Anggrek liar Spanyol

Anacamptis pyramidalis Wild Orchids of Spain

Yen kita mikir babagan anggrek, sing normal yaiku kita percaya yen asale saka Asia, utawa paling ora asale saka kono. Nanging apa yen kita ngandhani sampeyan supaya ora adoh banget? Lan iku padha ana anggrek liar Spanyol, kanggo titik duwe luwih saka 80 spesies beda sing ora duwe meri kanggo paling dikenal.

Yen sampeyan pengin ngerti kaya apa lan sawetara sing paling misuwur, aja ragu-ragu lan terus maca. Mesthi sampeyan bakal seneng sawetara luwih saka sing wis tuku ing rutin.

Pira jumlah anggrek ing donya?

Anggrek minangka salah sawijining tanduran sing paling menarik. Mulane ing akeh toko kembang diselehake ing jendela toko lan akeh supermarket asring nggawa, utamane ing anggrek phalaenopsis amarga padha ngerti yen wong tuku.

Ukuran sing diduweni, uga delicacy saka kembang lan cara mbukak narik akeh manungsa waé. Nanging, saliyane sawetara varietas sing bisa dingerteni, sejatine ana udakara 20.000 spesies ing saindenging jagad.

Apa sing salah kita pikirake yaiku butuh papan sing eksotis kanggo tuwuh nalika, kajaba ing ara-ara samun, tuwuh ing endi wae ing planet iki. Klebu ing Spanyol.

Ing bumi kita ana luwih saka 80 spesies terrestrial (amarga ana sing bisa urip ing wit-witan). Sawetara malah ngomong babagan 130.

Anggrek Spanyol, kaya apa?

Yen kita fokus ing anggrek liar ing Spanyol, kita kudu ngandhani yen iki macem-macem. Sawetara padha karo sing sampeyan ngerti, dene liyane arang banget, lan uga angel ditemokake. Conto sing jelas yaiku anggrek karang, kanthi ukuran miniscule lan sing ngembang meh tansah rampung ing lemah (saliyane ora tansah mekar, nanging saben x taun).

Nanging sampeyan pengin ngerti luwih akeh fitur? Dheweke ana ing antarane:

  • Ukuran. Anggrek Spanyol cilik ing hubungane karo sing sampeyan kenal. Iki ora tuwuh ngluwihi 50 sentimeter ing dhuwur.
  • Lokasi Anggrek iki biyasané tuwuh ing alas lan padang rumput, senajan lumrahé ana ing sapérangan pinggir kali utawa malah ana ing aliran banyu.
  • kembang-kembang. Sanajan iki relatif, amarga bakal gumantung ing wilayah kasebut, biasane padha nyelehake kembang saka Maret nganti Juni kira-kira. Mesthine, dheweke beda karo anggrek liyane amarga kembange luwih mencorong, malah akeh banget, lan ora bisa digayuh dening spesies liya.

Spesies anggrek liar saka Spanyol

Menehi dhaptar lengkap anggrek liar ing Spanyol bakal mboseni, amarga bakal digawe saka puluhan jeneng ilmiah lan sawetara jeneng umum sing dikenal.

Mulane, ing ngisor iki kita bakal ngomong karo sampeyan sawetara spesies sing bisa ditemokake ing negara kasebut.

Antropoforum akera

Dikenal minangka Kembang Wong Gantung. punika a anggrek cilik nanging dawa banget, kaya spike.

Kembang kasebut tansah kuning lan sejatine minangka salah sawijining sing paling langka sing ana.

Spekulum Ophrys

Spekulum Ophrys

Uga dikenal minangka pangilon Venus. Kembang kasebut narik kawigaten akeh, sing mekar ing antarane wulan Februari lan Juni. Lan kenapa penting banget? Inggih, amarga nalika mbukak, ngisor kembang kebak fluff, kaya rambute, lan ing tengah katon ana pangilon, sing gabung karo tengah kembang.

Mesthine, kita ngomong babagan spesies sing kalebu ing Daftar Abang Flora Vaskular Andalusia.

Anacamptis collina

Anggrek iki minangka liyane sing bakal ditemokake ing Spanyol, utamane ing Alicante utawa Kapuloan Balearic.

Sing paling nggumunake babagan iki yaiku, tanpa mangu, batang lan kembang ungu sing dibuwang. Ing batang sing padha, biasane ana ing antarane 2 lan 4 godhong sing amba, sing ora kedadeyan ing spesies sing umum dikenal.

Dactylorhiza insulatis

Iki mbok menawa anggrek sing sampeyan pengin duwe nanging, ing wektu sing padha, sampeyan ora pengin. Lan ing tangan siji diarani anggrek pucet amarga kembang cilik banget kuning alus. Nanging, ing sisih liya, bisa narik serangga, tegese sampeyan bakal duwe kebon sing kebak serangga, apik lan ala.

Daftar ovate

Daftar ovate

Apa kowe tau weruh a anggrek bisa ngasilake luwih saka 60 kembang? Ya, iki salah sijine.

Iki uga dikenal minangka Yerba rong godhong lan mekar ing antarane April lan Agustus.

Ophrys apifera

Anggrek iki, sing diarani anggrek tawon, minangka salah sawijining sing paling unik. Bab sing padha kedadeyan karo liyane sing wis kita deleng, sing narik serangga, lan yaiku wujude kaya tawon sejati.

Werna spesies iki biasane violet utawa putih. Kajaba iku, iku salah siji sing paling sought sawise.

Ophrys fusca

Ophrys fusca

Sing diarani beekeeper peteng. Iki minangka anggrek liar saka Spanyol sing ditondoi kanthi duwe a werna ijo pekat banget. Apa sing mbedakake saka liyane? Nah, kembange kaya weteng tawon.

Ophrys tenthredinifera

Anggrek liar Spanyol Ophrys tenthredinifera

Yen sadurunge kita ngomong babagan beehive peteng, saiki kita kudu nindakake bab pink beehive. Ora kaya sing sadurunge, sing paling nggumunake yaiku warna jambon, lan bentuk tawon sing dipikolehi kembang kasebut.

Nduweni kelopak wulu coklat (lambe), lan uga Padha wangun segi telu.

Anacamptis pyramidalis

Anacamptis pyramidalis Wild Orchids of Spain

cunt luwih saka 40 kembang ing dhuwur 30 sentimeter sing langka, Iki minangka liyane saka anggrek liar Spanyol sing narik kawigaten akeh.

Antarane ciri unik yaiku wangi sing kuat sing bisa metu lan inflorescence, yaiku, kembang diselehake ing cabang utawa ing ujung batang.

Limodorum abortivum

Limodorum abortivum

Iki salah siji sing paling striking, pisanan, amarga Ora duwe godhong basal, lan, kaloro, amarga iki minangka salah sawijining kembang sing paling gedhe, warna ungu. Mesthi, ora kabeh sing dipriksa mbukak ing pungkasan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh anggrek liar ing Spanyol. Akeh sing dilindhungi amarga ana ing bebaya punah, lan liyane angel banget kanggo ndeleng. Nanging liyane malah luwih ayu tinimbang sing asring sampeyan tuku ing toko.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.