Bougainvillea: Srengenge utawa iyub-iyub?

perawatan bougainvillea

Bougainvillea minangka tanduran sing asale saka Amérika Kidul lan minangka jinis pelatih pendakian. Bisa diadaptasi kanggo kabeh jinis terrain lan becik kanggo dekorasi teras lan kebon. Nanging, akeh wong sing kepengin weruh ing endi tanduran iki ana hubungane karo srengenge. Ora dingerteni yen bougainvillea kudu ing srengenge utawa ing iyub-iyub.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngrampungake kabeh keraguan babagan apa bougainvillea kudu ana ing srengenge utawa ing iyub-iyub.

Karakteristik Bougainvillea

kembang bugenvil

Kanggo ngerti yen bougainvillea kudu ana ing srengenge utawa ing iyub-iyub, sampeyan kudu ngerti apa ciri utama tanduran iki. Asalé saka Brasil, bougainvillea wis thukul ing wilayah sing luwih anget ing donya, sanajan ing wilayah sing garing ing negara Timur Tengah. Ing wilayah Mediterania sing anget, dheweke tuwuh ing njaba.

Sing tahan suhu sing sithik yaiku violet klasik: bougainvillea utawa dogwood, spiked. Anggere ora dawa banget, macem-macem iki tahan Frost uga. Bouganvilla iki uga paling tahan teduh, amarga bakal mekar sanajan madhep wetan. Varietas putih, oranye, kuning lan abang mbutuhake luwih cahya lan luwih panas. Varietas kasebut kudu ditanam ing papan sing dilindhungi lan srengenge.

Wit bougainvilleas kabeh nesu dina iki lan padha ora perlu kanggo nandur ing jejere tembok. Yen sampeyan ngethok maneh kanggo njaga wujude, sampeyan bakal duwe wit cilik sing apik banget sing bakal mekar paling akeh ing taun.

Bougainvillea perawatan

bougainvillea kudu ing srengenge utawa iyub-iyub

Kaping pisanan, penting kanggo ngerti yen bougainvillea minangka tanduran climbing, saéngga kudu duwe papan sing cocog ing kebon utawa teras ing endi tanduran bisa kusut lan tuwuh kanthi dikarepake. Iki tegese sampeyan kudu nyedhiyakake papan sing cukup amarga bougainvillea bakal nyebar.

Kanthi cara iki, ing perawatan bougainvillea Sawetara dhukungan utawa struktur dipasang kanggo nuntun kembang lan menek. Ing toko kebon lan pusat DIY sampeyan bisa nemokake unsur sing dirancang khusus kanggo tujuan iki, sing bisa diselehake, umpamane, ing ngarep tembok utawa ing taman minangka pembagi. Yen sampeyan seneng, sampeyan uga bisa nyelehake sawetara tebu supaya kembange nggulung kaya tanduran liyane.

Penting kanggo nyelehake bougainvillea ing papan sing cerah, amarga iki minangka tanduran sing butuh sinar srengenge. Kanggo spesies bougainvillea utawa semanggi sing tuwuh ing jero ruangan - ana akeh spesies - kudu dilebokake ing kamar utawa loteng kanthi luwih cahya.

Mbanyoni bougainvillea kaping 3 seminggu penting ing musim panas, lan sampeyan bisa nyirami kanthi interval sajrone wulan sing adhem.. Sampeyan ora kudu mbanjiri lemah ing ngendi sampeyan nandur bougainvillea amarga oyod bakal rot lan mateni tanduran kasebut.

Kanggo lemah sing bakal dilebokake bougainvillea, substrat universal bakal bisa digunakake, nanging sampeyan kudu mbayar kanthi frekuensi. Supaya kembang bisa tuwuh kuwat lan ayu, dianjurake kanggo aplikasi pupuk organik ing mangsa lan pupuk anorganik ing mangsa panas.

Bougainvillea uga mbutuhake pruning kanggo ningkatake pertumbuhan tanduran sing sehat. Kanthi cara iki, ing wulan Februari lan Maret cabang-cabang sing ana ing kahanan sing ora apik utawa sing wis akeh banget kudu dipotong, kanthi iki sampeyan bakal nggawe tunas luwih kuwat.

Bougainvillea kudu ana ing srengenge utawa ing iyub-iyub

bougainvillea kudu ing srengenge utawa ing iyub-iyub

Iki minangka salah sawijining keraguan sing paling umum kanggo kabeh wong sing duwe bougainvillea. Dheweke ora ngerti yen bougainvillea kudu ana ing srengenge utawa ing iyub-iyub. Kaya sing wis kasebut sadurunge, penting yen diselehake ing srengenge sajrone jam cahya sing paling gedhe. Tanduran iki mbutuhake srengenge sing akeh supaya bisa tuwuh, berkembang lan tetep apik. Nanging, kasunyatan sing dumunung ing srengenge lengkap tegese kabutuhan irigasi bisa uga luwih gedhe.

Ing mangsa panas lan musim semi, nalika suhu luwih dhuwur, Sampeyan perlu kanggo mbanyoni kaping pirang-pirang amarga kena cahya sing kuwat lan sinar srengenge. Kanggo ngindhari kekeringan lan kelemahane tanduran, mbanyoni paling ora 3 kali seminggu sajrone musim panas wajib.

kahanan becik

Umumé, perawatan saka macem-macem bougainvillea gampang amarga sifat deso. Tanggepan wutah paling gedhe saka tanduran bakal ditemokake ing lingkungan sing anget, kanthi angin lembab, khas ing lingkungan pesisir.

Ing kasus kita, kita kudu nyetel frekuensi irigasi, fertilize sasi pisanan saka germination (utamané yen godhong tiba ing mangsa) lan nindakake pruning periodik kanggo menehi pendaki wangun tartamtu.

Ing mangsa adhem banget, kanthi suhu maksimal ora ngluwihi 10 ºC, biasane ilang godhong lan dadi kupas, sanajan ing musim semi iku sprouts cepet. Bisa tahan suhu sing anget ing ndhuwur 35ºC, sanajan ana ing kahanan kelembapan lingkungan sing cocog.

Bougainvillea minangka pendaki sing wis biasa ing lingkungan sing lembab lan tropis. Kelembapan relatif optimal antara 60-85%. Lingkungan pesisir kanthi angin segara sing lembab minangka sing paling apik kanggo tuwuhe, amarga dudu tanduran sing sensitif banget marang lingkungan saline.

Yen suhu apik lan wilayah sing tuwuh dadi anget, kembang bakal teka sadurunge musim semi teka. Ing wilayah sing anget kayata wilayah pesisir ing lereng Mediterania, bisa tetep ing kabeh periode.

Bougainvillea nduweni resistensi sing apik kanggo kadhemen lan becik kanggo kabeh jinis lemah. Iku luwih milih lemah watu gamping. Bisa tahan pH dhasar, mung siji-sijine sing kudu digatekake yaiku mesthekake saluran banyu sing cukup amarga ora ngidini puddles.

Yen lemah kita abot, kita bisa nyuda masalah campuran wedhi utawa perlit sing nguntungake oksidasi oyod. Iku nanggapi banget uga kanggo penggabungan bahan organik lan Aplikasi taunan utawa semi-taunan 2 nganti 3 kg ing sekitar batang utama saben tanduran diwasa dianjurake.

Langganan dianjurake banget amarga kita nggoleki mantel kembang sing mekar lan godhong fuchsia sing lebat. Iki penting nalika kita weruh yen tunas pisanan abuh lan tunas anyar katon.

Saka kabeh jinis pupuk, disaranake pupuk homogen kanthi rasio NPK kira-kira 2-1-3 lan ngemot mikronutrien kanggo nyegah kekurangan zat besi. Elinga yen nalika ditanam ing lingkungan watu gamping lan kanthi pH dhuwur, wesi kurang asimilasi lan klorofil bisa berkembang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa bougainvillea kudu ana ing srengenge utawa ing iyub-iyub.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mary Esther Molina ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi sampeyan. Penting banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Ester.
      Matur nuwun, kita seneng ngerti yen wis migunani kanggo sampeyan.
      A Salam.