Apa warna magnolia sing paling umum?

Putih minangka warna sing paling umum

Genus Magnolia Iki digawe saka wit-witan lan semak kanthi kembang sing spektakuler: gedhe, warnane alus nanging apik banget, lan kanthi aroma sing mabuk. Kajaba iku, iku tetanduran primitif, amarga padha katon watara 100 yuta taun kepungkur.

Iki minangka kasunyatan sing menarik, amarga dikenal manawa kembang lan kewan penyerbukan duwe evolusi paralel; ora muspra, loro-lorone gumantung ing liyane: sing pisanan ngasilake wiji, lan sing terakhir kanggo pakan. banjur, apa warna magnolia sing paling umum?

sajarah werna kembang

Sanadyan bakal samesthine yen werna pisanan sing katon ing Bumi iku putih, amarga tanpa iku ora ana werna liyane, sinau ilmiah dicethakaké ana sing bener pink padhang. Iki sing padha duwe cyanobacteria, organisme pisanan sing bisa fotosintesis sing urip ing segara luwih saka 3.500 milyar taun kepungkur.

Kira-kira 485 yuta taun kepungkur, tanduran wiwit "metu" saka segara lan nelukake Bumi. Wiwitane ana ganggang, banjur lumut, pakis, wit-witan kaya Ginkgo biloba, lan mengko, Kira-kira 150 yuta taun kepungkur, tetanduran ngembang pisanan muncul, kalebu Magnolia.

Para protagonis kita wiwit évolusi ing donya sing tawon durung muncul, nanging kumbang wis. Iki minangka serangga kanthi kekuatan sing luar biasa, mula kembang magnolia ngembangake karpel sing kuwat lan cukup atraktif kanggo serangga kasebut.

Tawon, serangga sing ndeleng jagad kanthi warna ultraviolet, ora bakal katon nganti suwe: kira-kira 30 yuta taun kepungkur. Mulane, nganti saiki kembang magnolia bakal putih.

Apa warna magnolia sing paling umum?

Fosil magnolia paling wiwitan ditemokake kira-kira 100 yuta taun kepungkur utawa luwih. Ora jelas warna kembange nalika iku, nanging aku meh wani ngomong kaya ngono putih utawa putih-pinkInggih, iki minangka werna sing ana saiki.

Sing paling umum saka kabeh mesthi putih. Saka 120 spesies sing wis diterangake nganti saiki, paling akeh duwe kembang putih, utawa karo sawetara kelopak putih-jambon, kayata:

magnolia sing rusak

Magnolia denudata minangka wit kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / A. Bar

La magnolia sing rusak, uga disebut Yulan utawa Yulan magnolia, iku wit deciduous asli China. Dhuwuré nganti 15 meter, lan cabang-cabangé akèh, malah saka pangkal. Nduweni oval, godhong ijo padhang lan kembang putih sing apik banget. Iki padha sprout ing pungkasan mangsa, sadurunge godhong, lan padha uga gedhe, tekan diameteripun nganti 16 sentimeter.

Magnolia fraseri

Magnolia fraseri minangka wit gedhe

Gambar – Wikimedia/Richtid

La Magnolia fraseri iku uga deciduous. Iku asli saka Appalachian, ing Amerika Utara, lan dhuwuré kira-kira 10 meter. Wis godhong ijo peteng, kanthi bentuk wavy, lan tiba ing mangsa. Kembangé putih, nganti diameter 30 sentimeter, lan katon ing musim semi. Kita meh bisa ngomong sing gampang kanggo drive karo M. grandiflora, mung iku evergreen.

Simbah Magnolia

Grandiflora Magnolia minangka wit sing ndhukung hawa adhem lan panas

Gambar - Wikimedia / SABENCIA Guillermo César Ruiz

La Simbah Magnolia, mung disebut magnolia utawa magnolia, iku wit evergreen asli Amerika Utara, khusus ing kidul-wétan Amerika Serikat. Amarga suhu ing kana luwih entheng, mula ora perlu ngeculake kabeh godhong. Mesthine, kita ngomong babagan tanduran sing gedhe banget, sing dhuwure bisa nganti 30 meter.

Nduweni godhong ijo peteng ing sisih ndhuwur lan pubescent ing sisih ngisor. Ing musim semi ngasilake kembang putih, nganti diameter 20 sentimeter, lan aromatik banget.

magnolia hodgsonii

Magnolia minangka tanduran sing tuwuh alon-alon

Gambar - stories.rbge.org.uk

La magnolia hodgenii Iki minangka wit evergreen asli Asia Tenggara, ing China diarani Gai ngapusi. Dhuwuré nganti 15 meter, lan ngasilake godhong ovate utawa oblong nganti dawane 40 sentimeter. Kembang kasebut ora kaya kembang magnolia liyane, nanging ukurane isih apik amarga diametere kira-kira 15-20 sentimeter..

Magnolia

Magnolia kobus minangka wit deciduous

Gambar - Wikimedia / Bruce Marlin

La Magnolia Iki minangka wit deciduous asli Jepang sing dhuwuré 20 meter. Iki minangka tanduran sing apik banget, sing tuwuh ing jarak cendhak saka lemah, mbentuk makutha sing amba, bunder lan elegan banget. Kembange putih, ambane nganti 12 sentimeter, lan uga wangi. Mung drawback iku wutah banget alon.

Magnolia palescens

Magnolia putih minangka wit evergreen

Gambar - Flickr / Karen

La Magnolia palescens, utawa ebony ijo, minangka wit evergreen endemik ing Republik Dominika. Dhuwuré tekan 19 mèter, lan godhongé ijo peteng obovate utawa bunder. Kembang kasebut putih, ambane nganti 15 sentimeter..

Iki minangka spesies sing ana ing bebaya, amarga kayune tahan banget, mulane akeh digunakake ing kabinet. Kanggo nyegah ilang, ing taun 1989 digawe Ebano Verde Scientific Reserve Republik Dominika, kang ambane 23 kilometer persegi.

Magnolia sieboldii

Magnolia sieboldii minangka wit gedhe kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / Wendy Cutler

La Magnolia sieboldii, utawa Oyama magnolia, iku wit asli Asia Wétan. Dhuwuré antara 5 nganti 10 mèter, lan nduweni godhong elips utawa oblong kanthi werna ijo peteng, lan dawane nganti 25 sentimeter. Kembang kasebut putih, ambane nganti 10 sentimeter, lan digantung. Iki sprout ing spring-musim panas. Minangka kasunyatan sing aneh, tambahake manawa kembang kasebut minangka kembang nasional Korea Lor.

Stellata Magnolia

Magnolia stellata minangka semak cilik

Gambar - Wikimedia / A. Bar

La Stellata Magnolia, diarani star magnolia, minangka semak deciduous sing bentuke wit cilik sing asale saka Jepang sing dhuwuré 3 meter. Godhongé ijo peteng ing ndhuwur lan rada pucet ing ngisor, lan dawane kira-kira 13 sentimeter. Kaya spesies liyane, mekar ing pungkasan mangsa. Kembangé ukurané kira-kira 10 sentimeter ing diameter, lan putih, sanajan kadhangkala bisa dadi jambon cahya.

magnolia prawan

Magnolia virginiana minangka wit gedhe

Gambar – Wikimedia/JE Theriot

La magnolia prawan Iki minangka wit evergreen utawa deciduous gumantung saka iklim asli Amerika Utara sing dhuwuré 30 meter. Godhongé elips, wernané ijo, dawané kira-kira 13 sentimeter. Kembange putih, ambane 14 centimeter, jarene ambune kaya vanila.

Iki minangka wit sing apik banget, sing biasane duwe kembang putih. Amarga tingkat pertumbuhane rada alon, mula bisa disimpen ing pot kanggo musim sing suwe, utawa malah seumur urip yen dipotong kanthi rutin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.