Apa sing disebar dening lapisan? Teknik kanggo Lapisan

teknik kanggo nggawe lapisan sing sampurna Panyebaran nggunakake macem-macem jinis koleksi wiji lan germinasi, uga produksi tanduran liwat stek, dingerteni para tukang kebon profesional, nanging sithik banget sing ngerti babagan teknik panyebaran kanthi lapisan.

Teknik iki kalebu misahake tanduran anyar saka tanduran ibu, mung nalika nggawe sistem oyot dhewe, entuk tanduran sing padha karo tanduran ibu.

Teknik sing beda kanggo panyebaran lapisan

Propagasi kanthi dilapisi dianjurake kanggo tanduran kanthi batang kayu sing fleksibel. La nyebar dening layering Disaranake ing tanduran kanthi batang sing fleksibel lan fleksibel, iki kalebu sawetara teknik:

Lapisan sederhana

Mungkin iku teknik sing paling umum kanggo panyebaran lapisan lan kalebu mbengkongake batang tanduran ibu, nganti kena kontak karo bumi.

Banjur potongan digawe ing sisih sing bakal ana ing lemah lan tusuk gigi dipasang ing potongan kasebut. Batang sing dikubur diamanake nganggo kabel berbentuk U, mula batang iki kudu tetep godhong-godhongan enom lan kanthi ukuran ora kurang saka 30 sentimeter, sing ana gandhengane karo pola kanggo nulungi tuwuh.

Multiple utawa serpentine bend

Nalika sampeyan pengin entuk tanduran anyar, teknik iki dianjurake kanggo tanduran kanthi cabang sing fleksibel lan dawa kaya sing duweni tanduran menek.

Prosese yaiku padha karo teknik lapisan sing sederhanaKanthi bedane, jinis interweaving gagang karo bumi ditindakake, bagean-bagean batang sing ana ing sadhuwure lemah kudu ngemot paling ora ana siji godhong lan siji godhong, supaya tanduran bisa thukul.

Lapisan udara

Iki teknik layering Minangka salah sawijining pilihan sing paling disenengi amarga fleksibilitas, amarga panggunaan bisa uga duwe tanduran, semak, wit anggur, lan liya-liyane sing ora fleksibel. Rahasia saka lapisan kasebut yaiku yen tanduran lagi ngrembaka, yaiku wayahe sirep liwat batang.

Jenis panyebaran kanthi lapisan dileksanakake kanthi mbungkus bagean cabang kanthi tas silinder sing ngemot bubuk hormon pertumbuhan, sing nutup ngubengi cabang ing sisih loro.

Umume lan bahan plastik digunakake kanggo iki, sing bisa dipikolehi, kayata, saka poliethelin utawa foil cellophane sing ora transparan utawa saka kanthong sampah umum. Penting, warnane luwih peteng utawa ireng, supaya panas lan asor tetep ana ing njero ruangan.

Périodik isi tas kudu dibasahi nggunakake jarum suntik. Anane substrat panas lan lembab ngrangsang emisi oyot saka batang, lan nalika proses rampung, cabang kasebut dipotong ing sangisore karung lan ditanem ing pot utawa ing lemah. Teknik lapisan udara utamane dituduhake kanggo panyebaran tanduran tropis lan hias, lan periode sing paling apik kanggo praktike yaiku musim panas lan pungkasane musim semi, nalika kahanan lingkungan (suhu lan asor) dioptimalake.

Teknik iki duwe komplikasi, amarga kudu rampung ing musim sing pas. Kaya jenenge, pucuk cabang dikubur lan kaya teknik lapisan liyane, cabang kasebut ditahan kanthi logam tipis ditekuk ing U. Iki nyebabake tanduran tuwuh mudhun, banjur munggah, ngasilake oyot sudhut mlengkung.

Teknik iki kalebu pamisahan tanduran anyar saka tanduran ibu Mound dilapis

Teknik iki cocog kanggo kabeh tanduran, utamane wit-witan lan wit-witan gagang keras, kayata blueberry, anggur kriting, lan currant; uga asring digunakake kanggo produksi bahan baku kanggo spesies woh kayata wit apel.

Iki jenis nyebar dening layering Sampeyan kudu rampung ing mangsa adhem, nalika tanduran ibu dilebokake ing level lemah lan diidini kanggo tuwuh, kanggo ngetrapake tanduran anyar ing level lemah.

Kekandelan maksimum ora ngluwihi 30-40 cm, lan anané kahanan lembab bisa ngrangsang emisi oyot. Sawise bosok, lapisan ndhuwur lemah dicopot, misahake batang anyar lan transplantasi kanthi cara sing paling pas miturut spesies kasebut.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.