Kepiye cara nyuda wiji?

Wiji regia Delonix

Wiji saka Delonix regia (flamboyan)

Ana pirang-pirang tanduran sing wiji angel banget yen ditandur langsung bisa nganti pirang-pirang wulan utawa malah pirang-pirang taun sadurunge germin. Salah siji sing paling misuwur yaiku flamboyan, wit sing asale saka Madagaskar, akeh dibudidayakake ing wilayah tropis lan subtropis, nanging ana liyane kayata Ceratonia siliqua (wit carob) utawa Albizia sing uga butuh pitulung sithik kanggo germin.

Kepiye carane sampeyan entuk? Gampang banget. Aku bakal nerangake sampeyan ing ngisor iki cara nyuda wiji, cara sing gampang banget supaya sampeyan bisa entuk tetanduran anyar kanthi luwih cepet.

Apa sing kudu dakkandhakake wiji?

Kertas pasir

Kanggo nyuda wiji, yaiku nyebabake potongan mikro sing bisa dilebokake banyu sing bakal nghidrat, sampeyan butuh prekara ing ngisor iki:

  • Kertas pasir: potongan cilik bakal cukup.
  • Kain utawa kertas sing nyerep masak.
  • Segelas banyu: yen udan, luwih apik, nanging yen ora bisa entuk, bisa saka tunyuk.
  • Lan mesthi ing wiji.

Sampeyan entuk? Saiki sampeyan bisa mbukak langkah demi langkah.

Kepiye cara nggawe scarify?

Wiji Cherimoya

Wiji Cherimoya.

Saiki sampeyan wis duwe kabeh Wis wayahe pindhah menyang langkah kanthi langkah kaya ing ngisor iki:

  1. Pisanan, lebokake kertas wedhi ing permukaan sing rata lan padhet, kayata tabel.
  2. Saiki, wenehake winih siji pucuk, banjur gosok pucuk kertas liyane menyang kertas wedhi. Nindakake tekanan sithik, aku mbaleni, mung sethithik.
  3. Gesek kaping loro utawa telu nganti sampeyan ganti warna.
  4. Banjur, resiki nganggo gombal banjur lebokake gelas nganti 24 jam.
  5. Dina sabanjure, sampeyan bisa nyebar ing pot kanthi medium kanggo tanduran.
  6. Pungkasan, seneng nonton sprout, sing bisa ditindakake sajrone wulan utawa luwih.

Gampang kan?

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.