Sabun kalium kanggo apa?

Sabun kalium

Gambar - Sabun Guara

Ing Gardening On, kita pengin ngomong babagan kabeh produk sing bisa digunakake kanggo tanduran kanthi kesehatan sing sampurna. Sanajan nganggo bahan kimia utawa mineral, sawetara aturan kudu ditindakake supaya ora ana masalah, nanging migunani banget nalika panci utawa kebon kita kena pengaruh hama. Nanging, sing alami efektif banget kanggo nyegah tanduran supaya ora bisa ngatasi pirang-pirang serangga sing mesthi mengintai, lan malah bisa nglawan.

Salah sawijining obat kasebut yaiku sabun kalium, insektisida ekologis lan ekonomi banget sing tumindak kanthi kontak lan ora kanthi gangguan pencernaan, saengga bisa nyegah SAP saka mabuk.

Apa sabun kalium?

Sing dianggep akeh minangka insektisida paling apik sing saiki ana, minangka senyawa sing dibentuk dening kalium hidroksida (KOH), minyak (kembang srengenge, zaitun, resik utawa saring lan daur ulang) lan banyu. Sawise proses saponifikasi, yaiku nalika alkali (potash) reaksi nalika dicampur karo banyu lan lemak (minyak), kita bisa nggunakake sabun kalium kanggo ngilangi lan nyegah hama saka tanduran kita.

Napa nggunakake?

Dina iki kita nggunakake akeh produk sintetisyaiku bahan kimia. Iki bisa migunani ing sawetara wektu, kayata nalika nandhang wabah sing mateni panen kita utawa nalika jamur lagi nandur tanduran, nanging akeh kekurangane lan padha beracun kanggo manungsa. Yen ana irungnya serangga kimia sing tiba ing tatu utawa luka, bisa nyebabake kita karusakan, lan paling ora bisa kedadeyan. Kajaba iku, lingkungan kasebut mbebayani banget.

Nanging karo produk alami, sanajan sejatine sampeyan kudu maca label lan nggunakake minangka sing dituduhake, kasunyatane yaiku Dheweke ora mbebayani, ora kanggo manungsa, uga kanggo flora lan fauna, kajaba, mesthine kanggo hama sing pengin kita sirna. Mula, penting banget kanggo nggawe iki minangka pilihan pertama, amarga iki uga ngiyatake sistem pertahanan makhluk tanduran.

Karo kabeh, sabun kalium minangka insektisida sing apik: iku ekologis, ora nyerang serangga liyane sing migunani kayata tawon, lan kaya ora cukup, bisa digunakake maneh minangka kompos, amarga nalika bosok, karbonat bakal nerbitake potash, sing oyot bisa nyerep. Bisa disimpen kanthi gampang, lan sing penting: ora mbebayani wong.

Apa kanggo?

Ngilangke aphid kanthi sabun kalium

Insektisida iki kanggo njaga kesehatan tanduran sampeyan kanthi kahanan sing sampurna, ngilangi serangga sing nyebabake kerusakan, yaiku kutu kutu, keputihan lan mealybugs. Malah dikandhani yen efektif kanggo fungisida, sing ora ana gunane, apa ora?

Regane udakara Euros 10 botol 1 liter. Kayane akeh banget, nanging kasunyatane, sithik banget yen jumlah kasebut nyebar akeh.

Kepiye cara tumindak?

Sabun kalium tumindak kanthi kontak. Iki tegese nalika parasit mlebu ing area sing wis digawe sinetron, utawa yen wis ditutupi, apa sing bakal kedadeyan yaiku kutikula sing nglindhungi bisa dadi luwih alus amarga tiwas.

Akibate, penting banget yen produk ditrapake ing kabeh permukaan tanduran, utamane kanggo bagean sing paling empuk amarga wilayah kasebut minangka wilayah sing paling rentan.

Carane digunakake?

Dracaena

Kanggo nggunakake kanthi bener sampeyan kudu Lebur 1 utawa 2% sabun kalium ing banyu, lan lebokake kanthi nyemprotake godhong, direndhem ing sisih ndhuwur uga ing sisih ngisor. Iki kudu ditindakake ing jam kurang sunar srengenge supaya srengenge ora ngobong tanduran.

Kapan nambani tanduran nganggo sabun kalium?

Dadi produk sing ora ninggali residu, dadi efektifitas sing luwih awet kita kudu nindakake perawatan nalika surup, lan yen ora udan utawa bayu. Yen kita duwe tanduran ing pot, luwih becik dianjurake supaya papan perlindungan nalika wis diolah nganggo sabun kalium; kanthi cara iki, kita bakal nggawe manawa sampeyan menehi efek sing dikarepake.

Sampeyan bisa uga kudu nindakake sawetara perawatan, mula kita bakal nambani maneh saben 15 dina suwene telung nganti patang wulan.

Kepiye carane ing omah?

Yen pengin, kita bisa nggawe sabun kalium ing omah, nanging Penggunaan sarung tangan lan kacamata protèktif bakal penting kanggo ngindhari masalah. Yen wis duwe, kita uga butuh potash hidroksida, banyu lan minyak bunga matahari. Sampeyan entuk? Saiki, saiki, tindakake langkah iki kanthi langkah:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku nyampur banyu 250ml kanthi 100 gram potash hidroksida.
  2. Banjur, kita panas 120ml minyak ing bain-marie.
  3. Sabanjure, sampeyan kudu alon-alon nambah minyak ing campuran banyu lan potash hidroksida.
  4. Banjur, kabeh campuran dicampur adus banyu lan aduk nganti sakjam.
  5. Pungkasane, 40 gram massa sabun kudu dicampur karo 60 gram banyu anget. Gonjang-ganjing lan, voila!

Apa mupangate sabun kalium?

Anggur ijo

Digawe kanthi saponifikasi karo minyak nabati, iku produk ekologis sing ora ngrusak woh lan ramah lingkungan, Wiwit iku biodegradable. Salajengipun, punika aman kanggo wong lan kewan, dadi insektisida paling disaranake nalika duwe anak utawa kewan.

Apa sampeyan mikir Menarik, bener? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Abalansu Suarez ngandika

    Aku bisa nyampur sabun kalium karo neen

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Abalansu.
      Ya, alami lan ekologis sampeyan bisa nyampur tanpa masalah.
      A Salam.

  2.   Fernando ngandika

    Halo Monica, aku pengin ngerti produk sing bisa menehi saran kanggo persik lan plum, kanggo nglindhungi hawa adhem, produk sing bakal nyemprotake kabeh tanduran, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Ya, aku wis golek informasi, nanging ora dakkandhani. Nyuwun pangapunten.
      Produk sing nglindhungi, aku nyaranake kain anti-frost sing apik banget kanggo diselehake (sampeyan bisa tuku ing nursery). Nanging produk cair… Aku ora ngerti.
      A Salam.

  3.   Luis ngandika

    Hai Monica, aku pengin ngerti apa sampeyan bisa ngetrapake langsung ing woh-wohan sing kebak cobweb putih sing nggawe woh-wohan ora tuwuh lan garing

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Yo wis. Sampeyan bisa aplikasi tanpa masalah.

  4.   GABRIELA ngandika

    HELLO, APA JUMLAH MINYAK ING FORMULA?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.

      Intine, 120ml kudu cukup.

      Greetings.

bool (bener)