Kepiye cara ngasilake wiji saka sayuran oyot?

Kembang wortel

Kembang wortel garing. Sampeyan bisa ndeleng wiji coklat.

Salah sawijining cara kanggo golek tanduran anyar tanpa kudu tuku yaiku nglumpukake winih lan nyebar ing musim sabanjure.. Iki minangka pengalaman sing apik banget, sing bakal nyedhiyakake akeh lan macem-macem ilmu babagan budidaya makhluk tanduran wiwit wiwitan urip.

Yen sampeyan pengin terus nambah panganan dhewe, aja nganti kliwat artikel iki sing bakal dakkandhakake cara ngekstrak wiji saka sayuran oyot, yaiku wortel, radishes, turnip lan tanduran liyane sing bagean sing bisa dipangan yaiku oyot utawa umbi 🙂.

Sing pertama lan paling penting sing kudu sampeyan lakoni yaiku pilih spesimen endi sing bakal sampeyan ekstrak wiji kasebut. Yen hibrida lan / utawa wis lara, ora disaranake sampeyan milih, amarga wiji kasebut bisa uga ora germinasi kaya biasane.

Sawise sampeyan milih, ayo padha garing kabeh (utawa paling ora kembang). Nalika kelopak ambruk, wiji bakal wiwit mateng, sing bakal dadi cilik (kurang saka 1cm), warna lan coklat banget sawise ngrampungake pangembangan.

Beet

Banjur potong batang kembang lan lebokake ing kanthong kertas -bukak entheng- antara siji lan rong minggu, ing papan sing padhang lan berventilasi apik. Sawise wektu kasebut, tutup pisan kanthonge lan guncang supaya winih tiba.

Pungkasan, sampeyan kudu nyaring utawa nyaring dadi sampeyan mung duwe wiji. Ing pungkasan, sampeyan mung kudu masang ing amplop kertas sing bisa digawe dhewe nganggo selembar kertas. Tulis jeneng tanduran lan tanggal, lan simpen ing panggonan sing garing nganti wayahe nandur.

Gampang kan? 😉


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.