Saka endi tanduran entuk energi?

Tampilan rinci babagan godhong utawa pelepah pakis

Nalika nandur tanduran, kadang-kadang kita lagi ngrasakake kahanane ringkih, kurang energi. Nanging apa tegese tenan iki? Makhluk kasebut supaya tetep urip nindakake perkara sing ora ana kewan sing bisa: ganti sinar srengenge dadi panganan, mung karo banyu lan udhara; Nanging, yen elek, fungsi vitale saya alon, lan akibane, penampilane dadi sedhih.

Kanggo ngerti pentinge ngombe lan nyubur, mula takon saka endi tanduran entuk tenaga. Lan sabenere apa sing bakal dibahas ing artikel iki, supaya yen sampeyan rampung maca, sampeyan bakal ngerti luwih akeh babagan tanduran sing apik tenan.

Energi, siji tembung, nanging tembung apa. Kanthi cara sing padha karo manungsa sing ora duwe energi ora bisa nindakake apa-apa, yen tanduran ora duwe tanduran, uga stagnate, lemes, lan pungkasane bakal dadi rentan tumrap serangga sing bisa dadi hama lan mikroorganisme (virus, jamur lan bakteri) sing nyebabake infeksi.

Kita asring ora mikir babagan iki; Ora kaget, makhluk tanduran urip kanthi skala wektu sing beda banget karo kita. Nyatane, nalika wong sak menit bisa lelungan rata-rata 89 meter, yaiku mimosa sensitifContone, butuh 8-10 menit kanggo mbukak lembaran lempitan sampeyan.

Tanpa energi sampeyan meh bisa ujar manawa ora ana urip, mula kita bakal nerangake ...:

Kepiye cara mangan tanduran?

Tanduran nindakake fungsi sing beda-beda

Tanduran kudu dipakani, saben dina. Bakal ana sawetara wulan, jumlah panganan sing diserep ing oyot bakal kurang, kayata nalika suhu sithik banget utawa dhuwur banget nganti bisa tuwuh kanthi rega sing cukup, nanging ora bakal ana dina sing ora pakan Sistem oyot sampeyan bakal suwe anggone golek banyu, sing bakal digawa mudhun menyang godhong.

Godhong kasebut minangka pabrik panganan tanduran. Awan, nyerep energi surya lan karbon dioksida (CO2) saka udhara sing bakal malih dadi panganan ing proses sing dikenal minangka fotosintesis.

Apa fungsi penting tanduran?

Tanduran kudu nindakake serangkaian fungsi supaya bisa ana lan dadi apa sejatine. Sanajan dheweke nindakake kanthi meneng lan, miturut kita minangka manungsa, alon-alon, mekanisme kaslametané sampurna. Buktine, Kerajaan Tanaman miwiti evolusi luwih saka 1500 yuta taun kepungkur, kanthi wujud ganggang; lan tanduran 'modern' pertama, yaiku senam, udakara 325 yuta taun kepungkur. Ing angiosperma, yaiku tanduran kembang, luwih anyar: muncul 130 yuta taun kepungkur.

Kepiye manungsa? Hominid pisanan mung 4 yuta taun kepungkur; sing bakal padha karo kedhip yen mbandhingake karo wektu sing ditandur tanduran. Nanging ayo ora nyimpang.

Ayo goleki fungsi sing penting banget:

Nafas

Ya, ya, tanduran uga ambegan, 24 jam saben dina. Nyatane, yen ora, dheweke ora bakal bisa urip. Dheweke nindakake kaya sing ditindakake: nyerep oksigen lan ngusir karbon dioksida. Dadi, kabeh sel awak dioksidasi, ngidini bisa nindakake fungsine. Menarik, bener?

Panganan

Banyu penting banget, nanging tanpa 'panganan' ora bisa urip dawa. ROOT - nalika kasedhiya, amarga ana tanduran tartamtu sing diarani parasit sing ora ngasilake - yen sing ditindakake yaiku nyerep nutrisi sing ditemokake ing negara sing lagi tuwuh.

Nalika lemah ora subur, tanduran kasebut suwene pirang-pirang atus taun suwene, bakal berkembang nganti bisa nemokake mekanisme sing bisa wujud. Iki apa ing karnivora Contone: urip ing tlatah sing banyune nggawa kabeh gizi, mula nggawe jebakan sing saya canggih kanggo nyekel serangga cilik, sing dipangan.

Tuwuh menyang srengenge

Godhong lan tunas kembang Plumeria utawa Frangipani

Kabeh tanduran butuh cahya kanggo tuwuh; sawetara mbutuhake langsung, lan liyane kanthi cara saring liwat cabang-cabang wit. Nanging, Kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan kudu tuwuh lan oyot mudhun? Ya, tanggapan stimulus iki dikenal minangka fototropisme.: ing kasus pisanan bakal fototropisme positif, lan ing kasus oyot negatif.

Cahya nyebabake reaksi hormon sing disebabake dening auxin, sing konsentrasi ing wilayah sing ngelawan kedadeyan cahya nalika reaksi fototropik negatif, utawa sebaliknya ing wilayah sing kedadeyan cahya langsung nalika fototropik nanggepi positif.

Muga-muga artikel iki dadi minat sampeyan kanggo ngerti luwih akeh babagan tanduran lan dununge. Ngerti dheweke bisa mbantu, lan akeh, kanggo ngurus dheweke kanthi luwih apik 😉.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Edio RO Silva ngandika

    artikel megah.
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

  2.   JOSE ngandika

    APA ENERGI ING WONG ING TANPA TANPA GAMPANG Gawe FOTOSYNTHESIS

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Joseph.

      Yaiku energi surya (cahya). Ana informasi luwih lengkap ing artikel kasebut.

      Matur suwun!