3 cara germinasi wiji

Wiji bisa germin luwih cepet kanthi perawatan sadurunge

Gambar - Wikimedia / André Karwath

Yen sampeyan pengin nyepetake germinasi tanduran, sampeyan bisa ngetrapake sawetara cara ing omah sing njanjeni asil sing apik. Pancen gampang ditindakake, sanajan ing kasus tartamtu sampeyan kudu waspada supaya ora ngrusak.

Apa sampeyan nglumpukake utawa ora, kemungkinan sampeyan pengin tuwuh spesies sing durung duwe. Mula, sampeyan kudu ngerti manawa, gumantung karo jinis wiji, bisa migunani banget kanggo ngerti cara germinasi sing beda-beda.

Jinis cara kanggo germin bibit kanthi cepet

Wiji apu cepet thukul

Metode Tupper

Salah sijine ditampilake ing buku kasebut Merencanakake Taman Sayuran Organik, khusus kanggo kebon lan diluncurake sawetara taun kepungkur. Jeneng saka cara yaiku perawatan sadurunge lan iku teknik sing nyepetake germinasi wiji.

Carane wis rampung?

Jupuk selembar kertas sing nyerep banjur lebokake ing pangkal wadhah. Mengko mengko tambahi banyu sithik supaya lembaran dibasahi tanpa kecemplung. Pungkasane, nyebarake wiji kanthi klompok ing godhong banjur tutup. Tutup wadhah lan enteni 24 jam.

Sawise wektu kasebut, sampeyan bisa mbukak lan sampeyan bakal bisa nemokake yen wiji sing paling gedhe wis lembab, mula wis wiwit germin. Gumantung saka wiji sing dimaksud, kacepetan bakal tuwuh amarga ana spesies sing luwih cepet tinimbang liyane. Contone, brokoli, kembang kol utawa apu cepet banget, mrico bisa nganti 5 dina lan tomat utawa wiji bawang kanthi rata-rata telung dina.

Sanalika wiji wis thukul, mula kudu ditanam ing kebon yen ora, oyot bakal dawa banget lan bakal angel nyopot saka kertas. Sampeyan bisa nggunakake driji utawa nyikat sikat untu. Sawise diekstrak, tandur 1 nganti 2 wiji saben bolongan lan lembabake lemah saben dinane. Kanthi sekejap mata, wiji kasebut bakal mapan ing habitat anyar lan bakal menehi godhong sing pertama.

Kejut termal

Kejut termal kalebu nggawe wiji ngliwati panase, utawa adhem, sajrone wektu sing cendhak (banget). Tujuane yaiku nyoba niru kahanan sing bakal dialami wiji yen ana ing habitat asile. Contone, woh-wohan akasia (genus Acacia) asring dipangan dening kéwan hérgivora, kayata gajah. Amarga kewan iki kanthi getih anget, suhu sing tekan njero weteng bisa dadi dhuwur banget. Sawise buang air besar, wiji bakal cepet tunas, amarga uga duwe kompos kompos organik sing apik.

Carane wis rampung?

Cara kanggo nindakake yaiku ing ngisor iki:

  • Kalori: yen pengin wiji dadi panas, sampeyan kudu isi gelas banyu ing suhu kamar, lan lebokake ing gelombang mikro sajrone 2 utawa 3 detik. Banjur, wenehake winih ing saringan cilik, lan ing njero gelas nganti 1 detik (Penting banget yen mung 1 detik, amarga yen luwih dawa bakal diobong). Banjur sampeyan mung kudu nyebar ing pot supaya bisa tunas dina sabanjuré utawa sawetara dina mengko.
    Cara iki efektif banget kanggo nyebar wiji bunder lan hard, khas kanggo tanduran legum (akasia, albizias, flamboyan, robinia, Gleditsia, lsp).
  • Kadhemen: langkah demi langkah kanggo ngetutake iku padha, nanging ora sijine gelas ing gelombang mikro, sampeyan kudu sijine siji utawa loro es es nganti sampeyan ngrasakake kontainer adhem banget, lan ninggalake wiji ing sawetara menit.
    Cara iki durung rampung, amarga ana cara liya sing luwih efektif sanajan luwih suwe (stratifikasi ing kulkas adhem, suwene 2-3 wulan). Ing kasus apa wae, bisa uga menarik kanggo tanduran sing kudu adhem supaya bisa germin, kayata blueberry.

Scarification

La scarification minangka cara liya sing ngidini wiji bisa germin awal. Digawe nganggo, contone, kertas wedhi. Sampeyan kudu ati-ati banget, lan kirimake kertas kaping pirang-pirang sing dibutuhake nganti sampeyan bisa ndeleng yen wiji ganti warna cilik. Yaiku, umpamane warnane coklat tuwa; sampeyan kudu mandheg sanding nalika ndeleng coklat sing rada kurang peteng.

Iki minangka metode sing digunakake kanggo wiji sing atos, lan duwe 'kulit' sing mulus, kaya kacang-kacangan. Yen warata, lan / utawa entheng banget, utawa yen jinis kasebut gampang rusak, mula ora bisa ditrapake.

Apa kaluwihan saka perawatan hamil?

Bibit cepet germin kanthi kejut panas

Ana pirang-pirang kaluwihan saka perawatan kehamilan sing wis katon. Salah siji sing paling penting yaiku padha njupuk kauntungan saka kabeh wiji tanpa kapitunan. Kanthi menehi wiji insentif awal, meh kabeh bakal germin lan tuwuh, luwih-luwih yen kualitas kasebut apik. Banjur sampeyan mesthekake sukses kabeh kiriman.

Nanging iku dudu siji-sijine kaunggulan amarga cara sing apik yen sampeyan pengin nggunakake wiji lawas. Cukup ngenteni 24 jam kanggo nemokake sing kondhisi sing apik kanggo germin lan endi sing ilang kebajikan. Elinga yen sampeyan nyimpen wiji ing papan sing adhem lan berventilasi bisa urip dawa.

Liyane, sing ana gandheng cenenge karo sing sadurunge, yaiku ngidini duwe kontrol sing luwih apik babagan wiji lan wiji. Sampeyan ora mung ngerti sapa sing bakal germin lan endi sing ora bakal ditandur, nanging sampeyan uga bisa nyebar nganggo wiji sing cocog, tanpa kudu ngentekake luwih akeh lahan utawa banyu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake.

Apa sampeyan mikir babagan cara iki? Apa sampeyan wis ngetrapake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Paulo ngandika

    Wiji stroberi sing apik bisa digawe nganggo metode iki ??? Utawa, sing bakal paling efektif kanggo germinen winih kasebut

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Paulo.

      Dheweke bisa disebar langsung ing pot. Dheweke germin kanthi apik 🙂

      Greetings.