Kepiye cara mbusak kupu saka geranium?

Kupu-kupu geranium minangka hama sing nyata

Tanduran wis mesthi dadi dekorasi sampurna kanggo omah. Taman sing dijaga kanthi apik minangka tandha katenangan, harmoni, anget, lan kealamian, mula sampeyan kudu duwe tanduran sing dituduhake miturut papan sing ana.

Penting, dielingi, ora kabeh tanduran bisa disimpen ing papan sing mbukak utawa ditutup, uga ora mbutuhake srengenge, mula saben tanduran kudu duwe tanduran perawatan becik kanggo njaga lan saengga bisa terus tuwuh kanthi subur, saengga kaendahan alam bisa dinikmati.

Serangga ing geranium

Kupu-kupu Geranium utawa Penyapu Geranium

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan tanduran sing asring digunakake ing kebon, yaiku tahan kanggo owah-owahan iklim sing bisa ditampilake, lan awet banget. Tanduran iki umume diarani Geranium.

Geranium iku tanduran sing cocog kanggo omahKembang sing apik banget bisa nggawe lingkungan sing seger amarga aroma sing metu lan warna godhong lan asale.

Mesthi sampeyan bakal takon dhewe, apa perawatan germanium kaya ngono? Luwih gampang saka sing sampeyan kira, wiwit geranium minangka tanduran sing mandhiriyaiku, dheweke ora butuh perawatan sing spesifik utawa lengkap, luwih akeh perawatan sing tetep, nanging kudu dijaga, amarga ambune lan warnane sing padhang, mula narik kupu sing uga dikenal Penyapu Geranium.

Kupu-kupu iki dingerteni kanthi jeneng ilmiah Cacyreus Marshalli, asale saka Afrika, lan kekuwatane sing ngrusak diwiwiti nalika ndhelikake geranium lan endhog.

Endhog iki ditetes dadi larva, lan nalika larva penyapu iki tuwuh, padha panganan kabeh nutrisi tanduran, kalebu batang lan batang. Kasrapan bisa nyebabake akeh larva penyapu ing geranium lan mateni.

Kepiye ngerti yen geranium saya kena infeksi kupu-kupu kasebut?

Ing pangertene iki, sing utama yaiku ngenali manawa ana ing geranium sing sampeyan weruh kupu-kupu flutter warnane coklat; bisa uga peteng utawa kanthi warna coklat.

Sabanjure, sampeyan kudu priksa manawa ana bolongan ing gagang tanduran ing endi larva disuntik utawa yen ditemokake kanthi katon bosok lan godhong garing.

Saiki, gejala liyane sing nyebabake weker banget yaiku munculna kotoran ing geranium, uga kepompong kosong. Yen geranium sampeyan duwe siji utawa luwih gejala kasebut, sampeyan kudu cepet-cepet nglawan.

Kepiye cara nyapu sapuan geranium?

Apa gampang mbusak sapu saka geranium?

Aja padha sumelang, kita duwe solusi kanggo iki, sing utama yaiku entuk insektisida ngontrol hama kanggo geranium, sampeyan bisa tuku ing nursery utawa toko khusus lan pusat pertanian, perusahaan pertanian utawa ing pusat sing adol produk kebon.

Serangga khusus iki cocog kanggo mbasmi penyapu. Cara liya kanggo nglawan kupu-kupu sing ngganggu iki yaiku nggunakake regenerator kanggo tanduran, utamane kanggo geranium, mbantu nguripake maneh geranium lan nganyari terus-terusan ngidini larva ora nyebar.

Produk iki disaranake nalika geranium wis kena kontaminasi kupu-kupu, nanging ing pirang-pirang kesempatan uga digunakake ing geranium sing sehat, supaya bisa urip lan kondhisine amarga bisa urip maneh yaiku pupuk kanthi sifat alami lan fungisida.

Ana cara liya sing rada alami lan kurang nyerang sing bisa nyegah panyebaran penyapu, lan pruning geranium.

Pisanan kita kudu ngethok batang sing kena pengaruh lan priksa manawa ora ana maneh. Pruning yaiku a stimulan kanggo tetanduran, tumindak iki kudu disatukan karo aplikasi fungisida kanggo nyegah larva kupu-kupu ora kena pengaruh geranium.

Sing ideal iku mesthi ati-ati karo sinyal sing disedhiyakake dening tanduran, supaya bisa tumindak tuwuh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.