Barbaçu (Attalea speciosa)

Attalea speciosa wit kurma

Apa sampeyan seneng wit kurma sing tekan dhuwur sing apik banget lan uga duwe bagasi langsing? Yen adoh saka kabeh iki, sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing anget utawa duwe teras interior, waca luwih dhisik Attalea speciosa.

Iki minangka tanduran sing apik banget, sing bakal menehi sampeyan kepuasan, amarga gampang banget dirawat. Temokake. 😉

Asal lan ciri

Attalea speciosa

Protagonis kita yaiku wit kurma sing jenenge ilmiah Attalea speciosa, sanajan misuwur kanthi sebutan babaçu. Iki asale saka Brasil, Guyana lan Bolivia. Wutah nganti dhuwur 20 meter, kanthi batang siji sing diametere 25 nganti 40 sentimeter.. Godhonge dicethek, leaflet disusun kanthi pesawat sing padha, lan ukurane 3-4 meter. Kembang kasebut diklompokaké ing kembang sing lahir ing antarane godhong. Woh iki dawane antara 6 lan 12cm, lan isine 3-6 wiji ellipsoid-oblong.

Dekorasi banget. Apa ditandur ing kebon cilik utawa gedhe, minangka salah sawijining tanduran sing sampeyan kepeksa weruh saben-saben sampeyan ngliwati ayu banget.

Apa sing dadi perhatiane?

Woh-wohan saka speciosa Attalea

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi:
    • Eksterior: wiwit enom nganti semi-shade, yen wis diwasa bisa ngidinke srengenge langsung.
    • Interior: Attalea speciosa bisa ditanam ing ruangan sing padhang, adoh saka draf.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 20% perlite lan casting cacing 10% liyane.
    • Taman: subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu sajrone wulan sing paling panas, lan kurang sithik taun iki.
  • Pelanggan: sajrone wulan sing anget, kudu dibayar nganggo pupuk organik, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: sensitif marang kadhemen lan beku. Mung bisa thukul ing njaba ruangan ing saindhenging taun yen suhu ora mudhun ing ngisor 4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan wit kurma iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.