Napa ganggang dudu tanduran

amarga ganggang dudu tanduran amarga biologi

Ing antarane organisme urip paling tuwa sing ana ing planet iki, kita nemokake ganggang. Iki minangka organisme sing wis lan terus penting banget kanggo keseimbangan biologis planet iki. Akeh wong sing ora paham kenapa ganggang dudu tanduran utawa mung sing diarani tanduran segara. Elinga yen dheweke ora padha lan kalebu kerajaan sing beda. Tanduran lan ganggang duwe sawetara aspek sing padha, nanging uga ana bedane.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni kenapa alga dudu tanduran lan karakteristik masing-masing.

Napa ganggang dudu tanduran

ganggang lan klorofil

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan yaiku ngerti definisi nyata tanduran. Kita kudu eling yen sawetara ganggang diklasifikasikake ing kerajaan Plantae. Umume ganggang ditemokake ing kerajaan Protista sing kalebu organisme sing dudu kewan, tanduran, jamur lan bakteri. Makna umum sing diwenehake kanggo istilah tanduran rada luwih winates. Nalika kita colloqually nelpon tanduran kita mung nuduhake khusus kanggo embrio. Klompok tanduran iki minangka tanduran terrestrial lan klompok bryophytes, pakis, lumut klub lan tanduran sing duwe wiji.

Kasunyatan manawa alga dudu tetanduran ora ateges dheweke ora duwe barang sing padha lan sesambungan karo siji liyane. Kabeh klompok embrio berkembang saka klompok ganggang ijo tartamtu. Sawise ngerti referensi awal iki, kita bakal weruh apa bedane alga lan tanduran lan kenapa alga dudu tanduran:

  • Alga tuwuh meh ing lingkungan akuatik. Iki tegese mbutuhake meh kabeh jinis struktur dhukungan sing dikembangake dening tanduran terrestrial kanggo nglawan kekuwatan gravitasi. Dadi ing njero banyu, ora butuh jinis dhukungan amarga banyu kasebut tetep tetep kuwat. Mula, nalika kita ngilangi ganggang saka banyu, kita bisa ndeleng manawa kanopi bisa nahan dhewe.
  • Dheweke ora duwe oyot sing nyerep banyu lan sistem pembuluh darah kayata xylem lan phloem. Dheweke ora prelu nyedhot banyu amarga wis ana ing lingkungan akuatik.
  • Salah sawijining bedane ing level biologis yaiku pigmen. Sawetara alga duwe fitobilin, yaiku pigmen sing mung ditemokake ing klompok organisme lan sianobakteria iki.

Karakteristik utama

amarga ganggang dudu tanduran

Yen wis ngerti sebabe alga dudu tanduran, mula kita bakal nemokake ciri khas organisme kasebut. Karakteristik utama organisme iki misuwur yaiku struktur sing sederhana lan primitif. Disebut thallus lan dadi bagean sing paling misuwur ing tetanduran terrestrial minangka oyot, batang, godhong lan tanduran sing mutusake pembuluh darah. Kaya sing wis kasebut sadurunge, amarga alga sing ana ing papan akuatik ora prelu kabeh struktur dhukungan kanggo nyedhot lan ngombe banyu.

Kalorone kalebu organisme uniselular lan multisel, sanajan ing pungkasan, saben sel nindakake kabeh fungsi lan ora bisa klompok kanggo mbentuk jaringan khusus. Antarane ciri khas alga lan tanduran sing padha, yaiku kalorone nindakake proses fotosintesis. Loro-lorone duwe pigmen lan kloroplas, sanajan ora kabeh pigmen ijo.. Sawetara ganggang ditemokake ing jerone luwih jero lan katon abang lan coklat. Wis ngembangake pigmen sing luwih sensitif supaya bisa njupuk cahya kanthi luwih jero. Salah sawijining watesan utama urip ing segara yaiku radiasi surya sing tekan banyu.

Minangka organisme sintetis liyane, uga kalebu organisme autotrof, kaya dene tanduran terrestrial. Dheweke bisa ngasilake jinis lan seksual kaya tanduran alas. Organisme kasebut bisa tuwuh ing segara, tlaga lan kali, ing sisih ngisor utawa ing lumahing watu. Perlu dielingi manawa ana macem-macem jinis alga kanthi ukuran lan bentuk sing umume beda-beda. Sawetara dawa sawetara meter, dene ukurane mikroskopik.

Napa Alga Ora Tanduran: Jinis

struktur rumput laut

Yen kita ndeleng kabeh ciri, habitat lan jinis pigmentasi, 7 jinis alga gedhe kanthi ciri khas sing bisa dibedakake bisa dipérang. Ayo ndeleng jinis iki:

  • Ganggang ijo: Iki minangka ganggang sing umume urip ing banyu seger, sanajan ora mung ing papan kasebut. Uga ana ewonan spesies alga ijo ing segara. Ing tembok kasebut ana uniselular lan multiselular kalebu kloroplas, selulosa lan macem-macem flagela.
  • Ganggang abang: habitat utamane ing samodra lan segara tropis. Utamane jangkauan maksimal yaiku ing terumbu karang.
  • Ganggang coklat: iku paling akeh ing samodra jagad. Dheweke wis ngembangake kain jangkar lan tas udara sing bisa digunakake kanggo flotasi. Dheweke ngasilake kanthi reproduksi aseksual kanthi spora lan reproduksi seksual dening gamet.
  • Ganggang kuning kehijauan: padha duwe nomer varietas sing luwih cilik lan kabeh padha uniselular karo selulosa lan membran silika. Dheweke manggon ing banyu seger lan mbentuk koloni cilik. Wis meh ora ana pigmen, sanajan isine kloroplas.
  • Ganggang emas: Iki minangka klompok ganggang sing nyebar lan mung duwe siji sel. Dheweke manggon ing banyu sing seger lan asin lan minangka bagean penting saka fitoplankton. Diatom uga ditemokake ing kene.
  • Ganggang geni: Dheweke dipérang dadi dinoflagellates lan cryptocurrency. Tilas tanggung jawab kanggo ombak sing diarani abang lan kondhang amarga bioluminesensi. Rasane kaya segara kobongan nalika wengi. Cryptocurrency bisa uga racun lan nyebabake kerusakan lingkungan serius, sanajan warnane luwih coklat.
  • Ganggang euglenidas: Dheweke ora duwe tembok sel nanging duwe kloroplas, mula bisa fotosintesis kanthi cara sing padha karo tanduran. Kita duwe sawetara sing kondhang kayata rumput laut nori, wakame lan agar-agar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan kenapa alga dudu tanduran.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.