Bonsai mastic

Bonsai mastic

Sumber foto bonsai mastic: Taman El nou

Nalika arep tuku bonsai, ana akeh spesies sing bisa dianggep. Ing supermarket, saka wektu kanggo wektu padha nggawa sawetara varieties kondhang, nanging kang ora kanggo pamula, utamané Carmona utawa Serissa. Nanging apa bab bonsai mastic? Apa sampeyan krungu babagan dheweke?

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti manawa iki minangka bonsai jinis grumbulan sing cocog banget karo iklim apa wae. Mulane, dina iki kita ngomong babagan dheweke.

Karakteristik bonsai mastic

Karakteristik bonsai mastic

Sumber: Tiendabonsai

Sadurunge ngomong babagan perawatan apa sing dibutuhake bonsai iki, sampeyan kudu ngerti apa jinis tanduran sing kita maksudake. Bonsai mastic, kanthi jeneng ilmiah Pistacia Lentiscus, iku sejatine a semak evergreen. Iku dioecious, yaiku, duwe spesimen lanang lan wadon. Soko sing khas banget saka semak iki yaiku nduweni aroma resin sing katon banget.

Iku tuwuh utamane ing wilayah pesisir lan ing oak holm. Nyatane, iki minangka semak Mediterania lan ditondoi kanthi tahan banget. Amarga iki, iki minangka salah sawijining spesies sing digunakake minangka bonsai. Iki Dheweke entuk ukuran cilik lan medium lan utamane sing lanang (wong wadon luwih langka ditemokake).

Babagan bentuke, batange entuk podho (ing kekandelan lan ukuran) karo wit, sanajan kita ngomong babagan grumbulan. Wis godhong petiolate lan gantian ing cabang lan ing musim semi bakal nyenengake sampeyan karo sawetara kembang ing kluster.

Perawatan bonsai mastic

Perawatan bonsai mastic

Sumber: Pinterest Marija Hajdic

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan bonsai mastic, wektune sinau babagan perawatan. Kanggo iki, kita miwiti saka basis sing tanduran tahan lan cocok kanggo pamula kanggo alesan sing padha. Sing jarene, sing kudu dijaga yaiku:

Lokasi

Bonsai dianggep minangka tanduran sing kudu disimpen ing njero ruangan, nanging nyatane ora kaya ngono. Ing kasunyatan, iku paling apik kanggo duwe njaba, tansah. Saiki, ana sawetara sing butuh suhu sing luwih dhuwur tinimbang sing ana ing njaba.

Ing kasus mastic, shrub iki apik banget njobo. Nyatane, sampeyan kudu nyelehake srengenge kebak, sanajan sampeyan sijine ing semi-bayangan, ora bakal kelakon.

Temperatura

Ing pirang-pirang kothak bonsai mastic diarani ngidinke panas lan kadhemen. Nanging sampeyan kudu nemtokake sethithik. Lan iku bonsai iki bener sing tahan panas, lan nyatane ora kena pengaruh suhu dhuwur. Nanging padha ora kelakon karo kadhemen.

Es bisa tahan kadhemen, ya, nanging ora Frost. Nalika suhu mudhun nganti -1 derajat, mula sampeyan bisa nandhang lara lan kesehatan bakal mudhun.

Bumi

Kita kudu miwiti saka kasunyatan sing mastic bonsai ora mbutuhake tanah tartamtu kanggo berkembang. Iku bisa kanggo ngganti karo apa sing menehi. Saiki, yen sampeyan pengin nyedhiyakake substrat sing apik, luwih becik nggunakake substrat sing apik. Contone, akadama utawa kiryuzuna, dicampur karo kompos utawa casting cacing, kerikil vulkanik, utawa pumice.

Nanging, kaya sing dakkandhakake, dudu jinis sing mbutuhake lantai khusus utawa dijaga kanthi apik.

Pot kembang

Salah sawijining aspek sing kudu digatekake nalika ngrawat bonsai mastic yaiku jinis pot sing diduweni. Bener, desain iki bakal gumantung ing wangun bonsai nanging dianjurake supaya ora dadi pot enamel. Kenging punapa? Inggih, amarga aturan umum bonsai.

Irigasi

Irigasi minangka salah sawijining perawatan bonsai sing paling penting, lan sebabe meh kabeh mati. Ing kasus mastic, dheweke seneng banget karo banyu. Nanging dudu puddles utawa asor.

Sampeyan kudu kerep nyirami, ya, nanging ora kudu kakehan. Contone, ing mangsa panas, bisa uga kudu disiram saben dina liyane. Nanging yen panas banget, luwih becik disiram saben dina, sanajan rada kurang. Ing musim dingin, sampeyan bisa mbanyoni kaping pindho saben minggu, yen cuaca luwih adhem.

Pancen bakal dadi bonsai dhewe sing nemtokake irigasi sing dibutuhake. Sampeyan mung kudu katon ing basa lan weruh yen garing cepet utawa ora.

Pistacia lenticus care

Sumber: CBAlicante

Lulus

El Pembuahan bonsai, kaya tanduran liya, ditindakake kaping pindho saben taun: ing musim semi lan musim gugur. Saiki, yen ing wayahe sampeyan arep transplantasi, ora dianjurake kanggo nambah kompos uga.

Contone, yen sampeyan arep mbayar ing Oktober, nganti musim semi sampeyan ora bisa transplantasi; lan mundur.

Transplan

Bonsai mastic bisa ditransplantasikan. Nyatane, nalika spesimen isih enom, iku normal kanggo nindakake supaya bisa berkembang lan tuwuh. Nanging nalika wis diwasa, sampeyan mung bisa ngethok oyod lan ngumbah werni oyod kanggo nandur maneh ing pot sing padha.

Mesthi wae, ora saben taun ditindakake. Biasane, ing spesimen diwasa, ditindakake saben 3-4 taun nalika isih enom (kang biasane kita tuku) kudu rampung saben 2-3 taun.

pager bonsai

Perawatan liyane sing kudu dielingake yaiku kabel saka cabang. Sejatine digunakake kanggo "model" bonsai supaya njupuk wangun sing dikarepake, ora ninggalake kanggo karsane dhewe.

Iki kudu rampung karo kawat aluminium anodized, lan sampeyan kudu ati-ati yen dheweke ora nglampahi akeh wektu karo dheweke amarga ing pungkasan dheweke bakal ninggalake tandha ing cabang.

Wabah lan penyakit

Sanajan kita wis ujar manawa bonsai mastic minangka semak sing tahan banget, sejatine, sanajan ora normal yen hama kena pengaruh, bisa uga kena pengaruh. ngarsane aphids ijo, utamane ing pucuk paling enom.

Kesimpulane, kita bisa ujar manawa bonsai mastic minangka salah sawijining sing paling apik kanggo miwiti ing jagad bonsai amarga resistensi lan kemampuan adaptasi. Iki ora ateges sampeyan bisa ninggalake kanthi bebas lan ora kuwatir, utamane babagan mbanyoni, nanging bakal ndhukung kecerobohan sing ditindakake nalika sampeyan pamula. Apa sampeyan duwe bonsai jinis iki ing omah? Kepiye pengalaman kasebut menehi sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.