Kepiye cara duwe tanduran sing sampurna nganggo bat guano?

Bat guano

Gambar - Notesdehumo.com

Jauh sadurunge pupuk sintetis wiwit didol kanthi cara gedhe ing nursery lan pusat kebon, petani lan tukang kebon mung ngurus tanduran lan eksklusif karo produk alami. Lan mesthine ora ana sing ala, apamaneh nalika biyen digunakake bat guano.

Karo dheweke, kabeh panen duwe kabeh sing dibutuhake, lan mesthine bisa tuwuh lan ngrembaka. Untunge, kayane mbaka sethithik kita bakal nggunakake alam maneh, lan pupuk iki njupuk papan maneh ing rak. Nanging, Apa sing dadi efektif banget?

Guano iku opo?

Bat diwasa

Kelelawar minangka mamalia sing urip ing guwa-guwa, ing payon omah lawas lan ing papan-papan sing bisa ngungsi srengenge lan swasana sing surem. Bareng wis kliwat dina jumlah najis sing akeh banget akumulasi ing dhasar omah. Senyawa ing tinja iki diarani guano, yaiku pupuk sing kuat kanggo tanduran.

Nutrisi sing ana beda-beda gumantung saka apa sing wis diombe kewan lan umur tetanduran. Sampah paling tuwa saka kewan sing mangan utamane serangga nduweni kandungan nitrogen sing dhuwur, dene sing asale saka sing wis mangan woh ing ndhuwur kabeh ngemot fosfor. Nanging ora mung ngemot rong nutrisi penting kasebut.

Bat guano uga kasusun saka kalium, asam amino, mikroelemen, uga jamur, bakteri lan actinomycetes sing duwe efek sing migunani banget ing lemah lan ing sistem oyot tanduran, dijaga dilindhungi saka mikroorganisme sing nyebabake penyakit. Lan yen sampeyan rumangsa kurang, sampeyan kudu ngerti yen stabilake pH lemah lan landasan, lan nambah penylametan banyu.

Carane digunakake?

Wure bubuk guano

Dina iki gampang didol, bisa uga bubuk utawa cairan. Sing pertama cocog kanggo nglamar langsung menyang lemah, lan sing nomer loro kanggo pot. Amarga akeh nutrisi, sampeyan mung kudu nambah jumlah sing sithik. Kaya biasane, loro utawa telung sendok cukup kanggo wadhah pitung liter, nanging jumlah iki bisa luwih dhuwur yen tanduran gedhe ing kebon.

Sampeyan kudu maca label ing kontainer lan tindakake pandhuane Sanajan, sanajan minangka produk alami, yen ngatasi dosis, bisa uga ana masalah.

Apa sampeyan wis krungu babagan bat guano?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis ngandika

    Aku nemokake kompos bat urip ing alas Peru kanthi menarik, lan aku nggoleki produk sing apik iki ing sekolah-sekolah pedesaan sing aku tinggal.

  2.   Jordi Gomez ngandika

    Ati-ati karo bat guano, bisa nggawa virus sing mbebayani kanggo manungsa. Sampeyan kudu nambani. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jordi.
      Apa sampeyan ngerti babagan panelitian sing negesake?
      A Salam.

bool (bener)