Kipas (Atriplex)

Konfirmasi Atriplex

Konfirmasi Atriplex
Gambar - Wikimedia / Matt Lavin

Tanduran genus Atriplex Variabel kasebut beda-beda banget: antarane 100 lan 200 spesies ramuan lan shrubs wis diterangake, sing banget sabar karo uyah, saengga asring digunakake asring kanggo ngubur maneh alas kayata ara-ara samun utawa dhaerah pesisir.

Mesthi wae, dheweke uga dadi pilihan sing apik ing kebon utawa ing pot, amarga gampang banget dijaga. Ngerti.

Asal lan ciri

atriplex cinerea

Atriplex cinerea
Gambar - Flickr / Arthur Chapman

Kaya sing wis diandharake, tanduran iki arupa tanduran empon-empon utawa grumbul, kanthi godhong glabrous utawa asring putih. Godhong godhonge rata, ngelawan utawa sulih. Kembang kasebut diklompokaké ing infloresensi panikular utawa ing racun aksila utawa terminal. Biasane, mono mono, yaiku ana sikil wadon lan sikil lanang, nanging sawetara spesies dioecious (kanthi organ lanang lan wadon ing tanduran sing padha).

Dhuwure uga beda-beda, gumantung karo spesies lan kahanan papan dununge. Nanging supaya sampeyan luwih ngerti iki Kita bakal ngandhani sampeyan sing paling populer:

  • Atriplex halimus: minangka shrub evergreen asli ing Eropa sing tekan dhuwur 2 nganti 3 meter.
  • Hortensis Atriplex: dikenal kanthi jeneng armuelle utawa bledos molles, minangka tanduran taunan sing asale saka Asia kulon sing tekan dhuwur 2 meter.
  • Glukosa Atriplex: minangka ramuan abadi saka wilayah Mediterania sing tekan dhuwur nganti 50 sentimeter.
  • Prostrata Atriplex: Iki minangka ramuan taunan saka Eropa, Afrika Lor, Asia Tenggara lan Amerika Utara sing tekan dhuwur nganti 120 sentimeter.

Apa sing dadi perhatiane?

Atriplex halimus

Atriplex halimus
Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Taman: luwih seneng lemah uyah, nanging bisa tuwuh ing meh kabeh jinis lemah.
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
  • Irigasi: udakara 2 utawa maksimal 3 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 5 utawa 6 dina liyane.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas sampeyan bisa mbayar pupuk ekologis.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: gumantung karo spesies. Tanduran tahan tahan hawa sing beku, nanging suket luwih alus. Yen ora mangu, hubungi kita.

Apa sampeyan mikir babagan Atriplex?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.