Apa bedane plantain lan banana?

Pisang minangka woh-wohan sing bisa dipangan

Kaping pirang-pirang kita keliru pisang amarga gedhang? Woh-wohan kasebut padha banget, saengga asring ana prabédan sing paling penting nalika sampeyan ngonsumsi. Sanajan kalorone minangka panganan cuci mulut (utawa cemilan), sing sejatine ora padha.

Yen sampeyan pengin ngerti apa bedane plantain lan banana, mula dakkandhani.

Apa gedhang iku?

Ayo dirembug babagan gedhang dhisik. Iki minangka woh-wohan sing diprodhuksi dening sawetara spesies musaceae, utamane sing Musa acuminata. Sanajan ora bisa ngerti manawa muse bakal ngasilake gedhang utawa pisang amarga warisan genetis, spesies iki minangka salah sawijining woh-wohan sing paling apik kanggo woh-wohan sing enak, kayata Musa Balbisiana.

Woh-wohan iki luwih dawa tinimbang gedhang, lan kulite luwih kenthel. Bisa dipangan mentah yen wis mateng, nanging yen isih ijo lagi masak lan nalika nglakoni, kita bakal ngerti manawa ora bakal ilang bentuke.

Yen ngomong babagan tingkat gula lan asor, iki luwih murah ing gedhang, nanging daginge luwih akeh tinimbang gedhang.

Lan gedhang?

Pisang duwe kulit sing paling tipis

Saiki kanggo gedhang. Iki uga woh, saka sawetara musaceae. Wujude bentuke dawa, nanging luwih cilik tinimbang gedhang. Bedane utama yaiku yaiku kulit sing kurang kenthel lan daginge luwih alus lan luwih legi, soko sing bisa ngonsumsi mentah tanpa masalah.

Nanging, sampeyan kudu ngerti siji bab, lan amarga karakteristik kasebut kalebu buah sing rots gampang, utamane ing musim panas, mula dianjurake supaya disimpen ing kulkas.

Loro-lorone ing tanduran pisang lan gedhang, kulitane kuning lan nalika mateng dadi ireng.

Nyimpulake, kepiye cara mbedakake gedhang karo plantain?

  • Ukuran lan bentuk: kalorone kurang luwih padha bentuke, nanging gedhang luwih cilik.
  • Cangkang: yen gedhang luwih kenthel.
  • Mode ngombe: dene pulp pisang empuk, mula bisa dipangan mentah, gedhang kasebut rada angel. Nyatane, gumantung karo macem-macem, kayata plantain, biasane dimasak sadurunge disajikake.
  • RegaSanajan kanthi logis, dudu ciri khas fisik, nanging sing tuku yaiku pitulung. Ing Spanyol, gedhang biasane luwih murah tinimbang gedhang.

Apa jinis Musa sing ngasilake pisang utawa pisang?

Yen kita menyang bagean botani, loro pisang lan pisang minangka asil saka persilangan antara sawetara jinis Musa, yaiku:

Musa acuminata

Musa acuminata kalebu jinis pisang

Gambar - Wikimedia / Miya.m

Dikenal minangka gedhang abang utawa gedhang Malaysia, lan minangka tanduran sing dhuwure 7 meter. Iki asale saka Australia lan Asia, sanajan saiki dadi akeh hibrida lan kultivar sing dipikolehi angel banget kanggo njupuk spesimen murni genetik. Salah sawijining kultivar kasebut yaiku Musa acuminata 'Cavendish', klompok varietas sing kalebu pisang Kanada sing misuwur. Pulp (utawa daging) sugih karo pati lan rasane legi.

Musa Balbisiana

La Musa Balbisiana, sing kita sebut plantain utawa gedhang jambon, dhuwure bisa nganti 7 meter lan duwe batang (batang palsu) dawane udakara 30 sentimeter. Dheweke asale saka Jepang, lan sanajan ora ngasilake pisang sing bisa dipangan, dheweke minangka salah sawijining leluhur saka Musa x paradisiaca, yaiku hibrida sing ngasilake.

Jinis pisang utawa pisang

Pisang abang iku macem-macem gedhang sing bisa dipangan

Kanggo ngrampungake, ayo ndeleng sawetara jinis:

  • Cavendish: iku kalebu jinis muse sing tahan jamur Fusarium oxysporum. Ing klompok iki, kita nemokake sawetara kultivar, kayata Valery, Lacatán utawa Robusta. Kabeh mau dipangan mentah.
  • Pisang kurcaci utawa Dominika: eIki minangka gedhang paling cilik ing saindenging jagad, nanging asri, mula digunakake kanggo nggawe kue lan kabeh jinis panganan cuci mulut.
  • Plantain: iki minangka gedhang paling gedhe, kanthi kulit sing luwih kenthel tinimbang biasane lan pulp sing rada angel. Kudu dimasak supaya bisa dipangan kanthi gampang.
  • Gedhang abang: yaiku macem-macem kulit kulit abang, lan kandel uga. Rasane istimewa banget, amarga bisa ngelingake raspberry. Kajaba iku, bisa dikonsumsi kaya sing dikarepake: mentah, utawa mateng.

Apa sampeyan ngerti apa bedane plantain lan banana?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.