Apa iku polikultur

tetanèn polikultur

Pertanian minangka bagean penting kanggo pemukiman manungsa lan kanggo mandhiri populasi. Thanks kanggo ngolah lahan amarga tuwuh spesies tanduran, bisa digawe macem-macem teknik sing dioptimalake amarga macem-macem jinis budidaya. Salah sijine yaiku polikultur. Iki minangka cara kanggo nandur sayuran sing menehi kaluwihan lan mupangat tartamtu kanggo jagad tetanen.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu dingerteni babagan polikultur, ciri, kaluwihan lan mupangate.

Karakteristik utama

macem-macem tanduran kanggo ngindhari erosi lemah

Kanggo nerangake apa ciri polikultur kasebut, kita uga kudu nyebutake babagan monokultur. Monokultur, kaya jeneng kasebut, nuduhake budidaya siji spesies, urip tetanduran. Yaiku, kegiyatan tetanen sing pancen melu ing spesies tanduran utawa macem-macem sing tuwuh ing wilayah sing amba. Kosok baline, polikultur nuduhake macem-macem jinis ing sawijining lapangan. Spesies kasebut bisa duwe proporsi sing beda-beda nanging kabeh duwe perawatan sing penting kanggo tuwuh lan perkembangane sing bener.

Karakteristik utama polikultur yaiku macem-macem spesies sing melu proses pertanian. Monokultur nggambarake ekstensi tanduran sing padha karo karakteristik morfologi lan genetika saka potong sing padha, mula ora ana variabilitas. Nalika ndeleng lahan pertanian kanthi polikultur, keragaman morfologis lan genetik sing gedhe bisa ditemokake sing diwakili ing macem-macem individu sing digunakake kanggo tetanen.

Biasane, monokultur biasane luwih otomatis amarga mesin bisa digunakake kanggo nyediakake nutrisi sing dibutuhake amarga kabeh kalebu spesies sing padha lan mbutuhake sing padha. Iki uga mbutuhake tenaga kerja sing kurang, dene polikultur biasane ditindakake kanthi cara sing luwih tradisional kanthi tenaga kerja sing luwih manual dening manungsa, sanajan amarga teknologi uga ana perkebunan polikultur otomatis.

Tuladhane polikultur lan monokultur

monokultur

Sadurunge nganalisa apa kaluwihan polikultur, ayo goleki sawetara conto:

  • Tuladha monokultur: kacang-kacangan, kacang, gandum utawa gandum biasane ditandur kanthi individual ing sawah. Biasane wilayah kasebut minangka lahan sing amba kanggo panen iki.
  • Tuladhane polikultur: Umume kalebu pertanian subsisten, amarga sisa-sisa dadi perdagangan lan umume sistem pertanian kanthi model kebon ing pirang-pirang spesies kayata tomat, mrico, selada, lsp.

Kaluwihan saka polikultur

polikultur

Yen kita nganalisa kaluwihan saka loro jinis sistem, bisa dingerteni manawa kalorone duwe mupangate lan mupangate. Saben wong duwe tujuan sing beda-beda lan kauntungan utama yaiku supaya saben ciri bisa dioptimalake kanthi ilmu sing jelas. Sistem tetanen kaping pisanan duwe kauntungan amarga bisa duwe produksi umume luwih dhuwur. Lan bisa ngasilake panganan kanthi jumlah akeh amarga akeh lahan sing dicakup kanthi tujuan utama kanggo memenuhi permintaan jangka pendek. Kabeh tokoh produksi kasebut bisa nyuda biayane saengga ora akeh tenaga kerja nalika ana mesin.

Ing sisih liyane, polikultur duwe sawetara aspek positif sing wis ditandhani kanthi apik ing bidang ekologis. Nalika sawetara spesies digunakake kanggo tanduran, kabeh nutrisi sing ana ing lemah digunakake kanthi cukup, luwih-luwih yen spesimen sing cocog digunakake sing nyedhiyakake kanopi tartamtu. Salah sawijining kaluwihan lingkungan polikultur yaiku nyuda erosi lemah amarga tanduran kasebut dadi motivator udan dene godhong sing tiba amarga residu tanduran bisa ngasilake lingkungan iki.

Biasane papan sing duwe polikultur gunakake luwih akeh sumber daya sing kasedhiya kayata banyu, lemah, cahya, anggere spesies spesies sing cocog digunakake. Biasane ningkatake keanekaragaman hayati lokal, nambah jumlah spesies ing saindenging sistem. Kabeh iki uga nyebabake habitat sing cocog kanggo tuwuh lan pangembangan mungsuh alam saka hama panen tartamtu, mula kedadeyan hama lan penyakit ing spesies sing ditandur luwih murah. Kanthi iki, sampeyan bisa nindakake kontrol biologis utawa alami yen kudu ngetrapake bahan kimia, mula produk sing dipikolehi saka panen jinis iki luwih akeh nutrisi lan sehat.

Pungkasan, sawetara panliten nuduhake manawa panenan sing luwih dhuwur bisa dipikolehi saka wilayah polikultur, sajrone spesies sing cocog dipilih. Siji-sijine sing kudu dieling-eling yaiku tambahan lahan luwih cilik lan panenan biasane dipikolehi ing jangka panjang.

cacat

Kaya sing diarepake, ana uga kekurangan tartamtu kanggo jinis budidaya kasebut. Sing paling relevan kanggo monokultur yaiku ngrusak lingkungan nganti akeh. Lan yaiku supaya panggunaan kakehan nggunakake saben siklus panen saliyane nggunakake sandhangan kimia liyane kanggo ngontrol eksistensi hama lan penyakit lan ekspansi. Produk sing dipikolehi bisa uga mengaruhi kesehatan utawa uga duwe pengaruh sing kurang apik kanggo kesehatan panganan. Iki uga mengaruhi lemah banget amarga mung nyebar siji jinis sayuran ing lemah sing padha cenderung luwih akeh kanggo degradasi progresif.

Jumlah uyah tartamtu bisa nglumpukake, nyebabake kesuburan lemah lan erosi jangka panjang. Ing babagan polikultur, kekurangan utama yaiku makarya dadi luwih kaku amarga ana luwih akeh jinis tanduran sing ana ing panen. Sadurunge pasinaon sing bener kudu ditindakake ing kombinasi spesies sing bakal digunakake kanggo ngoptimalake panenan plot sing bakal digunakake.

Polikultur interkropak nggenteni spesies sing ditandur ing wilayah sing padha saengga lemah ora kakehan meksa panggunaan nutrisi tartamtu. Teknik polikultur uga ditindakake ing wilayah akuakultur kanthi ngasuh macem-macem spesies iwak ing kolam kanggo komersialisasi mbesuk.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan polikultur, ciri lan kaluwihan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.