Apa jamu Provencal?

Apa sampeyan wis krungu babagan ramuan Provencal utawa Herbes de Provence (ing basa Prancis)? Dheweke duwe roso sing alus lan mambu sing nyenengake banget, mula wis biasa ngembangake kabeh jinis daging, iwak, pasta ... lan sayuran!

Nanging apa sejatine lan kepiye carane siyap?

Cabang Rosemary

Herb Provencal minangka campuran sampurna saka tanduran sing tuwuh alami ing wilayah Mediterania lan luwih khusus ing Provence, ing sisih kidul Prancis. Tanduran kayata thyme, marjoram, oregano, basil, lavender, rosemary utawa godhong teluk, antara liya, garing lan dicampur karo siji liyane banjur digunakake kanggo nambah rasa sacukupe panganan sing bisa dimasak. Pitakonane yaiku, Kepiye carane garing? Kanthi cara iki:

  1. Sing pertama, mesthine njupuk godhong sing luwih sehat, yaiku ora duwe hama utawa noda sing aneh.
  2. Banjur dicuci kanthi banyu udan, disaring utawa diminum kanggo ngombe apa wae sing ana.
  3. Banjur, lebokake ing lumahing garing sing dilindhungi saka srengenge langsung nganti ora duwe tetesan banyu maneh.
  4. Saiki, gandheng batang ing gubuk lan gantungake supaya pucuk godhonge madhep mudhun. Ninggalake ing kono seminggu utawa loro, nganti garing.

Gambar - Eladerezo.com

Sawise garing, siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku ngremukake kanthi becik lan dicampur. Yen sampeyan durung nate nyoba ramuan Provencal lan ora pengin nyoba, Disaranake nyampur 30 gram oregano, 20 gram thyme, 20 gram rosemary, 10 gram tarragon lan 30 gram kemangi. Yen wis dicampur, mula kudu disimpen ing toples sing adhem.

Saiki sampeyan wis ngerti carane nyiyapake ramuan Provencal, sampeyan kudu nyoba. Yen pengin, coba critakake kepiye kahanane 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.