Carrizo (Arundo donax)

Tanduran alang-alang

Yen sampeyan duwe kebon kanthi ukuran tartamtu, luwih apik kanggo nyelehake tanduran sing tuwuh kanthi cepet sing bisa mbatesi sawetara wilayah, lan kanthi sengaja, mbantu kita duwe privasi luwih akeh. Sanajan ana akeh spesies sing bisa cocog karo iki, yen kita ora duwe akeh wektu, sing paling becik yaiku milih alang-alang.

Nopo nopo Amarga meh sepi kaya pring, nanging Iki uga obat lan gampang dirawat.

Asal lan ciri

Godhong alang-alang

Protagonis kita minangka tanduran ramuan ijo lan ijo sing asale saka Eropa kidul sing asmane ilmiah Arona donax, sanajan umume nampa jeneng tebu umum, bulrush raksasa, pring palsu utawa buluh. Tuwuh ing dhuwur maksimal 6 meter, kanthi batang kandel, berongga. Godhonge lanceolate, lan dawane antara 5 lan 7 cm. Kembang, sing thukul ing mangsa panas lan musim gugur, ana pucuk cilik utawa pucuk kuning dawane 3-6dm.

Tuwuh cedhak dalan banyu, ing endi wujud koloni pirang-pirang kilometer. Menawi mekaten, yen ditandur ing kebon, kudu ditandur ing wilayah sing ngerti yen kita ora bakal menehi kolam renang utawa lantai aspal, lan ing endi bakal ana pirang-pirang tanduran. Apa wae, kanggo ngontrol tuwuhing, dianjurake supaya nggawe bolongan tanduran sing gedhe, 1m x 1m, lan pasang bolong anti-rhizome.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen pengin duwe salinan, kita bakal ngurus kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi: ora preduli anggere duwe saluran sing apik lan tetep lembab.
  • Irigasi: asring. Bisa disiram saben dina, lan uga ing pekarangan (kanthi jarak udakara 7m saka pipa lan liya-liyane).
  • Pelanggan: mboten prelu.
  • Tanduran wektu: ing musim semi.
  • Rustitasitas: ndhukung nganti -7ºC.

Apa gunane?

Tampilan alang-alang

Kajaba digunakake minangka hiasan, alang-alang digunakake kanggo nggawe kranjang, karpet lan gerbang, uga kanggo konstruksi adobe ringan. Nanging kayane ora cukup, rimpang, loro ing decoction uga ing bentuk bubuk, diuretik, obat anti susu (ngalangi utawa mbubarake batu empedu) lan diaphoretic (nyebabake sekresi kringet).

Ya penting banget konsultasi karo dhokter sadurunge miwiti nggunakake, luwih-luwih yen kita wis didiagnosis duwe empedu (watu ing empedu) utawa kita duwe kolik ing wilayah kasebut (ing kuadran ndhuwur tengen, yaiku ing sangisore dhadha sisih tengen), amarga obat ing omah bisa uga mbebayani.

Apa sing sampeyan pikirake babagan alang-alang?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.