Cara nggawe potongan hydrangea

Kembang hydrangea kanggo dekorasi meja

Hydrangeas minangka semak-semak sing ngasilake perbungaan (sekumpulan kembang) sing luar biasa: warna gedhe, kandhel, lan warnane cerah banget. Dheweke apik banget mula asring digunakake minangka kembang potong, kanthi cara bisa nghias omah kita sajrone pirang-pirang dina. Nanging, apa sampeyan ngerti manawa bisa uga dikalikan karo potongan?

Tugas iki ora suwe, lan gampang banget ditindakake. Dadi, disaranake sampeyan nemokake cara nggawe potongan hydrangea.

Kapan bisa ditambah nganggo potongan?

Supaya kabeh bisa mlaku kanthi apik, penting ngerti manawa kita bisa njupuk potongan hydrangea supaya bisa ditanam kanthi cepet. Tanduran iki tuwuh wiwit musim semi nganti musim gugur, mula ing wulan kasebut luwih becik ora dipotong, amarga yen kita bakal kelangan akeh getah, mula bisa uga lemes. Kosok baline, ing pertengahan / pungkasan musim gugur lan musim salju tuwuh luwih alon, mula ora bakal ana masalah nalika motong batang.

Ya disaranake nggunakake gunting sadurunge disinfeksi karo alkohol apotek kanggo nyegah penyakit sing bisa mbebayani tumrap tetanduran.

Kepiye cara nggawe cutaman hydrangea?

Sawise mutusake nambah hydrangeas karo stek, sing bakal kita potong yaiku ora ana kembang sing paling ora ana telung simpul (protrusi sing godhonge metu) lan dawane udakara 30-35 sentimeter. Saiki, kita mung kudu nandur ing pot sing dilebokake ing semi-shade kanthi substrat kanggo tanduran asam (pH ing antarane 4 lan 6) dicampur karo perlite ing bagean sing padha.

Pilihan liyane yaiku dilebokake ing gelas banyu, ganti saben dina lan ngresiki wadhah kanthi irungnya mesin cuci piring kanggo nyegah katon bakteri. Yen kabeh apik, udakara 20 dina bakal ngasilake oyot pertama.

Hydrangea biru

Semono uga gampang kita bisa duwe salinan hydrangeas anyar 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.