Pakis Asparagus (Asparagus sprengeri)

semak kanthi godhong ijo dawa sing apik

El Asparagus sprengeri Iki minangka tanduran sing asale saka Eropa, Asia lan Afrika, khususe wilayah pesisir lan pasir sing tuwuh ngrembaka. Iku kalebu kulawarga Asparagaceae, sing kasusun saka macem-macem jinis tanduran abadi.

Fitur

bibit kanggo ditandur ing kebon

Umume diarani asparagus, yaiku ngembang, nutupi utawa nggantungake tanduran, sing padha karo godhong pinus lan dawane udakara udakara meter. Ing ruangane alam bisa ngukur nganti telung meter.

Iki minangka tanduran sing mung duwe bagean dhasar amarga tunas anyar iku jamu, disedhiyakake karo batang ing lemah sing diowahi kanggo disimpen lan liwat kondhisi iki ngidini tanduran bisa urip kanthi kahanan ekstrem, sing bisa uga ana ing musim adhem lan uga mangsa garing.

El Asparagus sprengeri ditondoi kanthi nampilake batang sing tipis, yaiku diwenehake karo sprei kaku, rata lan ijo sing kuat minangka salah sawijining daya tarik utama. Uga kalebu kembang putih jambon cilik kanthi minyak wangi sing alus nanging apik banget.

Dene cara tanduran iki bisa saya akeh, umume golek cara sing nuduhake wiji ditemokake ing woh wohan beri abang utawa liwat divisi rwaning, sing entuk manfaat saka oyot tuber.

Tanduran iki asale saka kuna banget lan kayane sumebar ing saindenging Mediterania liwat wong Mesir. Ing asparagus sprengeri Iki minangka tanduran kanthi ijo sing kuat sing mbedakake karo liyane amarga nada. Godhong banget, sing nggawe ideal minangka tanduran hias, bisa dideleng ing macem-macem komposisi.

Budaya

Kanggo tuwuh tanduran iki, sampeyan butuh lemah sing sugih bahan organik. Mula, disaranake dicampur karo wedhi kanggo njaga saluran pembuangan sing bener. PH sing netral total minangka prioritas, amarga jeruk nipis bisa nyebabake klorosis.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, tanduran iki bisa thukul ing njero ruangan utawa njobo ruangan, kanthi adhem utawa panas, yaiku tahan suhu sing sithik.

Ora disaranake diselehake ing srengenge langsungNanging, bisa adaptasi, nanging kanthi kahanan langsung ngilangi ijo intensif sing dadi ciri nganti kebiasaan. Saenipun, bisa tuwuh ing sangisore iyub-iyub.

Sampeyan kudu disiram terus, njamin saluran pembuangan, nanging wektu garing luwih becik kanggo sampeyan tinimbang karo bumi sing lembab kanthi permanen. Amarga iku, saluran pembuangan sing apik ora bakal kurang, amarga iki bakal njamin pembangunan sing bener.

Sanajan tanduran sing bisa digunakake kanggo macem-macem jinis iklim, cukup nuntut babagan pupuk kanggo digunakake. Kompos kasebut kudu digawe suwene 15 nganti 20 dina lan kudu ngemot fosfor lan kalium sing akeh.

Kembang saka Asparagus sprengeri umure sithik, kira-kira bisa tahan udakara rong utawa telung minggu. Iki minangka tanduran sing bisa ditambahi lan uga ditandur ing pot kanggo digunakake ing balkon lan dekorasi interior.

Hama

tanduran pot diarani Asparagus sprengeri

Kanggo ngindhari penyakit lan hama, luwih becik disingkirake kanthi godhong garing amarga spesies iki ora dipotong. Piranti sing bakal digunakake kanggo proses iki kudu disterilake, saengga peralatan sing digunakake bisa nyegah infeksi jaringan tanduran.

Antarane hama sing bisa nyebabake asparagus iki yaiku Thrips utawa kutu, sing bisa nyebabake godhong kriting.

Antarane sawetara jamur sing bisa nyerang yaiku Botrytis, Rhizoctonia, lan liya-liyane. Ing Asparagus sprengeri pancen dudu tanduran sing angel butuh perawatan supaya tuwuh tanpa masalah.

Nggunakake

Ana bagean saka tanduran iki sing bisa dipangan lan yaiku asparagus alam bébas Dheweke ngemot vitamin C, kompleks B, mineral, zat besi, uga nitrogen, kanthi cara sing padha ana sumber asam amino lan asam sucinat sing ora bisa habis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.