Akasia Prickly (Acacia horrida)

Eri lan godhong saka Acacia karoo

Kadhangkala, yen sampeyan duwe tegalan utawa kebon sing gedhe, sampeyan butuh tanduran sing, saliyane duwe nilai hias tartamtu, bisa digunakake minangka pager pertahanan. Yen sampeyan salah sawijining wong sing ora ngerti apa sing bakal dilebokake, wektu iki aku bakal ngomong karo sampeyan babagan akasia cucuk.

Kaya sing sampeyan tingali ing gambar, durie dawa banget lan landhep, mula ora ana sing seneng nglindhungi sampeyan. Kenal karo dheweke.

Asal lan ciri

Akasia karoo

Gambar - el-gigante-egoista.webnode.es

Protagonis kita yaiku wit godhong sing jenenge ilmiah Akasia horrida. Iki misuwur diarani carambuco Afrika, akasia kebo Afrika, mimosa oranye, aromo Afrika, eri manis lan akasia prickly. Iki asale saka Afrika Selatan, ditemokake ing savana lan ara-ara samun. Tekan dhuwur 3 nganti 6 meter, kanthi makutha sing luwih kurang dibunderaké saka cabang-cabang sing nganggo eri dawa.

Kembang kasebut diklompokaké ing kembang bal-balan cilik bentuk kembang berdiameter 1-2cm. Woh iki dawa, garing lan ing njero kita nemokake wiji cemeng sing bunder lan hard. Wis umur umure udakara 30 taun.

Apa sing dadi perhatiane?

Akasia sing nggegirisi

Yen sampeyan wani duwe akasia kanthi cucuk, disaranake menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
    • Taman: ngidinke lemah sing garing lan ora apik yen duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: 2 kali seminggu nalika musim panas lan kurang sithik taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kudu dibayar pupuk ekologis sewulan sepisan ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan produk.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Pruning: bisa dipotong sawise ngembang, ngilangake cabang sing garing, lara utawa ringkih.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan akasia sing cucuk?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Manuel Martinez ngandika

    Acasia sing nggegirisi minangka pager sing ora bisa ditembus kanggo misahake paddock lan nggawe mandhiri, deso lan adaptasi kanggo macem-macem iklim.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Pancen, Jose Manuel 🙂

  2.   andrea ngandika

    spinoza akasia saben sawetara sentimeter ditanam kanggo njamin keamanan pager urip
    Gracias
    Andrea

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andrea.
      Minangka tanduran sing ngideni pruning kanthi cukup, sampeyan bisa nandur udakara 30-40cm ing antarane siji lan sijine yen pengin dijaga tetep cilik, utawa udakara 50-60cm yen sampeyan pengin nggawe bentuk wit.
      Greetings.