Apa tanduran dioecious lan monoecious

Tanduran kembang

Nalika pengin tuwuh tanduran dhewe kanthi entuk wiji saka sayuran sing padha, kita kudu nggatekake kepiye cara nambah kanthi alami; yaiku organ apa kembang kudu ngidini pangembangan generasi anyar.

Mula, ing kebon penting banget dingerteni apa tanduran sing dioecious lan monoecious, amarga ngerti wangsulan sampeyan bakal ngirit luwih saka siji sirah 🙂.

Apa tanduran dioecious?

Kembang alpukat

Tanduran diioesia yaiku tanduran sing sethitik-sethithik sing bakal kita tinggalake, sayang, rada adoh amarga ora entuk bathi. Yaiku sing dibedakake karo spesimen lanang lan wadonMula, kanggo pambuahan, serbuk sari saka bekas kudu pupuk ovary sing ditemokake ing kembang sing terakhir.

Conto

Aktinidia sing enak

Kiwi minangka tanduran pendakian

Gambar - Wikimedia / Rob Hille

Kiwi minangka tanduran pendakian gugur kanthi dhuwure 9 meter. Godhonge udakara udakara 7,5 nganti 12,5cm, lan ngasilake kembang kanthi 5-6 kelopak kuning, lan akeh stamen, sanajan sing wadon ora duwe sari sari. 

Artikel sing gegandhengan:
Cara ngrawat tanduran kiwi

Cycas revoluta

Cika minangka semak hias

Gambar - Wikimedia / Danorton

Dikenal minangka cica, sawit palsu utawa sagu raja, minangka tanduran sing ukurane 6-7 meter lan kandhange kandhel ora luwih saka 30 sentimeter. Godhongé ijo tuwa, dawane antara 50 nganti 150 sentimeter. Dheweke ngasilake infloresensi sing, ing spesimen lanang, dawa lan kanggo wanita, luwih bunder lan kompak..

Artikel sing gegandhengan:
cicak

Ginkgo biloba

Tampilan kembang ginkgo

Gambar - Flickr / Salomé Bielsa

Iki dikenal minangka ginkgo utawa wit saka tameng patang puluh, lan minangka salah sawijining fosil urip sing paling populer ing donya. Wit iki minangka wit sing rontog, kanthi dhuwur udakara 35 meter, sing ngembangake makutha sing rada piramida. Spesimen lanang duwe kembang sepatu kuning sing diklompokake ing catkin, lan sing wadon ngasilake kembang sing dikelompokake dadi 2-3.

Artikel sing gegandhengan:
Ginkgo biloba utawa Wit pagodas, fosil sing urip

Persea americana

Kembang alpukat kuning

Gambar - Wikimedia / A16898

Alpukat utawa alpukat minangka wit ijo sing biasane ora ngluwihi 12 (sanajan ing alam liar tekan 20m), kanthi makutha sing kurang luwih kurang dibentuk dening godhong sulih 2 nganti 5cm. Inflorescences yaiku panicle sing kasusun saka kembang 5-6mm, warna kuning.

Artikel sing gegandhengan:
File alpukat lengkap

Pistacia Vera

Pistacia vera minangka tanduran woh

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Dikenal kanthi jeneng pistachio utawa alfóncigo, lan wit iki asale nganti 10 meter kanthi dawane pinnate dawane 10 nganti 20 sentimeter. Kembang ora duwe kelopak lan dikumpulake ing klompok, yaiku abang wadon lan kuning ijo lanang.

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara nggawe pistachios?

Apa tanduran monoecious?

Tulip kuning

Tanduran monoecious ngasilake lemah tinimbang dioecious, paling ora ing kebon lan kebon. Dheweke sayuran sing saiki organ lanang lan wadon ing lantai sing padha. Ana telung jinis:

  • Monocline-monoecious: dheweke nyedhiyakake aparat reproduksi ing kembang sing padha, kayata Tulipa sp (tulip).
  • Diclino-monoecious: tanduran sing padha duwe kembang lanang lan kembang wadon, kayata Zea wis (jagung).
  • Poligami: tanduran siji duwe kembang hermaphrodit lan unisexual, kayata Pepaya Carica (pepaya).

Conto

acer opalus

Opalus Acer minangka wit godhong

Gambar - Wikimedia / Isidre blanc

Dikenal kanthi jeneng orón utawa asar, lan minangka maple deciduous sing dhuwuré nganti 20 meter kanthi diameter batang nganti 1 meter. Makutha kasebut digawe saka godhong palem ijo sing dawane 7 nganti 13cm dawane 5-16cm sing dadi abang nalika musim gugur sadurunge tiba. Kembang cilik lan kuning.

Artikel sing gegandhengan:
acer opalus

cocos nucifera

Kembang wit klapa kuning

Gambar - Wikimedia / Yasagan

Wit klapa minangka wit kurma kanthi batang siji sing ukurane saka 10 nganti 20 meter, dawane pinnate dawane 3-4 meter. Kembang kasebut diklumpukake ing infloresensi sing thukul ing poros godhong ngisor, sing dilindhungi spathe utawa bract dawa 70 sentimeter.

Artikel sing gegandhengan:
Wit klapa (Cocos nucifera)

Eucalyptus

Kembang kayu putih bisa éndah banget

Wit kayu putih minangka wit cemeng sing ukurane nganti 60 meter, lan spesimen 150 meter malah wis ditemokake. Godhonge ovate lan greyish, sing thukul saka cabang sing metu saka batang sing lurus. Dheweke ngasilake kembang putih, kuning utawa kemerahan, diklompokake ing kembang kembang.

Artikel sing gegandhengan:
Eucalyptus (Eucalyptus)

prunus dulcis

Kembang almond warna putih utawa jambon

Sing misuwur kanthi sebutan wit almond, minangka semak utawa wit sing dawa nganti 5 meter kanthi godhong sing sederhana lan lanceolate dawane 7,5 nganti 12,5 cm. Kembang kasebut dhewekan utawa katon dikelompokake, lan kasusun saka limang kelopak putih utawa jambon.

Artikel sing gegandhengan:
Wit almond, wit kebon sing apik

Quercus ilex

Kembang quercus ilex kuning

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Dikenal minangka oak sing cendhak, cendhak utawa ijo sing umure tekan antarane 16 nganti 25 meter. Makutha kasebut dibunderaké, kanthi godhong ijo tuwa sing ireng. Kembang lanang yaiku catkin oranye utawa coklat, lan sing wadon cilik, dhewekan utawa klompok loro., oranye-kuning ing warna.

Artikel sing gegandhengan:
Oak Holm (Quercus ilex)

Apa bagean kembang?

Bagéyan kembang

Kanggo ngerteni manawa kembang lanang, wadon utawa hermaphrodite, Kita bakal cukup kanggo mriksa manawa sampeyan duwe androecium (bagean lanang), lan / utawa gynoecium (bagean wanita). Kabeh tanduran kembang duwe sawetara bagean sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur, supaya kanthi gambar iki sampeyan bisa kanthi gampang ngerti kanthi cepet jinis tanduran apa sing ana.

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)