Apa kolam renang biologi?

Kolam biologi minangka papan istirahat

Kolam biologis utawa kolam bio makili tren paling anyar ing arsitektur lan desain njaba. Iki minangka kolam alami, digawe kanthi bahan alami, sing nyedhiyakake adus sing nyenengake ing banyu seger lan ing lingkungan kanthi efek sing nyenengake lan terapeutik. Akeh wong sing nyingkir saka gaya urip sing ana gandhengane karo bahan kimia sing biasane ana ing urip kita.

Kanggo ngresiki blumbang bio (phyto biodepuration), tanduran oksigen lan ngresiki digunakake, uga substrat spesifik sing bisa nggawe oksigenasi alami liwat mikroorganisme sing ana. Saliyane area pemurnian alam, mesthi ana papan adus, sing sacara visual dadi bagéan saka kabèh awak banyu, sanajan ana watesan sing ditemtokake kanthi jelas. Mangkono, banyu ing wilayah iki tansah bening lan bening.

Karakteristik blumbang biologi

Kolam saiki wis diciptakake sing ora mbutuhake klorin kanggo diresiki, nanging tanduran urip. Latar mburi ora biru palsu klasik lan yen sampeyan ndemek pinggir ing banyu, sampeyan ora bakal duwe rasa konkrit sing adhem. Iki minangka kolam biologis sing diresiki phyto, sing bisa ngresiki awake dhewe, yaiku, ora butuh produk kimia supaya tetep resik..

Iki digayuh liwat filtrasi biologi tetanduran akuatik., sing ngresiki banyu lan nggunakake bahan sing diklumpukake kanggo tuwuh. Bisa menehi urip kanggo mikroorganisme sing ana. Saliyane bagean pemurnian, ana bagean sing bisa nyilem, sing mbentuk kabeh awak banyu, mung diwatesi ing ngisor. Kanthi cara iki, banyu tansah bening. Kolam bio minangka teknologi paling canggih ing arsitektur lan desain eksterior. Kolam renang kasebut pancen alami, nyatane dibangun kanthi bahan lingkungan kanthi cara sing menehi istirahat ing banyu seger.

Kaluwihan saka blumbang biologi

Kolam biologis menarik kanggo taman

Gambar - Wikimedia / jose antonio Casanov…

Kolam biologis sing inovatif temtunipun minangka alternatif sing sah kanggo sing tradisional, lan beda karo wong-wong mau amarga sisipan alami sing dadi ciri., mbentuk asil apik banget lan ramah lingkungan. Dadi kaluwihan blumbang sing diresiki phyto akeh:

  • Integrasi sampurna menyang lingkungan supaya katon minangka alam sabisa.
  • Kolam bio ora perlu ditutupi sajrone sasi kadhemen, saengga tansah dadi unsur hiasan.
  • Iku sehat lan ora mbebayani kanggo lingkungan lan makhluk urip, flora lan fauna.
  • Kolam renang alam uga bisa dibangun ing panggonan sing ana watesan lingkungan sing ora ngidini pambangunan blumbang normal.
  • Kabeh bahan sing digunakake kanggo konstruksi iku alam lan ngormati lingkungan.
  • Bathing bisa ing kabeh mangsa, tansah njupuk menyang akun carane kadhemen pribadi aran.

Mulane, bio pools becik kanggo wong-wong sing tresna lan ngormati alam, amarga saliyane digunakake kanggo adus, iku ekosistem bener karo flora lan fauna, karo bunderan terus-terusan tetanduran banyu, ing cendhak, panggonan kebak urip , terapeutik lan utamané sayah kanggo wong. Adus ing phyto-pool kaya adus ing blumbang nyata, ngrasakake nikmate banyu sing resik tanpa ambune klorin sing ngganggu. saka blumbang Ponggawa.

Carane dekorasi blumbang bio

Kolam biologi ngajeni lingkungan

Gambar - Flickr / Jesús Pérez Pacheco

Kolam renang alam minangka solusi sing cocog kanggo wong-wong sing pengin nggawe oasis tentrem lan istirahat ing taman sing ekologis lan eko-sustainable, amarga mung bahan alami sing dijamin lan disertifikasi dening asosiasi sing setya ngurmati lingkungan sing digunakake. Desaine biasane padha kanggo blumbang biologi lan Sampeyan bisa dekorasi kaya sing dikarepake anggere ngurmati esensie. Sing alami.

Kolam renang phyto-purified iki tansah dipérang dadi rong wilayah: siji khusus kanggo adus lan liyane khusus kanggo tetanduran., loro direksa saka bocor dening sheet anti banyu umpetaken ing ngisor segara. Wilayah adus ora ngemot tanduran akuatik, nanging oksigenasi pungkasan banyu ditindakake ing wilayah iki. Ing tangan liyane, area lumahing tartamtu kanggo tetanduran banyu kudu kira-kira 30% saka ukuran total blumbang, luwih luwih dhuwur tinimbang area bathing.

Kanthi cara iki, banyu mili saka siji wilayah menyang wilayah liyane nggawe grojogan cilik, sing ngidini banyu dadi luwih oksigen. Penting, ing wilayah antarane rong wilayah kasebut, ana zona riparian periferal sing cethek kanggo mbantu regenerasi banyu.. Kanggo ngrampungake sistem kasebut ana pompa recirculation, sing penting kanggo sirkulasi banyu ing lingkungan sing ditutup. Gumantung ing kabutuhan pangguna, bisa uga ana sistem mbusak lumahing utawa aksesoris khusus liyane kanggo saben kesempatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)