Cara nandur wit kurma

Phoenix canariensis, sawit Pulo Canary

Wit palem minangka tanduran sing asri banget. Kanthi penampilan tropis lan keanggunan, dheweke nggawe taman apa wae katon biasa, ora, ing ngisor iki. Apik banget yen duwe sawetara spesimen, kanggo ndeleng godhonge flutter ing angin, disiram lan dipupuk supaya tuwuh kanthi apik, mikir saben dina kanggo ndeleng kepiye tuwuh ...

Nanging pengalamane luwih migunani yen sampeyan wis ngerteni. Saka godhong sederhana sing bisa dibingungake karo suket suket, menyang tanduran sing apik kanthi stipe (trunk), godhong pinnate utawa bentuke kipas, lan infloresensi sing nyata. Apa sampeyan pengin ngurus siji saka wiwitan? Entuk sawetara wiji sing bakal kita jelasake kanthi langkah demi langkah cara nandur wit kurma.

Kabeh sing sampeyan butuhake

Tupperware plastik

Sing sampeyan butuhake yaiku:

  • Wadah plastik bening. Bisa uga tupperware utawa kanthong plastik zip-lock.
  • Vermikulit. Iki minangka substrat sing cocog kanggo bibit, amarga nduweni tingkat asor sing tepat, lan uga nyerep panas, ana sing kudu ditetes bibit.
  • Banyu. Penting kanggo nggawe vermikul.
  • OPSI: Sumber panas. Yen musim salju lan ing wilayah sampeyan suhune mudhun ing ngisor 20ºC, penting sampeyan entuk kemul termal, kabel pemanas termal, utawa germinator listrik.

Langkah demi langkah

Wiji astrocaryum

Bibit vulgare astrocaryum

Yen wis entuk kabeh, sampeyan kudu tindakake langkah iki:

  • Sepisanan, wenehake wiji ing segelas banyu sajrone 24 jam. Sawise wektu kasebut, sampeyan bisa mbuwang sing ora bisa dicopot, yaiku sing tetep ngambang.
  • Sawise isi wadhah nganggo vermikulit, kurang luwih separo.
  • Banjur udan iku uga, supaya direndhem nanging ora direndhem. Copot banyu sing kebacut.
  • Banjur ngubur wiji, cukup supaya dheweke ora bisa dideleng kanthi mripat.
  • Pungkasan, lebokake wadhah ing area sing suhu suhune antara 20 lan 25ºC, banjur priksa kelembapan vermikulit udakara kaping pindho saben minggu supaya ora garing.

Gumantung saka spesies lan kasedhiyan wiji kasebut, bisa mbutuhake sajrone seminggu nganti limang nem nem wulan. Yen sampeyan duwe pitakon babagan suwene spesies tartamtu, tulis menyang kita 🙂.

Yen sampeyan ndeleng oyot lan cotyledon (godhong pertama) katon, sampeyan bisa ngirim menyang pot individu kanthi substrat sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis mir ngandika

    Ing Barcelona aku duwe Washingtonia filifiliaera ing sandhinge kolam renang lan ana kembang garing sing tiba, nyemprotake filter lan ngobong pompa pabrik perawatan. Apa sing bisa tak lakoni ??, wit kurma cendhak? Dheweke umure 12 taun lan ukurane udakara 10 meter. dadi angel ngethok pang-pang kembang. Dheweke ngandhani yen isih ngelak. biso nulungi aku ??? matur suwun rumiyin

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Siji-sijine sing bisa dipikirake yaiku sampeyan nyelehake kothak bolongan cilik kanggo nglindhungi filter. Utawa shading bolong.
      Kembang wit kurma yen garing, tiba. Pancen alami; dudu amarga kurang ngelak.
      A Salam.

  2.   Emanuel Towar ngandika

    Apa spesies wit kurma sing paling cepet germin?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Emanuel.

      ing Washingtonia, kabeh, kalorone murni (robusta lan filifiliera) lan hibrida W. filibusta.
      ing Phoenix y Chamaerops, yen isih seger, mula bakal germinal sajrone siji utawa rong minggu, utamane sawit Pulo Canary (P. dacylitfera).
      ing Archontophoenix uga cepet cepet (1 wulan utawa luwih).

      Liyane lan saka pengalaman butuh luwih saka sewulan.

      Greetings.