Tanduran layar (Senecio articulatus)

Senecio articulatus

Ana tanduran succulent utawa non-kaktus sing kepengin weruh: sawetara katon kaya watu, lan liya-liyane, kaya biasane Senecio articulatus, padha bisa ngelingake kita saka sosis sayur-sayuran. Lan iku batange kaya ngono, tubular lan tipis.

Apa sampeyan pengin ngerti carane ngurus? Sabanjure, kita pitutur marang kowe.

Asal lan ciri

Senecio articulatus

Punika a succulents herbaceous asli Afrika Kidul dikenal minangka tanduran lilin sing tuwuh batang nganti dhuwur 30 sentimeter kanthi kandel udakara 1 sentimeter, warnane ijo. Godhongé ijo cilik, dawane mung 1 sentimeter, lan bentuke panah. kembang saka Senecio articulatus bisa dadi ungu-pink utawa putih, lan menehi aroma sing ora nyenengake.

Tingkat wutah saka spesies iki cukup cepet, nanging Amarga ora butuh papan sing akeh, luwih becik ana ing pot sajrone urip., minangka tanduran individu utawa ing komposisi.

Jeneng liya sing dikenal minangka tanduran Senecio yaiku tanduran lilin, kaktus Hot Dog, tanduran sosis. Iki minangka jeneng sing nuduhake wujud fisik amarga kita ngomong babagan tanduran sing katon kaya rol utawa sosis.

Minangka penasaran, nanging uga minangka bebaya, kita kudu pitutur marang kowe iku a tanduran cukup beracun. Nyatane, disaranake, nalika nangani, sampeyan kudu nindakake kanthi sarung tangan lan cuci tangan sakwise supaya ora ana masalah. Iki tegese, yen sampeyan duwe pets, iku ora paling cocok kanggo duwe, utamané yen kewan cenderung nyedhaki tetanduran lan / utawa cokotan.

Apa sing dadi perhatiane?

Senecio Plant Care

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Suhu lan dununge

El Senecio articulatus yaiku tanduran sing Kudu ana ing njaba, kanthi srengenge kebak. Yen suhu mudhun ing ngisor 0 derajat, kudu dilindhungi ing njero omah utawa ing omah kaca.

Penting, supaya tanduran bisa berkembang kanthi bener, bisa lulus paling 6 jam sinar srengenge langsung. Yen ora, batang bisa dadi luwih ringkih lan malah pecah ing bobote. Ing mangsa panas, yen sampeyan manggon ing wilayah sing panas banget, luwih becik kanggo nglindhungi nalika kedadeyan srengenge paling gedhe kanggo nyegah godhong rusak utawa dadi coklat amarga kobong.

Substratum

Disaranake kanggo ngisi pot karo pasir kali sing wis dikumbah sadurunge, pumice (didol Kene), utawa akadama (didol Kene). Panganggone gambut ireng bisa ngrugekake, amarga ora bisa oyot kanthi apik.

Salah sawijining fitur sing kudu ana tanah sing digunakake iku banget entheng lan draining. Amarga tanduran iki ora seneng banget karo banyu, priksa manawa ora ana akumulasi banyu sing bisa ngrusak oyod.

Irigasi

Kira-kira kaping pindho saben minggu ing tengah mangsa panas, lan sapisan saben 10-15 dina liyane taun.

Iki pancene bakal gumantung ing ngendi sampeyan manggon lan ing ngendi iku amarga Iku dudu tanduran sing butuh akeh mbanyoni. Mung yen sampeyan ndeleng yen tanah wis garing, sampeyan kudu nyirami. Elinga yen luwih tahan kekeringan tinimbang nyiksa banyu lan mbanjiri. Mulane, luwih apik kanggo nambah jumlah cilik, sanajan ing wektu sing kita ngomong, supaya ora nyerep akeh Kelembapan.

Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa tanduran butuh banyu luwih akeh yen batang utawa batang katon ijo utawa alus banget. Senajan sing terakhir uga bisa mengaruhi yen ana liyane Kelembapan. Luwih becik nempelake driji ing lemah lan yen sampeyan ngelingi kelembapan, aja banyu. Ing musim dingin, akeh tanduran iki ora disiram kanggo nyegah masalah.

Pelanggan

Ing spring lan panas karo pupuk kanggo kaktus lan succulents liyane, nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Rustitasitas

Iku ora nolak kadhemen. Ing kasunyatan, iku ngandika tanduran iki nggoleki nganti 7 derajat. Sanalika termometer mudhun, senecio bakal nandhang sangsara. Mulane dianjurake kanggo nglindhungi ing mangsa.

Pruning

Senajan ing cilik saka succulents pruning ora umum banget, ing kasus iki karo tanduran senecio sampeyan bisa nindakake iku, loro kanggo nglampahi mangsa lan kanggo ngontrol wutah (lan satleraman duwe cuttings).

Nalika ngethok, sampeyan kudu tansah nindakake ing ngendi gagang iku tenan lan biasane rampung ing awal spring kanggo nyurung wutah. Nanging, uga ing musim gugur, kanggo nyiapake tanduran, bisa dipotong anggere tanduran (lan potong) dilindhungi saka suhu sing kurang kanggo nyegah penyakit utawa masalah.

Multiplikasi

Kembang Senecio articulatus

Tanduran Senecio minangka salah sawijining sing paling gampang kanggo multiply amarga sampeyan bisa nindakake kanthi macem-macem cara. Salah siji sing pisanan yaiku liwat wiji. Sampeyan bisa entuk iki saka kembang lan kudu ditanam lan ngenteni metu. Dadi tanduran sing tuwuh kanthi cepet, sampeyan ora kudu ngenteni suwe kanggo ndeleng tunas sing sepisanan, nanging penting kanggo njaga kelembapan ing lemah sajrone wektu kasebut, amarga kanggo germination mbutuhake kelembapan sing tetep lan suhu sing anget. entuk iku (Yen ora, padha bisa njupuk maneh utawa ora metu).

Cara liya sampeyan kudu multiply tanduran liwat cuttings. Yaiku, ngethok bagean saka tanduran lan nandur ing pot kanthi lemah pasir amarga paling apik kanggo njaga kelembapan lan ngembangake oyod. Mesthi, trep yen cuttings tansah Cut ing mangsa akeh, kang ing tanduran iki saka awal spring kanggo Autumn. Kanthi cara iki, sampeyan mesthekake yen sampeyan luwih sukses.

Pungkasan, salah siji saka cara kanggo ngasilake tanduran yaiku kanthi dibagi. Yaiku, ing awal musim semi sampeyan bisa ngethok tanduran dadi loro utawa luwih bagean lan sijine ing pot sing beda. Iki minangka salah sawijining cara sing kudu ditindakake kanggo nyegah tuwuhe ora bisa dikendhaleni lan ing wektu sing padha duwe sawetara tanduran sing bakal tumindak padha. Penting kanggo ngontrol manawa ora ana bebaya frost supaya tanduran ora nandhang sangsara. Elinga yen iki banget ngepenakke lan bakal mengaruhi kesehatan sampeyan, mula priksa manawa wektu lan suhu.

Wabah lan penyakit

Titik penting liyane ing perawatan tanduran senecio yaiku hama lan penyakit. Senajan kita ngomong bab succulent, lan sing cukup kuat kanggo nglawan, sing bener yaiku babagan hama lan penyakit sampeyan kudu ati-ati.

Umumé, ora mengaruhi dheweke meh kabeh, nanging padha rentan kanggo dipangan dening serangga, uga terwelu. Kanggo ngindhari, cukup mbuwang cairan utawa semprotan sing ora nyenengake lan sampeyan bakal nyegah dheweke nyedhaki.

Omo liyane sing kudu dingerteni yaiku mealybugs, sing padha mengaruhi sampeyan.

Ing babagan penyakit, salah sawijining sing paling penting yaiku botrytis. Kita ngomong babagan jamur abu-abu sing bisa nyebar ing wabah nyebabake nekrosis. Biasane diwiwiti ing area kembang lan godhong, lan sithik-sithik tekan tunas, tunas, gagang... Ora gampang dibedakake amarga asring kita mikir manawa iki alami saka bagean sing wis tuwa. tanduran, nanging bisa mateni.

Solusi kanggo masalah iki yaiku mbusak bagean sing kena pengaruh lan aplikasi obat kanggo sing isih ana kanggo nyegah supaya ora nyebar. Sing paling disaranake yaiku fungisida susu, lenga neem lan bikarbonat utawa purin saka nettles lan / utawa horsetail.

Masalah karo irigasi, cahya lan suhu uga bisa mengaruhi kesehatan tanduran Senecio.

Apa sampeyan mikir babagan succulent sing penasaran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.