Carane nandur semak mawar?

Grumbulan mawar minangka semak sing ditanam ing musim semi

Rose bushes minangka tanduran sing apik banget, sanajan eri sing kandel, dheweke tetep manggon ing papan sing penting ing kebon, teras lan teras ing wilayah sing sedheng ing jagad iki. Akeh varietas sing didol kembang sajrone pirang-pirang wulan sekaligus, diwiwiti ing musim semi lan pungkasan nalika kadhemen teka, dadi sapa sing ora pengin duwe sawetara salinan kanthi biaya sing murah?

Kanggo iki, sing bisa ditindakake yaiku entuk wiji lan nyebar. Nanging, carane nandur semak mawar Ora gampang kaya sing dikira, amarga kanggo germination kudu kena suhu sing kurang, ora ekstrem, nanging adhem.

Nalika grumbulan mawar ditanam?

Woh rosebush yaiku rosehip

Yen kita nganggep manawa wiji kasebut kudu kadhemen, apa sing bakal ditindakake sow mau ing tiba, sing uga wektu nalika woh rosebush - rosehip- wis rampung mateng.

Ing kasus apa wae, yen sampeyan ora yakin kapan persis kanggo ngumpulake, dakkandhani yen sampeyan mung kudu ngenteni nganti batang sing gabung karo woh karo cabang tanduran, sing diarani peduncle, wis garing.

Nalika wis, sampeyan bisa manawa ing pinggul lan wiji sing isine wis rampung mateng. Nanging yen isih ijo, tegese isih entuk pangan, lan mung siji: durung mateng.

Apa sing dibutuhake kanggo nyebar wiji mawar?

Supaya bisa tuwuh kanthi cepet, kita bakal mbutuhake ing ngisor iki:

  • Gelas karo banyu sithik
  • Wadhah plastik cilik sing cetha kanthi tutup
  • Vermiculite (for sale Kene)
  • Tembaga bubuk, utawa fungisida semprotan serbaguna (didol Kene)
  • Panci
  • Mbanyoni bisa
  • Bibit

Lan uga kulkas yen musim dingin ing wilayah sampeyan entheng utawa anget, tanpa frost.

Akeh barang-barang iki sing mbokmenawa wis ana, lan nalika entuk tanduran anyar kanthi nyebar wiji, ora perlu mbuwang dhuwit akeh.

Kepiye carane tanduran mawar?

Sawise kita duwe wiji, sing pisanan kudu ditindakake yaiku dilebokake ing gelas banyu. Mangkono, kita bakal bisa ngerti yen dheweke sregep utawa yen, sebaliknya, ora. Ing kasus sing sepisanan, kita bakal weruh yen padha nglelebke; ing kaloro, padha bakal tetep ngambang. Minangka kadhangkala sing bisa germinate njupuk sawetara wektu kanggo nglelebke, Aku nyaranake ninggalake ing kaca kanggo 24 jam.

Langkah sabanjure bakal moisten vermiculite lan isi wadhah plastik karo. Sampeyan ora perlu kanggo ngisi kanthi lengkap, nanging disaranake. Sabanjure, kita bakal njupuk wiji lan menehi "adus" karo tembaga utawa fungisida kanggo nyuda resiko jamur ngrusak.

Sawise kita bakal nerusake kanggo sow mau ing wadhah. Sampeyan kudu ngenalake luwih utawa kurang setengah sadurunge nutup wadhah lan dilebokake ing kulkas (ing bagean yogurt lan liya-liyane). Kanggo sawetara minggu, nganti musim semi, sampeyan kudu njupuk wadhah kasebut lan mbukak supaya hawa dianyari.

Sanalika suhu ngluwihi 15ºC, wektune kanggo nyebar wiji ing pot kanthi diameter 8,5cm utawa 10,5cm.. Nanging carane? Gampang banget: sampeyan mung kudu ngisi meh rampung karo vermiculite utawa lemah kanggo wiji, lan sawise mbanyoni, nyelehake wiji ing permukaan, dikubur sethithik.

Penting banget yen ditanam kanthi kapisah, yaiku, aja ditumpuk utawa dilebokake cedhak banget, amarga yen kabeh padha thukul, kabeh bakal angel kanggo urip nalika dipisahake. Kajaba iku, kanggo nyegah risiko, luwih becik nandur udakara 3 utawa 4 ing saben pot. Mangkono, kabeh bakal luwih gampang berkembang kanthi apik wiwit wiwitan.

Kepiye cara ngrawat tunas mawar?

Wiji mawar disebar ing musim gugur

Yen sampeyan wis nyebar wiji, tugas kanggo ngurus tanduran diwiwiti. We kasengsem ing wiji germinating sanalika bisa, supaya apa kita bakal nindakake ninggalake pot ing njaba supaya nalika spring progresses, padha tangi. Nanging ati-ati, dheweke ora bakal nindakake yen ora nampa cahya sing cukup lan / utawa yen disiram nganti lemah tetep banyu.

Napa sing paling apik yaiku nyelehake wiji utawa pot ing papan sing cerah, banjur disiram kaping pirang-pirang seminggu saka ngisor; yaiku, kanthi cara tray, sing kalebu piring utawa tray ing sangisore pot lan ngisi supaya lemah nyerep banyu saka ngisor. Mangkono, wiji dicegah saka obah, sing bakal kelakon yen disiram 'saka ndhuwur'.

Saiki, sepira kerepe sampeyan kudu nyirami? Bumi kudu tetep lembab, nanging ora kena banyuyen ora wiji bakal bosok. Dadi, kanggo nyegah kedadeyan kasebut, bakal disiram saben 3 utawa 4 dina, utawa luwih asring yen kita weruh lemah cepet garing. Kajaba iku, lan kanggo nyegah jamur, kita bakal nggunakake fungisida semprotan seminggu.

Suwene wiji mawar njupuk kanggo germinate?

Wektu sing dibutuhake bakal gumantung banget marang daya tahan wiji, apa padha diklumpukake saka tanduran utawa dituku online, uga kondisi cuaca ing wilayah kita.

Nanging yen lagi seger lan sregep, Yen kabeh dadi apik, ora luwih saka sewulan wiwit ditanam ing pot, sawise ana ing wadhah plastik nalika mangsa.

Good luck karo wiji mawar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.