Apa tegese anyelir abang

Carnation abang minangka tanduran sing apik

Yen ana kembang sing pancen populer amarga gampang budidaya lan kaendahane sing luar biasa, mesthine kembang kasebut anyelir. Tanduran cilik sing kelopak wis tresna karo manungsa wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Kajaba iku, padha bisa adaptasi banget, bisa nandur ing kebon mula nggawe kasur kembang sing spektakuler, utawa diwenehi ing pot minangka inti ing teras sampeyan.

Apa sampeyan pengin ngerti apa tegese anyelir abang? Terus maca.

Apa tegese carnation abang?

Carnation abang minangka kembang sing dibukak nalika musim semi

Ana legenda sing ngandika carnation duwe asal gaib. Lan pracaya yen lair liwat nangis saking Maria. Nalika dheweke ndeleng putrane sing disalib, tangis mau tumiba ing lemah lan nyebabake krisane.

Mulane, liyane saka makna carnations abang iku katresnan ibu, uga ing gerakan pekerja.

Saiki, ing negara kaya Prancis sampeyan ora nate menehi wong anyelir, amarga kembange kembang apes sing mung digunakake ing buket pamakaman. Kanthi cara iki, yen sampeyan menehi, sampeyan ujar manawa sampeyan pengin wong liya "tilar donya".

Anyelir abang minangka salah sawijining sing paling apik. Werna sing kuat, gampang banget yen kita tiba ing jaring tanduran iki, lan banjur mulih. Kanthi dhuwur antara 40 lan 50cm, iku apik kanggo dekorasi ruangan apa wae. Yen sampeyan nate diwenehi hadiah, utawa pengin menehi hadiah, mula sampeyan kudu ngerti sampeyan bakal ngirim pesen manawa sampeyan bakal seneng ... utawa sampeyan bakal seneng.

  • Amor: abang mesthi ana gandhengane karo katresnan, ora mung kanggo katresnan pasangan, nanging uga apa sing bisa kita rasakake kanggo kulawarga. Carnation abang biasane digunakake kanggo hadiah wong sing sampeyan tresnani, nanging uga kanggo menehi hadiah kanggo wong sing dikasihi.
  • KagumPancen, saliyane ngandhani wong liya manawa sampeyan tresna banget marang dheweke, sampeyan uga ngandhani yen sampeyan ngujo banget.

Anyelir abang asring dituku akeh kanggo digawa menyang makam wong sing dikasihi. Amarga ora tahan karo kahanan iklim lan nilai hias, kanthi iki sampeyan bakal ngirim menyang sedulur sing wis seda sampeyan isih kelingan dheweke, lan sing paling penting, sampeyan isih tresna karo intensitas sing padha.

Dadi, saiki sampeyan ngerti, yen sampeyan pengin duwe kembang sing apik banget sing pesenane narik banget, aja ragu-ragu dekorasi omahmu karo wong-wong mau

Kepiye carnation abang?

The carnation abang iki asli saka negara Mediterania. Khusus, iku banget umum kanggo nemokake iku ing Italia, Yunani, Spanyol utawa Croatia. Nanging, ana sawetara luwih ing wilayah Afrika utawa malah spesies ing Amérika Lor.

Punika a tanduran jamu taunan utawa perennial. Ditondoi dening godhong spiral, lan ngelawan saben liyane, lagi petiolate, dipuntetapaken lan kabèh. werna sing klawu ijo, sanajan sampeyan uga bisa golek kanca ing ijo mbiru.

Minangka kanggo kembang, kuncine ora mung abang, nanging sejatine akeh warna sing bisa dipikolehi, kayata kuning, putih, lsp. Kembang iki biasa lan duwe limang kelopak. Saben kelopak kasebut duwe pinggiran ing pungkasan sing nggawe bentuk aneh.

Minangka kanggo gagang, ing ngisor iki ana ing kayu, nanging duwe cabang-cabang herbal.

Anyelir bisa tuwuh nganti 80cm dhuwure Lan minangka penasaran, kita bakal menehi pitutur marang kowe yen warna asli saka carnation kasebut ora abang, utawa kuning, utawa putih, utawa jambon. The pinkish kain iku salah siji sing tanduran iki wis ing awal. Nanging, nalika beda-beda ngembang, mula ana warna-warna.

Carane carnations abang peduli?

Tanduran abang gampang nandur tanduran

Menehi carnations abang soko banget ayu, lan iku wis endowed karo akèh makna. Nanging sampeyan uga bisa milih kanggo tuku tanduran tinimbang menehi carnation utawa Bouquet carnations. Saiki, kowe ngerti carane ngurus tansah gadhah Bloom a? We nerangake sampeyan ing ngisor iki.

Sampeyan kudu ngerti carnation minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang dijaga, lan uga tahan banget. Padha mung takon ing bali kanggo kahanan tartamtu kanggo aran apik lan, ndhuwur kabeh, kanggo thank karo kembang prakteke kabeh babak taun.

Lighting

Carnation abang, kaya warna liyane, kudu ana ing wilayah sing duwe sinar srengenge sing apik. Gumantung saka panggonan sampeyan, lan jam cahya sing bisa diwenehake (uga suhu), sampeyan bisa milih ing lengkap srengenge utawa ing semi-iyub-iyub.

rujukan sing sijine iku ing panggonan ngendi iku nemu ing paling 6-7 jam saka srengenge lan sisané liyane dilindhungi.

suhu

ing anyelir Tanduran kasebut tahan banget, nanging ora ateges manawa ora duwe watesan. Ing kasus iki, anyelir ora tahan suhu ing sangisoré 0 derajat, luwih ora ngidinke fros.

becik bakal antarane 10 lan 24 derajatSanajan suhu dhuwur bisa ngatasi luwih apik, paling ora nganti 35 derajat. Ngluwihi suhu sing uga ciloko.

Lemah

Minangka kanggo lemah, anyelir butuh lemah kanthi pH ing antarane 6,5 lan 7,5 kaasaman, sing bisa disiram kanthi becik. Mulane, iku ora dianjurake sing mulch kanggo nyegah saka dadi caked.

Sampeyan bisa tanduran iku langsung ing Taman, kang biasanipun, utawa uga ing pot.

Cara nyirami carnation abang

Mbanyoni iku salah siji saka care penting paling lan bisa nggawe carnation sehat. Mulane, sampeyan kudu ngerti sing anyelir punika tanduran sing seneng mbanyoni kathah. Mula, ora kena disepelekake.

Lan carane iku watered? ing adhem mangsa, ing mangsa, sampeyan kudu banyu 1-2 kaping minggu. Kosok baline, nalika musim panas, irigasi iki kudu ditambah nganti 4-5 seminggu, gumantung saka wilayah sing sampeyanenggoni.

Iku trep kanggo banyu bab pisanan ing esuk utawa pungkasan, wiwit yen sampeyan banyu nalika srengenge metu, banyu bisa duwe efek nggedhekake sing mengaruhi tetanduran lan ends munggah kang diobong dening cahyo srengenge.

Kapan lan kepiye carane prune

Ing wulan musim semi sampeyan bakal duwe wektu sing pas kanggo ngembangake karnaval. Penting ditindakake amarga, kanthi cara iki, tanduran bakal katon sehat, mesthi motong kembang lan godhong saka sisih ndhuwur. Nanging, sampeyan kudu Cut iku ing simpul tali papat utawa kaping lima, kang carane anyar Asal-Usul bisa tuwuh.

Reproduksi saka carnation ing

Akeh mikir sing Asal-Usul sing Cut sak pruning digunakake kanggo ngasilaken carnation, nanging bebener iku banget angel kanggo nglakoni. Dadi sukses, gagang kudu Cut saka near basa.

Kanthi iki, sampeyan kudu mbusak godhong saka basa lan, ing ndhuwur, nggawe Motong terus supaya konsentrat SAP ing gagang lan, mangkono, wiwit berkembang werna.

Bisa bantuan iki produk rooting dibuwang ing banyu batang nalika kita ngenteni nandur (ing lemah kanthi langsung) banjur gunakake banyu kasebut kanggo nyiram.

Udakara 20 dina, batang kasebut kudu oyot lan wiwit tuwuh.

Penyakit-penyakit lan omo

Carnation abang duwe akeh makna

Senajan carnation punika tanduran sing ora mbutuhake akeh kanggo berkembang, lan sing lagi keno uga taun sawisé taun, sing ora tegese iku ora duwe masalah karo sawetara penyakit lan omo sing bisa matèni.

Sing paling umum yaiku:

  • Roya. Sampeyan bakal sok dong mirsani ing godhong lan gagang, nyebabake pustule katon. Biasane katon amarga kelembapan ing lingkungan. informasi luwih lengkap.

  • Aphid. Nyerang godhong lan kembang, lan sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi mripat amarga bakal duwe bintik-bintik ireng sing bisa dicopot nganggo tangan sampeyan.

  • Alternasi. Iku penyakit sing mengaruhi godhong lan Asal-Usul. Noda bakal katon ing struktur kasebut.

  • Slug lan siput. Padha banget umum, utamané nalika ana akèh asor ing wilayah. Kajaba iku, lagi mbebayani, amarga padha Feed ing kabeh tanduran. Kanggo ngindhari, ora kaya nambah bawang putih lan ekstrak bawang, utawa langsung bawang putih lan bawang ing sakiwa tengene.

  • Spider abang. Katon yen asor ing wilayah kasebut ora akeh banget. Iku dadi langsung menyang godhong, muncul titik kuning sethitik sing nggawe godhong dadi banget lan tiba mati. Uga weaves a web Spider watara tanduran, utamané ing underside, kang ngendi padha manggon. Nggunakake belerang sampeyan bisa njaluk nyisihaken mau.

  • fusarium. Iku jamur sing langsung mengaruhi werna nyebabake menyang rot lan langsung mateni carnation ing. Masalah iku banget angel kanggo ndeteksi ing wektu.

Apa sampeyan ngerti manawa carnation abang duwe makna iki? Apa sampeyan ngerti wong liya?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.