Apa sing diarani akadama lan apa sing digunakake?

landasan akadama

Antarane substrat keropos sing paling disaranake kanggo macem-macem jinis tanduran sing ditemokake Akadama, yaiku lempung granular sing asale saka vulkanik sing ditemokake mung ing Jepang. Beda karo bahan liyane sing padha, njaga kelembapan luwih suwe, mula becik yen sampeyan pengin nandur tanduran sing mbutuhake akeh banyu, nanging ora bakal dibanjiri. Kajaba iku, bisa digunakake dhewe utawa dicampur karo landasan liyane, kayata kiryuzuna utawa kanuma. Ayo ngerteni luwih lengkap babagan »land» khusus iki.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani babagan kabeh ciri lan kaluwihan sing diduweni akadama kanggo budidaya tanduran tartamtu.

Karakteristik utama

landasan kanggo bonsai

Apa sampeyan kuwatir ngombe banget? Kanthi akadama sampeyan ora bakal nemoni masalah kasebut: nalika garing, warna coklat padhang, nanging yen teles dadi coklat tuwa. Tanduran pot, luwih-luwih yen eksotik, kudu duwe landasan sing ngidini sistem oyot mesthi diawasi. Iki minangka prekara sing ana substrat tartamtu, kayata gambut, yen ora disiram banget, oyot bakal teka nalika banjir lan, nalika nglakoni, mati lemas. Kanggo ngindhari iki, disaranake supaya terus nyampur gambut karo perlite, bal lempung utawa bahan liyane sing padha. Nanging ing kasus akadama, bisa digunakake dhewe tanpa masalah, dadi pungkasane sampeyan bisa ngirit dhuwit sithik.

Substrat iki biasane digunakake kanggo bonsai, nanging luwih disaranake nggunakake nalika sampeyan duwe tanduran acidophilic sing urip ing iklim sing durung cocog (contone, mapel Jepang sing manggon ing wilayah Mediterania). Yen ditandur ing akadama, mula bisa dingerteni manawa wit lan semak urip, lan ora bisa urip, malah bisa tiba tiba.

Iki minangka jinis lempung olahan sing kena suhu dhuwur supaya bisa konsistensi luwih gedhe lan nambah derajat porositas. Amarga tingkat keruwetan sing dhuwur iki, ngidini transpirasi tanduran sing bener saengga irigasi utawa banyu udan ora kakehan nglumpukake. Kita ngerti yen asale saka mineral kanthi tampilan granular lan warna coklat nalika garing lan cenderung kemerahan utawa nalika udan.

Substrat iki dadi saya misuwur ing saindenging jagad lan ana difusi sing luwih gedhe. Sadurunge luwih angel tuku, saiki wis akeh fasilitas. Ora penting kanggo tuwuh bonsai nanging minangka salah sawijining pilihan sing paling apik. Wiwit diluncurake ing negara kita, mula saya akeh digunakake lan wis dadi landasan dhasar kanggo kabeh campuran. Kajaba iku, kasunyatan sing didagang kanthi asring marang wong liya wis nyuda nyuda rega ing pasar.

Aspek akadama

akadama bonsai

Sawise ekstraksi akadama, dheweke ngalami proses termal supaya kekerasan mundhak. Karakteristik sing diduweni jinis perawatan sawise proses termal mbantu macem-macem ciri dadi substrat paling apik kanggo bonsai. Lan proses iki nambah pertukaran kation lan penylametan banyu. Iki nggawe pilihan sing paling apik kanggo campuran bonsai. Nduwe kekerasan lan resistensi sing gedhe.

Sajrone pirang-pirang taun, cuaca ngowahi stabilitas lan pungkasane ngrusak sawetara taun. Lan minangka jinis substrat sing kena pengaruh saka frost. Yen kita duwe bonsai ing njero omah, landasan kasebut bisa uga nahan kita luwih suwe. Nanging, yen tuwuh ing njaba omah kita ngerti manawa ana sawetara kahanan lingkungan sing ala sing mboko sithik bisa ngilangi landasan iki. Kita bakal sok dong mirsani nalika mandheg lan ora fitur retensi banyu. Nalika kedadeyan iki, wayahe transplantasi bonsai lan gawe anyar akadama.

Yen dijaga kanthi tetep, bisa tahan pirang-pirang taun kanthi kabeh ciri utawa mung nyuda. Sawise transplantasi menyang bonsai, disaranake nyaring maneh kanggo ngilangi bagean sing paling rusak lan nggunakake maneh bagean sing isih duwe ciri khas. Iki minangka landasan sing bisa digunakake maneh.

Jinis akadama

landasan keropos

Ing pasar, sampeyan bakal nemokake telung jinis akadama, yaiku:

  • Kasar-grained: antara 4 lan 11mm kandel. Dianjurake banget kanggo tanduran asli.
  • Shoin: gandum antara kandel 1 lan 4mm. Disaranake banget minangka lemah akuarium, utawa kanggo tanduran akuatik.
  • Kualitas Ekstra Standar: gabah antara kandel 1 lan 6mm. Bisa digunakake kanggo kabeh tanduran.

Kabeh duwe pH ing antarane 6,5 lan 6,9.

Yen ngomong babagan rega, dudu substrat ekonomi, nanging butuh pirang-pirang taun - bosok. Regane antara 7 euro kanggo tas 2l, lan 30 euro kanggo tas 14l Akadama Shohin. Ing kasus apa wae, yen sampeyan kesel banget amarga tanduran acidophilic sampeyan nyoba, coba substrat iki lan sampeyan bakal bisa ngerteni manawa owah-owahane.

Nggunakake

Kanggo para pamula ing jagad ngolah kebon lan tetanduran, mula mbantu sampeyan. Iki amarga ngganti warna nalika disiram. Tansaya peteng yen cukup lembab kanggo nyukupi kebutuhan bonsai. Yen ora tetep dadi warna sing peteng lan tetep dadi warna sing luwih cerah, mula kudu disiram maneh. Penylametan banyu akadama yaiku 37 gram banyu saben 100 gram landasan.

Substrat iki bisa dicampur karo wedhi kali lan minangka salah sawijining campuran sing paling akeh minangka substrat bonsai. Sampeyan kudu nggawe senyawa 70% akadama lan 30% kiriu. Campuran liyane uga bisa digawe gumantung karo Iklim sing urip. Contone, yen kita manggon ing wilayah sing luwih apik, kita bisa nambah 10% gambut kanggo njaga kelembapan. Kosok baline, yen manggon ing wilayah sing udan, bisa nambah pasir kali 20%.

Tuku ngendi?

Sampeyan pengin tuku? Banjur klik ing kene:

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan akadama lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis ngandika

    Mung siji pitakonan. Apa akadama lan kiryu kudu disimpen ing wadhah sing ditutup kanthi tutup utawa bisa dilebokake ing wadhah tanpa tutup? Apa sing luwih trep utawa sing ora disaranake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Ya, ora preduli anggere garing, tanpa asor. Sampeyan bisa nyimpen ing endi wae sing disenengi: ing kothak kanthi tutup, utawa tanpa. Dheweke ora kaya gambut, kayata yen disimpen ing wadhah sing ditutup, jamur langsung katon.
      A Salam.

  2.   Fernando Fernandez ngandika

    Apa sampeyan mikir bakal dadi pilihan sing apik kanggo Ademios?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Ya, disaranake banget.
      A Salam.