Cara nggawe bonsai zaitun

Bonsai zaitun

Bonsai minangka salah sawijining tanduran sing paling dihargai lan narik kawigaten ing kana. Amarga bisa duwe wit ing njero omah, utawa ing teras, mesthi wae dadi perhatian kita. Yen apa sing sampeyan goleki supaya bisa digawe saka awal, mula bakal dakkandhakake karo sampeyan carane nggawe bonsai zaitun kanthi gampang, kanthi galur sing kuat banget lan ora bakal menehi sampeyan masalah.

Yen sampeyan pengin ngerti cara nggawe bonsai kanthi kabeh langkah sing kudu ditindakake lan keraguan bisa dirampungake, bakal dikandhani.

Bonsai zaitun

bonsai zaitun

Sumber: haciendaguzman

Sadurunge ngobrol karo sampeyan babagan cara nggawe bonsai zaitun, penting supaya kita ngomong sadurunge apa ciri khas kasebut lan rincian liyane sing kudu sampeyan ngerteni. Wit zaitun, kanthi jeneng ilmiah Olea Europea L, minangka wit ijo, sing asale saka wilayah Mediterania. Sithik tuwuh alon-alon, nanging baline tetep tuwuh trunket sing kandel lan cekak, luwih angel nalika dheweke entuk pirang-pirang taun. Godhonge tetep ijo nganti setaun lan umume memanjang, ora gedhe banget. Kajaba iku, nalika musim semi, klompok kembang putih katon katon nganggo minyak wangi sing nyenengake.

Temenan, sawise kembang ngasilake woh-wohan, zaitun sing digunakake kanggo nggawe minyak zaitun (lan gegandhengan).

Nanging kenapa sinau nggawe bonsai wit zaitun lan dudu saka jinis wit liyane? Ya, amarga tahan banget. Loro-lorone nalika transplantasi lan pruning, wit-witan iki angel banget lan angel "mateni". Mula, kanggo pamula, bonsai saka jinis iki, sing uga tetep utuh sajrone taun, luwih ditrima. Saiki, sanajan resistensi kasebut, pancen sejatine butuh sawetara perawatan.

Cara nggawe bonsai zaitun

Cara nggawe bonsai zaitun

Kanggo miwiti nggawe bonsai zaitun, sing paling penting sampeyan kudu ngerti spesimen endi sing bakal digunakake. Akeh toko sing duwe diarani "prebonsáis", yaiku tetanduran sing wis umure sawetara taun lan siap diadaptasi ing urip minangka bonsai. Wong liya milih nandur bonsai saka wiji, sing mbutuhake luwih akeh wektu, lan utamane ditandur ing pot utawa ing lemah sing bisa tuwuh sawetara taun lan nambah gandum sadurunge dipindhah menyang pot bonsai.

Ing babagan kita, kita bakal fokus ing wit zaitun sing wis umure sawetara taun, sing isih enom lan bisa dicetak.

Pilih pot wit zaitun

Sadurunge milih pot pot bonsai sing paling cilik ing saindenging jagad, sampeyan kudu ngerti yen wit zaitun durung siap. Sampeyan kudu pindhah kanthi bertahap. Iki tegese, kanthi pangowahan sing bakal sampeyan lakoni saben sawetara taun, sampeyan bisa nggawe "wadhah" luwih cilik utawa luwih gedhe, nanging aja dumadakan. Ing prekara iki, disaranake sampeyan nggunakake panci sing ambane padha karo diametere wit lan separo katelu saka wit kasebut. Kanthi cara iki, sampeyan bakal njamin supaya dununge apik lan ora ana masalah.

Tandur wit zaitun

Banjur pot iku sampeyan kudu isi karo kompos lan campuran pasir. Pisanan lebokake lapisan lemah ing pot banjur lebokake wit zaitun ing sisih ndhuwur (tanpa pot lan kanthi oyot sing resik yen bisa) terus nambah lemah lan tutup kanthi apik. Coba ora ngemas lemah sing abot banget amarga bakal nyegah supaya ora lemes, lan bakal mengaruhi kesehatan oyot.

Goleki bonsai

Saiki yen sampeyan nandur wit zaitun lan bakal dadi bonsai, sampeyan kudu nemokake ing wilayah sing cocog lan aja pindhah saka kana nganti rampung. Biasane sampeyan bisa mbuwang sawetara sheet ing wiwitan.

Disaranake, udakara seminggu utawa luwih, simpen ing papan sing teduh, nanging sampeyan kudu ngowahi nganti paling ora nem jam suryo srengenge lan iyub-iyub.

Kapan ditandur wit zaitun supaya bonsai?

Motong minangka cara sing gampang banget kanggo 'kloning' spesimen sing wis ana. Iki minangka ranting utawa saham sing ditandur ing lemah supaya tuwuh oyot lan, kanthi wit anyar.

El wektu paling apik kanggo tetanduran yaiku ing musim semi lan musim panas; Kajaba iku minangka potongan sing luwih gedhe, luwih apik ing musim salju.

Saiki, nggawe bonsai zaitun liwat potongan bisa nggawe awakku mbebayani amarga butuh wektu suwe dadi bonsai. Kanggo menehi ide, yen wiwit wiji nganti bonsai, bisa uga butuh udakara 15 taun; wiwit nglereni nganti bonsai bisa 7-10 taun.

Kepiye cara ngombe bonsai zaitun?

Kepiye cara ngombe bonsai zaitun?

Sumber: pinterest

Salah sawijining trik kanggo nambah kaslametan bonsai zaitun kanthi temenan disiram. Sampeyan kudu sinau Wit zaitun minangka wit sing seneng asor, nanging sedina ora kebanjiran. Mula, nalika nyiram, sampeyan kudu nindakake saka ndhuwur, amarga banyune metu liwat bolongan ing sisih ngisor pot.

Yen cepet banget, apa sing bisa ditindakake yaiku nyelehake tray ing ngisor kanggo nglumpukake banyu lan jaga nganti sawetara jam kanggo nyedhot apa sing dibutuhake. Sawise iku, disaranake dicopot supaya ora bosok oyot.

Nanging, ing papan sing lingkungane wis garing, sing bisa ditindakake yaiku nyelehake watu lan banyu ing tray kasebut, sing ora nutupi kabeh watu kasebut. Ing sisih ndhuwur sampeyan nyelehake pot zaitun lan, kanthi cara iki, bakal duwe sumber asor alami, sing kudu sampeyan kontrol supaya banyu ora nguap.

Kapan defoliasi wit zaitun bonsai?

Sampeyan kudu ngerti defoliasi bonsai zaitun tegese ngethok godhong ing wit. Iki ditindakake utamane kanggo menehi kekuwatan sing luwih anyar, nanging uga kanggo nyuda ukuran godhong, sing umum ditemokake ing spesimen kasebut. Kanggo nindakake iki, jaran sampeyan kudu sehat amarga teknik sing bisa menehi stres banget.

Wektu paling apik kanggo nindakake iki yaiku ing wulan Juni, amarga cukup wektu kanggo muncul tunas lan godhong anyar lan wit ora sangsara sanget. Teknik kasebut kalebu nggunakake gunting sing dawa lan landhep lan nglereni salah sawijine bagian saka petiole, lan sisih liyane isih utuh.

Penting, yen wis rampung, lebokake bonsai ing wilayah teduh sawetara dina, nganti katon tunas anyar wiwit tuwuh (bisa nganti sewulan). Sampeyan uga kudu nyuda mbanyoni sithik supaya bisa pulih.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.