Cara nggawe kebon vertikal

njupuk kauntungan saka papan kanggo nandur

Yen sampeyan pengin duwe kebon kutha ing omah lan ora duwe papan, ana akeh kemungkinan bisa ngasilake tanpa kudu golek lemah. Solusi masalah iki yaiku kebon vertikal. Ana macem-macem ide kanggo sinau carane nggawe kebon vertikal kanthi cara supaya sampeyan bisa nikmati nalika njupuk papan sing kurang.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani apa cara utama kanggo sinau babagan nggawe kebon vertikal lan macem-macem jinis sing bisa disesuaikan karo sampeyan.

Cara nggawe kebon vertikal klasik

tanduran taneman

Taman vertikal minangka struktur sing dioptimalake ing papan sing bisa tuwuh lan nandur woh-wohan utawa sayuran kanggo digunakake dhewe. Nduweni a kauntungan gedhe, ora mbutuhake lahan, angger ana tembok njaba sing nampa sinar srengenge pirang-pirang jam saben dinane. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake elemen sing bisa didaur ulang ing struktur lan ngirit dhuwit kanthi nyuda tuku produk sing dikumpulake saka pasar.

Kita bakal ngetung bahan lan tips sing dibutuhake kanggo sinau babagan nggawe kebon vertikal klasik. Pisanan, kita butuh unsur-unsur ing ngisor iki: botol plastik 2 liter, senar, gunting, awl, lan paku. Gunakake gunting kanggo motong persegi dowo ing botol plastik lan gunakake awl kanggo nyodhog papat bolongan ing saben ujung. Sabanjure, kita liwat tali liwat papat bolongan kasebut lan iket ing sangisore bolongan kanggo ndandani botol kajaba sing terakhir. Pungkasan, sawise nyambungake papat botol nganggo tali, kita pasang klambi kasebut ing tembok nganggo paku.

Penting manawa tembok iki nampa sinar srengenge, nanging ora sedina muput. Sawise nyiyapake pot, item sabanjure sing dibutuhake yaiku humus organik, komplong lan wiji kanggo woh sing pengin ditandur. Ing kasus iki, kita bakal nandur wortel, tomat, bawang, lan stroberi.

Botol isi karo hummus organik, kanthi ati-ati supaya ora ngrusak, kita nyebar wiji kasebut. Kita bakal ngombe panci sepisan saben dina nalika srengenge surup supaya ora nguap, lan kita bakal menehi perhatian khusus kanggo mbanyoni sajrone limalas dina pisanan. Produk sing dipilih mbutuhake wektu 3 nganti 4 wulan supaya bisa metu, kudu elinga yen ora ngombe sajrone minggu kepungkur, amarga banyu sing akeh bakal nyebabake woh-wohan sing ditandur ilang rasane.

Nalika woh tuwuh, wayahe panen. Saiki sampeyan bisa seneng produk pribumi sing diproduksi kanthi cara sing berkelanjutan lan nyiapake panen anyar kanthi nggunakake maneh botol sing padha karo humus anyar lan wiji anyar.

Jinis taman vertikal

carane nggawe kebon vertikal

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, ana macem-macem jinis Taman vertikal sing bisa diatur karo papan sing kasedhiya lan selera sampeyan. Ayo goleki sawetara jinis lan jinis utama kebon vertikal:

Wit bawang

Kamangka wit bawang ora cocog karo ide kebon vertikal kutha sing bisa dimiliki wong akeh, iku sulih potensial kanggo wong-wong sing ora duwe akeh ruang kosong nanging ora pengin mandheg golek panganan. Kanggo nggawe wit iki lan nglumpukake woh-wohan, sampeyan mung butuh sebotol banyu, lemah, banyu, tunas bawang lan perhatian cilik. Potong gulu ing botol, colok bolongan cilik ing botol, lan banjur nyebarake sprouts lemah lan bawang. Sadurunge, aja lali rendhemake kecambah ing wayah wengi sadurunge dilebokake ing tanduran sing bakal dadi wit bawang tartamtu.

Sistem hidroponik ing omah

carane nggawe kebon hidroponik vertikal

Teras cukup kanggo sampeyan nggawe kebon vertikal sing efisien banget. Tanduran cilik kayata stroberi, radishes utawa lettuces luwih becik ditanam. Struktur taman vertikal iki alus banget. Sistem taneman hidroponik duwe 12 tabung, saben duwe bolongan kanggo saben tanduran sing pengin tuwuh. Kajaba iku, jinis kebon nggunakake sistem distribusi banyu saéngga bagian ndhuwur lan ngisor disiram kanthi padha, saéngga bisa ngindhari asor banget sajrone langkah apa wae.

Tumbuh stroberi ing tank

Alternatif sing gampang lan murah kanggo njupuk kebon vertikal ing omah yaiku tumpukan pot ing menara kanggo nandur stroberi. Kauntungan saka ide iki yaiku ruang. Batal apa wae, sanajan sithik, cukup kanggo ndeleng tunas stroberi dhewe.

Kanggo nggawe area tanduran kulawarga iki, rolas bolongan dibor ing saben pot, banjur sisih ngisor botol plastik dipasang ing saben bolongan, sing uga dibor. Sing paling apik yaiku ngawut-awut menyang pot supaya wis nyambung. Banjur tambah tanduran lemah lan stroberi. Mengko nyelehake watu ing pot kanggo ngreksa lemah nalika mbanyoni, lan bentuk menara kasebut. Kurang saka seprapat meter persegi, sampeyan bakal duwe kamar kanggo nandur tanduran.

Taman sayuran vertikal nganggo botol plastik

Kanthi prekara sing gampang banget Saben botol bisa ngemot botol plastik nganti 2 liter, tali sing kuwat lan sawetara gasket. Sampeyan bakal duwe kabeh alat kanggo nggawe kebon vertikal. Saliyane nambah panganan, sampeyan bakal bisa nggunakake daur-ulang sampah plastik. Bor papat bolongan ing sisih ngisor saben botol, potong sisih ndhuwur kanggo ngenalake pasir lan tanduran, iket ing tembok lan sampeyan wis rampung. Sampeyan mung kudu kuwatir babagan cara ngurus lan nglumpukake panganan.

Taman vertikal kanthi kayu lan panci

Iku luwih gampang tinimbang swarane ngonversi tembok teras utawa ruangan sing padhang dadi kebon vertikal kutha. Pilihan sing apik yaiku jinis model taman gantung nganggo kayu lan tali, sampeyan mung kudu milih endi sing bakal dipasang lan trik cilik kanggo nusuk rak, dasi lan gantungake supaya tembok kasebut bisa dipasang kanthi apik. Sawise sampeyan nindakake langkah kasebut, Mung kari nyelehake pot, pilih wiji utawa bibit sing pengin ditandur, banjur miwiti makarya ing kebon vertikal kutha iki sing bisa menehi kepuasan.

Pilihan liyane kanggo kebon vertikal sing digawe nganggo kayu lan tali yaiku digawe nganggo talang plastik, sing uga menehi kamungkinan duwe kebon vertikal ing omah ing ruangan sing paling sepi tembok gratis. Kabeh sing sampeyan butuhake yaiku alat, kayu, krenjang, lan mesthi saluran pembuangan. Miturut papan sing sampeyan gunakake, potong dadi macem-macem bagian lan gawea telung bolongan ing sisihane lan tutupi. Sabanjure, pasang slat kayu loro kanthi vertikal lan pasang krenjang ing saben jubin got. Kanthi struktur kasebut rampung, lan sisane kanggo nyelehake tanduran lan tuwuh.

Muga-muga kanthi tips iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe kebon vertikal ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.