Tanduran pistachio

budidaya pistachio

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran woh garing sing dikarepake lan larang regane. Babagan babagan budidaya pistachio. Siji butuh perawatan sing unik lan sampeyan kudu ngerti carane nyebar supaya bisa entuk untung saka panen iki. Ora bisa ditanam ing endi wae ing jagad iki amarga butuh syarat khusus.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan budidaya pistachio, karakteristik lan sawetara rasa penasaran.

Tanduran pistachio

pistachio

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, wit pistachio bisa ditanam ing wilayah apa wae ing jagad iki. Wilayah paling apik kanggo tuwuh pistachios yaiku ing antarane garis lintang 30 nganti 45 derajat lor. Ing tembung liya, ing bagean cilik ing jagad iki, kalebu negara-negara Mediterania, Timur Tengah, China, lan Amerika Serikat kidul. Anggere lemah wis entek, lemah bisa tuwuh ing pirang-pirang lemah amarga ora bisa tahan banyu. Saluran yaiku kemampuan lemah kanggo nyaring udan utawa banyu irigasi. Yen saluran pembuangan iki kurang apik, banyune bakal nglumpuk lan bisa nyebabake bosok oyot.

Pistachio minangka wit sing deso banget. Bisa tahan suhu ekstrem suhu dhuwur (50ºC) lan suhu kurang (-30ºC). Ing mangsa kematangan (Juni-Juli-Agustus), butuh akeh panas lan lingkungan sing garing kanggo ngindhari penyakit. Musim salju kudu adhem kanggo mesthekake tetanduran lan polinasi sing tepat. Frosts dudu watesan kanggo panen iki amarga mekar ing pungkasan April utawa Mei. Udan optimal kanggo panen iki yaiku 500 nganti 600 mm saben taun. Tanduran pistachio bisa ditindakake ing tlatah garing lan wilayah sing kurang udan, nanging panenane luwih sithik.

Aspek kudu dianggep budidaya pistachio

budidaya pistachio karakteristik

Sadurunge miwiti budidaya pistachio, sampeyan kudu ngerti sawetara persyaratan. Kaping pisanan yaiku ngerti macem-macem jinis lanang lan wadon. Ana macem-macem macem-macem jinis pistachio tradisional sing bisa dipilih. Kajaba iku, ana macem-macem jinis anyar sing dikembangake ing taun-taun pungkasan amarga teknologi lan pangembangan sing bisa nambah potensial panen. Kanggo polinasi wit sing pas, siji wit jantan kudu ditandur kanggo saben sepuluh wit wadon.

Macem-macem pola pistachio kudu dipikirake. Umume wit woh ditandur. Kanthi cara iki, macem-macem induk dipilih miturut lemah sing lagi ditanam lan varietas sing dicangkok mung dipilih kanthi kriteria produksi. Salah sawijining aspek dhasar ing budidaya pistachio yaiku kerangka perkebunan. Sing paling umum yaiku 6-7 meter ing antarane jajaran lan udakara 5 meter ing antarane wit. Wit iki kudu adaptasi miturut kondhisi.

Wit-wohan bisa ditandur ing werni oyot lan oyot kosong. Gumantung saka wektu taun sing pengin ditandur, pilihan wit bakal beda-beda. Ing tangan siji, werni oyot bisa ditandur kapan wae taun, dene wit-witan sing ditandur ROOT gundhul mung bisa ditandur nalika musim salju.

Graft minangka aspek penting sing kudu dipikirake. Sampeyan bisa tuku tanduran sing dicangkok saka nursery lan dicampur ing lapangan. Pilihan siji paling apik, nanging regane paling larang. Sing nomer loro kudu nandur stok dhisik banjur dipasang kabeh wit.

Sows

nandur pistachios

Sawise sampeyan mutusake kabeh aspek ing ndhuwur, sampeyan kudu nyiyapake lahan kanggo nandur. Paling apik kanggo nindakake kerja lintas alam. Kanggo nindakake iki, gunakake bajak sekop. Banjur gawe pass karo petani supaya bisa ninggalake lemah sing luwih apik. Penting, mung sawise nandur wit, dheweke kudu diwulang supaya bisa tuwuh lan dijaga nganggo bolong.

Sawetara tombol kanggo nambah pistachio yaiku:

  • Pruning formasi: Kedadeyan kasebut sajrone 5-8 taun kapisan, ing endi palawijine durung produktif. Tujuane yaiku supaya wit njupuk bentuk sing dikarepake. Bentuk sing ideal yaiku vas kanthi telung cabang utama lan dhuwure ora luwih saka siji meter. Nggunakake formulir iki, bisa ngasilake luwih apik lan luwih gampang panen.
  • Pruning produksi: pruning iki ditindakake pirang-pirang taun suwene nalika wit ngasilake nalika musim salju. Tujuane yaiku supaya bisa entuk aerasi lan luminositas ing kaca. Kanthi cara iki, sampeyan bisa njaga produksi dhuwur sing dadi tujuan utama perkebunan iki.

Tanduran pistachio bisa ditindakake kanthi macem-macem jinis manajemen lemah. Ing lemah garing tradisional, lemah dibudidayakake. Biasane nggunakake plow board utawa sub plow sing longgar kanggo siji utawa rong jalur jero kanggo ngatasi lemah lan ningkatake mlebu banyu. Kajaba iku, tanduran sawah bola-bali ditindakake nalika musim panas kanggo ngontrol suket.

Nanging, sampeyan uga bisa tuwuh pistachios kanthi tutup mung ing dalan utawa ing kabeh permukaan. Ing jinis penanganan iki, asring nglereni penting. Malah ngidini jangkoan lan nyegah tuwuh sing gedhe banget. Herbisida lengkap minangka pilihan paling apik kanggo nyegah suket ing sacedhake wit.

Artikel sing gegandhengan:
Kapan lan cara nandur pistachios

Irigasi lan pangopènan

Gumantung saka spesies, sarat banyu pistachios antara 300 nganti 600 mm. Umume, ing wilayah sing garing, kebutuhan kasebut diwenehake kanthi fasilitas irigasi 4.000 nganti 6.500 meter kubik per hektar.

Irigasi lokal cocog banget kanggo budidaya pistachios. Kanthi nggunakake metode irigasi iki, banjir bisa dihindari. Nanggapi luwih apik kanggo irigasi sing arang banget tinimbang irigasi cilik sing asring banget.

Pistachio minangka panen desa. Mula, hama lan penyakit ora kena pengaruh. Hama utama Dheweke minangka serangga cokotan sing aktif nalika musim panas lan ngrusak cangkang kasebut.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan budidaya pistachio lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.