Cara nggawe kandang pitik krasan sing gedhe

carane nggawe kandang pitik krasan sing gedhe

Ana akeh wong sing, duwe ruang lan pengin urip luwih sehat, wis wiwit sinau babagan nggawe kandhang pitik gedhe supaya duwe pitik lan seneng endhog seger saben dina sing ora ngliwati sektor panganan.

Dadi, sampeyan duwe panganan sing luwih sehat amarga panganan kasebut alami. Lan ora mbutuhake kewan kaya sing sampeyan pikirake, enem pitik luwih saka cukup kanggo kulawarga papat. Nanging, Kepiye cara nggawe kandang pitik ing omah sing gedhe? Sampeyan bisa duwe?

Cara nggawe kandang pitik krasan kanthi langkah demi langkah

Cara nggawe kandang pitik krasan kanthi langkah demi langkah

Kaping pisanan, sampeyan kudu eling yen kewan iki dheweke kudu duwe papan sing cukup kanggo urip kanthi apik. Yen sampeyan dilebokake ing papan sing akeh, meh sampeyan bisa menehi urip sing padha karo urip ing industri panganan, sing diwenehi panganan lan diisi karo antibiotik sing mlebu ing endhog sing kita mangan.

Dadi, yen sampeyan manggon ing apartemen, ora disaranake, nanging yen sampeyan ana ing omah sing duwe kebon, utawa ing plot sing luwih gedhe, sampeyan bisa nganggep minangka bagean saka kebon sampeyan, ora mung karo woh-wohan lan sayuran, nanging uga karo kewan. Lan ora angel kaya sing sampeyan kira.

Nyatane, kita bakal menehi langkah sing kudu sampeyan lakoni.

Priksa manawa sampeyan bisa nyelehake kandhang pitik ing omah

Penting, sampeyan kudu mriksa manawa bisa pasang kandhang pitik. Yen sampeyan manggon ing urbanisasi, utawa ing wilayah kutha, bisa uga ana peraturan babagan kewan sing bisa dijaga. Yen ora, sampeyan kudu ngerti manawa standar minimal kanggo nyelehake pitik ditemokake ing Keputusan Royal 3/2002, tanggal 11 Januari, mula dadi konsultasi karo BOE.

Pilih papan sing cukup kanggo kandhang pitik

Penting, sampeyan milih papan sing bakal diselehake ing kandhang pitik lan papan sing arep dicopot. Coop pitik sampeyan bisa nggawe dhewe utawa tuku prefabrikasi, nanging sampeyan butuh sing cocog karo jumlah pitik sing pengin diduweni.

Uga, elinga yen pitik kudu diidini metu ing udara.

Priksa bahan kasebut

Ing prekara iki, kita bakal ngomong babagan nggawe kandhang pitik sing gedhe, ora tuku. Mula, sampeyan kudu nyekel bahan khas kanggo:

  • Struktur baja galvanis, PVC utawa kayu, supaya bisa diobati supaya anti banyu lan tahan hawa sing surem.
  • Kawat pitik, supaya pitik metu ing udara, nanging ora ana ing kebon.
  • Gantungan lan teken, supaya pitik bisa munggah.
  • Sarang, sing biasane digawe saka jarum jerami utawa pinus. Ing sawetara kasus, kothak sarang uga dibutuhake supaya bahan kasebut tetep ing sawijining papan.
  • Substrat kanggo jubin, supaya bisa ngresiki kanthi bener saben wektu.
  • Panganan lan ngombe.

Rong bagean sing beda

Adhedhasar bahan sing wis dikutip, sampeyan bakal bisa ndeleng sampeyan duwe rong bagean sing beda. Siji, sing ana ing njaba, sing bakal dibatasi kandhang pitik lan sampeyan bisa nyelehake luwih utawa kurang gumantung saka papane; lan liyane, "omah pitik," kudune. Ing kene pithik ayam bakal tetep endhog lan endhog lan sapanunggalane.

Ing area njobo, sampeyan kudu nganggep bolong kasebut dhewe kudu dikepengini kanthi apik, biasane nganggo wesi sing macet ing lemah, supaya ora tiba. Kajaba iku, disaranake nyelehake lawang kanggo mlebu lan / utawa metu saka kandhang pitik. Sampeyan kudu.

Lan Omah? Sampeyan uga kudu ngrancang, utamane ing njero ruangan. Mesthine, elinga yen sampeyan kudu nggawe omah sing rada dhuwur kasebut. Iki ditindakake kanggo nyegah kelembapan lan adhem saka lemah saka njero interior, mula biasane diangkat sawetara sentimeter saka lemah lan masang landhesan supaya pitik bisa mlebu kanthi gampang.

Cara nggawe njaba kandhang pitik gedhe

Cara nggawe njaba kandhang pitik gedhe

Fokus ing basis praktis, kita bakal miwiti karo njaba kandhang pitik. Kaya sing wis kasebut, sampeyan butuh kawat pitik, nanging uga sawetara postingan, sing bisa dipasang wesi menyang lemah, nanging uga tiang kayu (nyatane kadang-kadang paling murah).

Sampeyan kudu nggunakake Bolong sing dibutuhake kanggo nutup kabeh papan sing bakal sampeyan wenehake kanggo pitik, nganggep manawa wilayah iki kudu luwih gedhe tinimbang omahe.

Ing kasus iki, sampeyan duwe rong pilihan: nutupi luwih akeh, nutupi omah cilik sing bakal ana ing njero; utawa mung nutupi papan sing luwih cilik lan diwatesi ing sisih siji kanthi jembar omah.

Pungkasane, kudu dilebokake lawang. Iki bisa ditindakake nganggo slat kayu lan kawat pitik. Pilihan liyane yaiku nggunakake wesi utawa sapanunggalane. Amarga pitik-pitik dhewe ora bakal mbukak lawang, kanthi alangan, tali utawa uga rantai kanthi gembok, mula bakal ditutup supaya ora ditutup. Mesthine, ati-ati yen ora ditutup kanthi bener, utamane ing sisih ngisor, supaya pitik ora ucul ing kana.

Cara Nggawe Coop Ayam Krasan Gedhe Ing Nang

Cara Nggawe Coop Ayam Krasan Gedhe Ing Nang

Menyang langkah sabanjure, kita kudu nggawe kandhang pitik. Sampeyan kudu ngitung jumlah pitik sing bakal sampeyan tampa, amarga omah pitik ora padha karo siji pitik tinimbang siji kanggo lima utawa enem. Yen sampeyan pengin duwe, sampeyan kudu minimal sak meter persegi supaya dheweke kepenak.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, sampeyan kudu ngangkat struktur saka ing lemah. Kanggo nindakake iki, gunakake cagak kandel, dhuwure 7 × 7 cm lan 1,8 meter. Sampeyan kudu nyelehake patang kiriman lan loro liyane ing tengah supaya strukture aman. Sawetara sing ditindakake yaiku nambani kiriman kasebut kanggo tahan cuaca sing ora apik.

Omah kasebut gampang dibangun, amarga sampeyan bisa gawe saka kayu, sing bahan kanggo insulate lan menehi panas, saliyane ditambani, bakal luwih tahan. Kita ora nyaranake nggunakake veneer amarga, ing mangsa panas, panas banget lan pitik ora krasa kepenak.

Sketsa desain kanthi mriksa papan sampeyan lan kepiye kekarepane. Penting sampeyan nggawe jendhela lan malah lawang utawa atap minangka jinis sing mbukak amarga sampeyan bisa ngrancang lan ngresiki kandhang pitik ing njero ruangan. We ninggalake sampeyan a tutorial omah sing digawe nganggo palet sing bisa menehi ide babagan carane nindakake.

Ing njero omah hensem kudu digawe saka teken, ing endi pitik-pitik munggah lan kothak susuh, kanggo nyelehake endhog ing kana supaya ora muter ing lemah utawa pecah.

Lan ora liya! Sampeyan wis ngerti carane nggawe kandhang pitik sing gedhe, mula kudu kerja.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.