lan anggrek), umume umume tanduran butuh "panganan" sing asale saka bahan organik sing wis bosok; yaiku, dadi uwuh kewan, turah-turah liyane sing tiba ing lemah, lsp. Nanging aja kuwatir, sampeyan ora bakal kudu nggawe sing aneh kanggo njaluk dheweke: ing ngisor iki sampeyan bakal weruh macem-macem pupuk organik sing ana 🙂.

Napa nggunakake pupuk organik?

Pupuk kanggo tanduran

Ing jagad sing kita lakoni, polusi lemah (lan swasana), deforestasi lan pungkasane, karusakan sing ditindakake ing planet Bumi minangka warta saben dina. Bahan kimia sing digunakake ing kebon efektif banget, nanging wis mbebayani banget lingkungan lan manungsa, mula cara sing luwih apik tinimbang nggunakake produk sing asale organik supaya ora parah.

Oalah, Yen sampeyan pengin ngerti apa kaluwihane, sampeyan duwe:

  • Dheweke nambah kegiatan mikroba ing lemah, dadi luwih subur.
  • Iki luwih milih penylametan nutrisi, uga kapasitas penyerapan banyu.
  • Dheweke ngidini kita njupuk kauntungan saka sisa organik.

Mung kekurangane yaiku bisa dadi sumber patogen yen ora ditambani kanthi bener. Mula pentinge nganggo sarung tangan saben kudu ditrapake.

Macem-macem jinis pupuk organik

Kompos, pupuk sing apik kanggo mur

  • Kotoran kewan: Minangka guano, sing pupuk kewan hérbivora, pupuk pitik, utawa bubur.
  • Kompos: woh saka bosok tanduran utawa kewan sing isih ana. Informasi luwih lengkap Kene.
    • Sawetara variabel yaiku, kayata, endhog lan kulit gedhang dibuwang langsung ing lemah, lan ora ana ing komposter.
  • Humus cacing tanah: iku bahan organik sing bosok dening cacing.
  • Awu: sing asale saka kayu, balung (kayata saka woh-wohan) utawa saka jinis bahan organik liyane, sugih banget ing kalium. Nanging amarga duwe pH sing dhuwur banget, mula mung kudu ditrapake ing dosis cilik lan sok-sok.
  • Resaca: iku endapan kali. Mung gunakake yen jarene kali ora reget.
  • Lumpur limbah: sugih ing bahan organik, nanging bisa ngemot logam abot. Nanging, panggunaan ing alas diidini.
  • Pupuk ijo: umume tanduran legum, sing diidini tuwuh banjur dipotong lan dikubur ing lemah. Mangkono nyedhiyakake nitrogen. informasi luwih lengkap.
  • Biol: yaiku cairan sing diasilake saka produksi biogas.

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.