Anyelir India (Tagetes patula)

Tanduran carnation India uga diarani carnation Turki, carnation Moor utawa gardenia kupu-kupu Tanduran anyelir India uga diarani carnation Turki, carnation Moor, utawa gardenia kupu-kupu, minangka semak ijo kanthi ukuran medium. Uga diarani crepe jasmine utawa kupu-kupu gardenia, tanduran iki apik amarga kembang putih sing ruffled, sing ngetokake aroma wangi lan nyenengake nalika wengi.

Iki minangka tanduran sing asale saka Meksiko, Nikaragua lan Guatemala, nyebar ing Eropa lan AS kalebu kulawarga Asteraceae. Kembang kasebut minangka hias lan godhong, oyot lan batang diarani sifat obat.

Karakteristik Karnaval India

Tanduran iki minangka semak ijo kanthi ukuran cemeng Grumbulan tuwuh saka 50 cm nganti 1,50 meter. Kembang Hermaphrodit, ana ing warna putih, kuning, oranye utawa abang sing katon kaya kebon, arum manis, nanging ora sombong. Sing paling penting, Carnation India bakal mekar terus-terusan wiwit musim semi nganti musim gugur.

Wangi nalika awan lan wangi banget ing wayah wengi, kembang putih dobel. Godhonge mengkilat, alus lan ora kaku. Saben semak duwe lima kelopak bentuk pinwheel lan kembang putih murni lan godhong mengkilat dadi titik fokus sing apik ing kebon apa wae.

Budidaya lan perawatan Karnaval India

iklim

Wiji dawa ireng saka tanduran iki, mung bisa ditanam kanthi apik ing awang-awang gratis ing wilayah tropis lan iklim panas. Tanduran anyelir India bisa ditanam ing pot lan dilebokake ing njero ruangan nalika hawa adhem ngancam, nanging pola pangembangan horisontal cabang nggawe angel dikandhani.

Tanduran anyelir India tuwuh kanthi sinar srengenge sing padhangNanging sinar srengenge sing panas banget lan langsung kadhang kala bisa ngobong godhonge.

Amarga iku pilih salah siji lokasi metu saka suryo srengenge awan langsung, nalika sinar srengenge paling kuat. Ekspos kidul bisa digunakake kanthi apik, uga papan ing endi tanduran nampa sinar srengenge esuk, banjur disaring utawa teduh awan sing disaring.

Lantai

Sanajan tampilan tanduran iki anggun lan apik, mula ora rewel babagan lemah. Tanduran semak iki bakal tuwuh ing meh kabeh jinis lemah, kalebu lemah alkalin utawa asam, lempung, pasir, lemah utawa subur.

Isih carnation saka India bakal tuwuh kanthi subur ing lemah sing longgar nanging lemes. Yen sampeyan duwe lemah kebon sing kompak, bingkai nganggo lumut gambut, pasir kasar, lan perlite kanggo nambah nutrisi lan got lemah kanthi sukses.

Budidaya lan perawatan Karnaval India Pruning

Aspek liyane kanggo ngembangake karnaval India yaiku nyuda cabang ngisor supaya katon kaya wit cilik lan yen sampeyan tetep ing ndhuwur pemangkasan, iki bakal katon apik. Sampeyan bisa nandur grumbul udakara meter saka omah tanpa masalah.

Banyu lan Pupuk

Kaendahan tropis iki tresna lingkungan lembab. Supaya lemah tetep udan nanging ora soggy utawa kebak banyu, amarga kakehan bisa nyebabake oyot tanduran dadi bosok; banyu anget paling apik.

Nalika tanduran iki ora abot kaya tanduran semak-semak kayu, bisa entuk manfaat saben musim semi saka pupuk sing seimbang (10-10-10) larut ing banyu. Yen lemah banget alkalin, perawatan bakal kalebu aplikasi pupuk sing luwih asring.

Hama lan penyakit Carnation India

Carnation India ora ngalami penyakit serius, nanging bisa ditrapake karo sisik, tungau, lan serangga liyane. Banyu akeh banget sing ditinggalake ing godhong tanduran, bisa nyebabake pangembangan cetakan sooty.

Aja nyiram saka ndhuwur Lan yen sampeyan ngelingi infeksi serangga, rawat tanduran kanthi aplikasi semprotan insektisida. Ati-ati karo slug, amarga bisa mbebayani banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.