Kepiye cara nambah wit ceri nganggo wiji?

Ceri ing wit

Wit ceri minangka wit sing ditandur kanthi wiyar ing kebon iklim sedheng, ora mung kanggo woh-wohan sing diasilake, sing enak, nanging uga kanggo dekorasi hias sing dhuwur. Kembang lan godhonge pancen hiasan banget, mula akeh sing pengin duwe salinan. Nanging kepiye carane bisa ditindakake?

Ya, sing pertama kudu tuku ceri ing supermarket 🙂. Langkah sabanjure sing bakal dakkandhani ing ngisor iki, ing artikel iki babagan cara nambah wit ceri nganggo wiji.

Resiki wiji kanthi apik

Sawise sampeyan mangan ceri, penting banget sampeyan ngresiki wiji kanthi apik (balung). Sampeyan kudu mbusak kabeh sisa drupe, yen jamur bisa katon, ngrusak. Nulungi awak nganggo bantalan scouring supaya ora uwal saka lebu.

Yen wis rampung dilebokake ing gelas banyu, luwih saka apa wae kanggo mesthekake yen sukses, ana sing bisa dikonfirmasi kanthi cepet yen sampeyan weruh yen klelep. Yen tetep ngambang, mesthine dheweke ora bakal germin; sampeyan isih bisa nyebar, nanging ing wiji kapisah.

Siapke tupperware

Wiji ceri dheweke kudu adhem nganti 2-3 wulan sadurunge germin. Amarga iku, kudu nganti pungkasan musim gugur tupperware diisi vermikulit, lebokake wiji, banjur tutup nganggo vermikulit banjur lebokake wadhah ing kulkas.

Sampeyan kudu mriksa seminggu kepungkur (nyopot tutup wadhah). Kajaba iku, luwih becik disaranake nyemprotake wiji kanthi fungisida.

Nyebar wiji

Kembang sakura

Nalika musim semi teka, sampeyan bisa nyelehake wiji ing pot. Gunakake medium sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite, lan aja lali masang label kanthi tanggal nyebar yen ngerti suwene wektu germin.

Yen sampeyan pengin luwih ati-ati marang perkecambahan, apa sing bisa ditindakake yaiku nyebar ing katun utawa kertas pawon sing nyerep. Nanging penting supaya tetep lembab kanthi apik - nanging ora netes.

Kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe wit ceri anyar kurang luwih sewulan utawa rong wulan sawise ditandur. Tetep diobati kanthi fungisida amarga, sajrone taun pisanan umur wit, jamur bisa mateni tunas sajrone pirang-pirang dina.

Tanduran sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Evelyn ngandika

    Halo: Aku duwe wiji ceri sing disimpen, dakwenehake manawa bisa nemokake cara tuwuh lan saiki aku nemokake artikel iki! Aku manggon ing pulau tropis, apa aku bisa miwiti prosedur saiki? Matur suwun 😊

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Evelyn.
      Ya, sampeyan saiki bisa miwiti.
      Salam. 🙂

  2.   Gusti Yesus ngandika

    Halo, pisanan kabeh matur nuwun kanthi sanget kanggo blog sampeyan!

    Pitakon babagan germinasi wiji kasebut. Apa prelu ngilangi balung kanggo nggampangake / nyepetake germinasi?

    Matur nuwun kanthi sanget lan salam,
    Gusti Yesus.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Yesus.
      Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Ora, ora usah ngrusak apa-apa 🙂
      A Salam.

  3.   MARIA ELENA GARCIA ngandika

    HELLO, Pira suwene anggone mbutuhake getih lan metokake woh sajrone setaun sing ora dakkenal, pancen apik tenan ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Elena.
      Sampeyan bisa mbutuhake wektu suwene: 5-6 taun.
      A Salam.