Apa sing Tanduran Angiosperma?

Gazania kembang abang lan kuning

Gazania rigens

Tanduran angiosperma minangka klompok paling gedhe ing Kerajaan Tanaman. Dheweke wis bisa njajah kanthi praktis ing kabeh jagad, lan kabeh amarga adaptasi. Yaiku sing paling ditandur ing kebon, lan ... sapa sing ora seneng kembang?

Ayo sinau luwih lengkap babagan tanduran sing apik iki: asal usul, apa sing dadi istimewa, lan liya-liyane.

Asal lan ciri utama tanduran angiosperma

Cocos nucifera, klapa klapa

Cocos nucifera (klapa, utawa wit klapa)

Angiosperma minangka tanduran sing duwe kembang lan woh-wohan kanthi wiji, yaiku sing mbedakake karo gymnosperma. Dheweke ditemokake ing mayoritas komunitas tetanduran: wit, kaktus, succulents, tanduran tanem, shrubs, ... Ing pakunjaran, paku, cycads, lan lumut. Dheweke wis bisa adaptasi urip ing pasamunan sing paling anget lan ing pucuk pucuk; ing lemah pasir lan watu gamping.

Asal-usul tanduran penasaran kasebut ditemokake ing wilayah tropis, sajrone Lower Cretaceous udakara 145 yuta taun kepungkur. Dheweke mbaka sethithik nyebar menyang wilayah sing luwih sedheng, nganti ngerti yen dheweke ngganti gymnosperma.

Sanajan ora dingerteni tetanduran mau saka asile utawa perkembangane, amarga sisa-sisa sing ditemokake, kita bisa ngerti kepiye mula:

  • Butir serbuk sari: pisanan padha banget karo gymnasme (monocolporated), nanging mengko muncul biji-bijian sing luwih mekar (trikolektor, tricolporated lan triporated).
  • Godhong: sing pertama padha wutuh, padha karo tanduran monocotyledonous (kayata jamu).

Kanthi duwe kembang sing luwih cilik, kanthi warna sing luwih cetha, lan nglindhungi wiji nganti diwasa, mula bakal gampang germinasi lan generasi maju.

Jinis lan jeneng tanduran angiosperm

Yen kita njupuk angiosperma bisa uga wit, grumbul, telapak tangan, jamu, bolam y pendaki, kita bisa ngerti babagan akehe jinis tanduran iki. Mula, nggawe pilihan jeneng tanduran angiosperma iki durung gampang, amarga kita kabeh duwe cita rasa lan pilihan dhewe-dhewe.

Sanajan ngono, sampeyan kudu ngerti manawa spesies kasebut dipilih,, kajaba duwe nilai hias sing gedhe, gampang dijaga lan dikelola:

Wit - Jacaranda mimosifolia

Jacaranda minangka wit hias

Gambar - Wikimedia / Kgbo

Dikenal minangka jacaranda, jacaranda utawa tarco, lan iku wit sing asale saka Amerika Selatan. Udakara nganti 12 nganti 15 meter, lan makutha biasane dibentuk kaya payung lan diameteripun 10-12 meter kanthi kondhisi. Godhonge ana bipinnate, warna ijo lan dawane 30 nganti 50 cm.

Mekar nalika musim semi, ngasilake pirang-pirang kembang ungu sing dikoleksi ing panikel. Kadhangkala uga mekar nalika musim panas, nanging luwih langka. Woh kasebut awujud kastanet lan isine winih bersayap.

Nolak nganti -7ºC.

Shrub - Mawar kasar

Mawar rugosa minangka semak kembang

Dikenal minangka Mawar Jepang utawa mawar Ramanas, kalebu spesies semak belukar sing asale saka Asia wetan. Wangun gumpalan kandhel ing antarane 1 nganti 1,5 meter, lan ngembang godhong pinnate dawane 8 nganti 15cm, ijo.

Mekar wiwit musim panas nganti tiba. Kembangé wernané jambon tuwa dadi putih, dhiameter 6 nganti 9cm, lan gondho. Woh iki hip pinggul mawar gedhe, diameteripun 2-3cm, lan abang.

Tahan banget adhem lan frost nganti -15ºC.

Wit kurma - Phoenix canariensis

Sawit Pulo Canary tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / Kuldi dijupuk

Dikenal minangka Sawit Pulo Canary utawa sawit Pulo Canary, minangka spesies endemik sawit ing Pulo Canary. Iki ngembangake siji batang udakara 12-15 meter lan diametere 50 nganti 70 sentimeter, dilantik kanthi godhong pinnate dawane 5 nganti 7 meter, ijo.

Mekar nalika musim semi, ngasilake kembang sing diklompokaké ing infloresensi aksila kuning. Woh-wohan kasebut ovoid, dawane udakara 2-3cm, kanthi warna kuning oranye, lan ing njeron kasebut ana wiji.

Nolak nganti -7ºC.

Herb - Zea mays

Jagung minangka suket sing akeh ditandur

Gambar - Wikimedia / Plenuska

Dikenal minangka jagung utawa tanduran jagung, minangka rumput sing asale saka Meksiko. Siklus uripe saben taun, yaiku germinates, thukul, mekar lan woh banjur garing mung sajrone setaun. Ukurane bisa nganti luwih saka siji meter, lan ngembangake batang kanthi godhong ijo lanceolate, ijo.

Mekar nalika musim semi-musim panas, ngasilake kembang api ing panicle jambon semu kuning. Woh kasebut minangka tongkol sing diarani wiji utawa pari-parian.

Ora tahan adhem.

Bohlam - Tulipa sylvestris

Tulip liar minangka bulbous

Gambar - Wikimedia / Björn S.

Dikenal minangka tulip liar, kalebu jinis tulip Asale saka Eropa sing wis bisa alami ing Asia, Amerika Utara lan Afrika. Tekan dhuwur nganti 50 sentimeter, lan ngembang godhong lengkungan, basal utawa caulinar kanthi warna ijo.

Mekar nalika musim semi, ngasilake kembang kuning utawa oranye. Woh iku kapsul sing isine wiji udakara 4mm.

Nolak frosts nganti -10ºC; Nanging, sampeyan kudu eling yen sawise mekar sisih udara (godhong) garing, mung bohlam.

Pendaki - Wisteria sinensis

Wisteria minangka pendaki

Gambar - Flickr / Salomé Bielsa

Dikenal minangka wisteria utawa wisteria cina, minangka endemik tetanduran lan tanduran deciduous ing China. Udakara nganti 20 nganti 30 meter, ngembangake cabang sing ana kayu lan kuat, saka godhong pinnate tuwuh nganti 25cm, lan warnane ijo.

Mekar nalika pertengahan musim semi, ngasilake kembang putih, utawa umume kembang-kembang violet utawa bluish dikelompokake ing klompok gantung sing dawane 15 nganti 20cm. Woh iki legume coklat velvety dawane 5-10cm, sing isine sawetara wiji.

Nolak nganti -18ºC.

Apa pendapat sampeyan babagan artikel iki? Muga-muga bisa narik kawigaten sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.